BlaBlaCar drar nya funktioner för förare för att spara pengar

BlaBlaCar © BlaBlaCar

De BlaBlaCar plattform lanserar, i ett sammanhang med mycket höga bränslepriser, funktioner som mycket väl skulle kunna hjälpa samåkningsentusiaster att spara några euro.

Detta har inte undgått din uppmärksamhet, bränslepriserna är fortfarande särskilt höga, något under och ibland långt över de två euro per liter Diesel, SP95, SP98 eller SP95-E10, beroende på station eller avdelning. Medan resor är kopplade överallt i Frankrike till rytmen av semester och semester av varandra, vänder sig många till lösningen med samåkning. BlaBlaCar, som har välkomnat 200 000 fler förare i landet sedan början av året, lanserar nya funktioner för att hjälpa dem att minska sin gasräkning.

Ett “Super Driver”-märke för bättre synlighet på plattformen

Bland de tio funktioner som lanserats av BlaBlaCar hittar vi lanseringen av “Super Driver”-statusen, som belönar de bästa förarna på samåkningsplattformen.

För att erhålla detta märke, som ska ge mer synlighet och hjälpa sina förmånstagare, måste medlemsföraren uppfylla flera kriterier och villkor, som att verifiera sin identitet (t.ex. genom att använda sin CNI), men också publicera resor oftast. presentera utmärkta åsikter och att rapportera en logiskt sett mycket låg avbokningsfrekvens.

BlaBlaCar SuperDriver © BlaBlaCar

BlaBlaCar specificerar att de resor som erbjuds av medlemmar med “Super Driver”-status kommer att markeras i applikationens sökresultat. Förare, med denna bättre exponering, borde alltså fylla fler av sina lediga platser och bättre täcka sina resekostnader.

Relevanta egenskaper, men ökad konkurrens mellan förarna?

Ett annat verktyg implementerat av BlaBlaCar: kalkylatorn. Den här svarar på en enkel fråga: Hur mycket sparar samåkning mig? Verktyget, gratis och tillgängligt online, kan användas för att simulera möjliga besparingar beroende på den planerade rutten. Föraren behöver bara ange sin avresestad, sin destination och antalet tillgängliga platser i sitt fordon för att sedan få resultatet av de potentiella besparingarna på resan.

BlaBlaCar-kalkylator © Skärmdump

Kom ihåg att besparingar är den första faktorn som tas i beaktande av förare som använder samåkning, även före sociala eller miljömässiga hänsyn. BlaBlaCar förklarar till exempel att en resa mellan Lyon och Grenoble (cirka 110 kilometer väg) sparar 12 euro i bränslekostnader (av 14 euro), med en bensin stadsbil med 2 passagerare som modell.

Äntligen visar BlaBlacar nu priserna för liknande resor. Det är alltså inte längre nödvändigt att manuellt jämföra din resa med andra förares. Appen gör detta automatiskt och hjälper sina användare att ställa in det bästa priset. De kan då snabbt välja ett rimligt belopp för sina passagerare och kompensera så mycket som möjligt parallellt för transportkostnaderna.

Även om de är användbara och relevanta, kan dessa funktioner öka hotet om ökad konkurrens mellan förare och missgynna dem som inte kommer att stämplas som “Super Driver”, särskilt om de inte har kunnat få denna status på grund av ett missöde som de inte var ansvariga för . Feedback är givetvis efterlängtat.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button