Blizzard förlorade 29% av sina spelare på 3 år

Diablo II: Resurrected © Blizzard

27 miljoner spelare loggar in på ett Blizzard-märkt spel varje månad. En siffra som kan tyckas imponerande, men som faktiskt är oroande jämfört med de 38 miljoner som trampade företagets servrar under 2018.

Blizzard har inte släppt ett enda nytt spel på fem år, och det status quo verkar bli bättre på spelare som tappar intresset även för de stora namnen World of Warcraft, Diablo 3 Var Övervakning — det senaste spelet från studion.

Läs också:
Activision Blizzard säger upp 50 personer i sin evenemangsavdelning

En oroande desertering

Blizzard har varit på en konstig plats de senaste åren. Företaget lägger ner med hämnd, och två av dess tre medgrundare (Frank Pearce och Mike Morhaime) har hoppat av. Nyligen är det till och med Jeff Kaplan, chef förÖvervakningsom tog till hälarna.

Mer allvarligt (för företag), Blizzard skulle ha förlorat 11 miljoner månatliga användare på bara tre år. En tumling som skedde gradvis enligt platsen Massivt överväldigad, som krossade företagets siffror för oss. Bara under 2018 växte antalet aktiva personer på Blizzards servrar från 38 miljoner under första kvartalet till 35 miljoner under fjärde kvartalet. Under 2019 och början av 2020 förblev mätaren stabil runt 32 miljoner spelare, innan den sjönk kraftigt till den siffra som presenterades idag.

Blizzard månatliga aktiva spelare Q1 2021 © © Massively Overpowered

Således även den senaste utgåvan av World of Warcraft: Shadowlands har inte gjort mirakel för dem som kanske förväntar sig mer Diablo IV eller en Overwatch 2.

Läs också:
Blizzard-anställda kastar ljus över oroande löneskillnader

Flera projekt pågår

Blizzard jobbar hårt på många sajter under det här andra kvartalet 2021. Vissa kan ha provat: Diablo II återupplivad
är ett av företagets viktigaste projekt för det kommande året. Detta remaster / remake (vi låter dig diskutera det i kommentarerna) av den ikoniska hack n’ slash är verkligen planerad för i år på PC och gamla och nya generationens konsoler.

År 2021 kommer vi fortfarande att kunna upptäcka Diablo Immortal. En mobilversion som, om den kunde ses ner på efter tillkännagivandet, äntligen visade lite respekt för källmaterialet.

Längre fram i kalendern hittar vi Diablo IV. Detta nya opus tillkännagavs 2019 och är inte på väg att se ljuset i slutet av kryptan. låt oss komma ihåg det Diablo III visades första gången 2008 innan den släpptes fyra år senare.

Äntligen finns det Overwatch 2. Även tillkännagav vid BlizzCon 2019, uppföljaren till 2016 års konkurrenskraftiga FPS förväntas komma lite tidigare. Diablo IV enligt korridorens ljud.

Kort sagt, du kommer att ha förstått: vägen verkar fortfarande lång för Blizzard att återfå sina färger. Mellan de olika kontroverserna kring företaget (löneskillnader, Blitzchung-affären, etc.) och besvikelsen Warcraft III: Reforged
vi kan inte säga att självförtroendet är i gott skick.

Via: Video Game Chronicle

Relaterade Artiklar

Back to top button