Black Mirror blir verklighet, Microsoft chatbot för att prata med de döda

Microsoft fick patent på att skapa en sk chatbot använder information från avlidna människor och låter användare prata med dem. Låter bekant? Black Mirror-fans kommer säkert ihåg ett särskilt avsnitt där boten till och med blir en robot.

Patentet beskriver skapandet av en bot baserad på “bilder, röstanteckningar, inlägg på sociala medier, meddelanden” och annan information. “Den specifika personen kan motsvara entidigare eller nuvarande enhet (eller en version av det), till exempel en vän, en släkting, en bekant, en kändis, en fiktiv karaktär, en historisk figur, en tillfällig karaktär, etc. “.

“Personen den kan också motsvara sig själv (till exempel användaren som skapar/tränar chatboten) “. Detta innebär att användare kan träna en digital ersättare vid dödsfall. Microsoft har till och med inkluderat mallar 2D eller 3D av människor som genereras genom bilder och information eller videodata. Tanken att man i framtiden kan prata med en simulering av någon som har gått bort är inte ny. Som nämnts tidigare är det handlingen i Black Mirror-avsnittet, där en ung kvinna använder en tjänst för att samla in data från sin avlidne partner och skapa en chatbot – och i slutändan en robot av ”kött och blod”.

Att prata med nära och kära – och inte bara – som inte längre är där, det nya Microsoft-projektet: ett patent på chatboten kontrolleras

I oktober förra året, t.ex. Kanye West gav sin fru Kim Kardashian West ett hologram av sin bortgångne far, Robert Kardashian, för att fira hennes 40-årsdag. Hologrammet talade i ungefär tre minuter och riktade sig direkt till sin dotter som om hon var där. Förutom Microsoft har andra företag försökt samla in digital data för liknande projekt.

Eugenia Kuyda, medgrundare av teknikföretaget Luka, använde 8000 rader textmeddelanden mellan henne och vännen Roman Mazurenko, dödad i en bilolycka, för att skapa en chatbot som efterliknade Mazurenkos tal. ”Ja, den innehåller alla typiska uttryck, romerska korrespondenser. Men just nu är det svårt att läsa ett svar från ett program. Ibland svarar han felaktigt, sa Mazurenkos pappa.

Relaterade Artiklar

Back to top button