Blue Moon: ikväll kommer den att lysa mer än någonsin, det är augustimånen och …

Har du sett månens skönhet i natt? Om du lämnas mållös, gör dig redo eftersom på natten den blå måne ditt telefonminne kommer att halveras totalt. I natt kommer himlen att verka mycket ljusare och inte tack vare stjärnfallen. Sfären kommer att vara lika ljus som alltid, men färgen kommer alltid att förbli densamma. Därför har namnet ingenting att göra, vilket istället beror på kalender och definierar det”tredje fullmånen av fyra, på en säsong”. Denna händelse kommer att upprepa sig först 2024. Här är den hur man ser det, vilken tid och alla detaljer.

Blue Moon: varför heter det så och vad är speciellt med det?

I genomsnitt, förklarar astrofysikern Gianluca Masichef för Virtual Telescope, “Av denna anledning, tillägger experten,”

Kort sagt, kvällens kommer att bli en riktig Blue Moon. För att vara exakt, som vi redan har förutsett, kommer det att vara tredje fullmånen i sommar 2021, som redan har gett oss två fullmånar (24 juni och 24 juli) och fortfarande har en fjärde i beredskap den 21 september. lägger till Paolo Volpini från Italian Amateur Astronomers Union (Uai)

Relaterade Artiklar

Back to top button