Blackberry: varumärkets historia kommer snart att förevigas i en film

Björnbär

För länge sedan, i en galax långt, långt borta, var Blackberry en stor aktör på smartphonemarknaden.

Några år senare kollapsade det kanadensiska företaget mot iOS och Android. Nu ska hon bli föremål för… en film.

Före iPhone, Blackberry

I slutet av 1990-talet lanserade det kanadensiska företaget RIM (för Research In Motion) sin första framgångsrika mobil, RIM 950, utrustad med ett tangentbord som kunde användas samtidigt med båda tummarna. Mobilen anammades snabbt av amerikanska proffs, och RIM-gruppen döptes därefter om till Blackberry, med en ny modell som lanserades 2001 som blev en internationell hit den här gången.

BlackBerry-telefoner © Pixabay

Under 2000-talet njöt Blackberry oförskämd framgång och gick så långt som att ta 40 % av mobiltelefonmarknaden i USA. Men i början av 2010 började Blackberry sin nedgång och eliminerade inte mindre än 2 000 jobb. Slutligen, trots olika återupplivningsförsök, övergav företaget tillverkningen av smartphones 2013 och meddelade ett underskott på 6 miljarder dollar året därpå.

BlackBerry: filmen

Den här historien räckte för att inspirera filmindustrin, som bestämde sig för att göra historien om Blackberry till en riktig långfilm. Filmen kommer uppenbarligen att tillåta tittarna att (åter)uppleva uppkomsten av varumärket i början av 2000-talet, fram till dess fall några år senare.

Enligt mängdproduktionen av filmen är klar, och den sista kommer att artikulera kring skådespelarna Glenn Howerton och Jay Baruchel som borde spela grundarna av Blackberry, Mike Lazaridis och Jim Balsillie.

Det är inte första gången som biografen intresserar sig för ett storsamhälles historia för att göra en långfilm. Nyligen kunde vi upptäcka Vi kraschade, en serie inspirerad av upp- och nedgångarna i nystartade WeWork. Och för den lilla historien kommer filmen om Blackberrys historia att heta, i all nykterhet, Björnbär.

Källa: Android-polisen

Relaterade Artiklar

Back to top button