Bli av med din företagstelefon och ersätt den med ett nummer i molnet, Onoffs insats

smartphone_reconditioned

Onoff och Recommerce, medlem i FrenchTech120, vill arbeta tillsammans för att förenkla telefonin och göra den mer miljöansvarig.

De franska företagen Onoff och Recommerce erbjuder alla som äger en professionell smartphone chansen att… bli av med den. Bara det. Men varför och hur? De två franska Tech-aktörerna erbjuder företag att ersätta sina anställdas professionella mobiltelefoner med ett mobilnummer direkt i molnet. Det som uppmuntrar företag att gå på vägen mot miljöansvar och digital nykterhet.

Läs också:
För 3 euro per månad erbjuder Bouygues Telecom dig ett andra telefonnummer, via Onoff

Ingen mer mobil, inget mer SIM-kort

Hur är partnerskapet mellan Onoff och Recommerce uppbyggt? Först tillhandahåller företaget Onoff Business, som samlade in 20 miljoner euro, nummer i 07 som är tillgängliga från dess mobilapplikation med andra nummer, avsedda för den professionella världen. Bouygues Telecom är en av dess partners.

Recommerce, å sin sida, medlem i 2021 års marknadsföring av FrenchTech120 och expert på renoverade smartphones med 3,3 miljoner mobiler i handväskan, föreslår att köpa tillbaka de mobiltelefoner som företag vill bli av med.

Med denna lösning är det därför möjligt att bli av med din andra smartphone och ge den ett andra liv, vilket kan gynna en upprustad entusiast eller en person som tidigare inte haft en mobil. Det sparar också tillverkningen av ett SIM-kort, eftersom allt sker i molnet. ” Istället för att belasta sina anställda med en andra mobiltelefon, dematerialiserar våra kunder sin företagstelefoni och förser sina anställda med ett professionellt mobilnummer som är tillgängligt från en personlig smartphone via Onoff Business-appen »förklarar marknadsdirektören för företaget, Justin de Baere.

Läs också:
iPhone 13: upp till 1 TB lagringsutrymme för Apples nästa smartphone?

9 miljoner aktiva professionella nummer i Frankrike… för flera miljoner smartphones

Under de senaste åren har allt gjorts för att multiplicera köpet av en smartphone och uppmuntra anställda att duplicera, genom att äga en personlig mobil och en annan dedikerad till professionell aktivitet. Tänk dig att på tio år har antalet mobila linjer som abonneras av företag nästan fördubblats. Enligt ARCEP finns det 9 miljoner i Frankrike.

Idag erbjuder molnet möjligheten att bli av med denna praxis, oavsett om du använder elektroniska meddelanden, som WhatsApp, Signal, Telegram eller Olvid, eller lösningar som Onoff, som ger dig ett riktigt mobilnummer. .

Övergången mellan de två modellerna är också intressant, eftersom den kan leda till en genomsnittlig besparing på 30 kilo CO-ekvivalenter2, och 40 kg råvaror, för varje renoverad smartphone. ” Med Onoff, genom att sätta två nummer på samma telefon, är det inte längre nödvändigt att ha flera telefoner. Med Recommerce förlänger du livslängden på smartphones. Denna optimering skyddar miljön: om vi tillverkar färre smartphones använder vi mindre råvaror och förorenar mindre. Samtidigt främjar vi fortfarande tillgång till teknik för så många människor som möjligt”analyserar Benoit Varin, medgrundare av Recommerce.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button