Bitwarden, lösenordshanteraren med öppen källkod, samlar in 100 miljoner dollar

lösenordshanteraren lösenord #skiva

Freemium-lösenordshanteraren Bitwarden meddelade på tisdagen att den har samlat in 100 miljoner dollar. Målet? Förstärka sin gemenskap av användare och fortsätta sin tekniska utveckling.

Känt för sitt hedervärda gratiserbjudande och dess säkerhet, lägger Bitwarden grunden för sin framtid genom att formalisera en fin insamling på 100 miljoner dollar, genomförd med företaget PSG (nej, inget med fotbollsklubben eller handbollen att göra). Den senare, som ligger i USA, har precis tagit en minoritetsandel genom investeringar och dess roll är att hjälpa företag inom mjukvaru- och tekniska tjänster att påskynda sin utveckling. Med detta ekonomiska oväntade fall kommer Bitwarden att kunna utveckla sin öppen källkodslösning.

Bitwarden vill bevara sin affärsmodell

Bitwarden, baserat i Santa Barbara, Kalifornien, har nu ytterligare resurser för att påskynda sin utveckling och tillväxt, såväl som för sina produkter. Dess mål är att erbjuda ännu starkare onlinesäkerhetsalternativ till sina kunder, oavsett om de är privatpersoner eller företag.

Kuvertet kommer att hjälpa Bitwarden att bevara sin affärsmodell, baserad på en ganska komplett gratisversion (obegränsade identifierare och enheter för totalt två användare, dubbel autentisering) och en arkitektur med öppen källkod. Betalversionerna, inklusive de som är avsedda för företag, erbjuder självklart ytterligare tjänster, såsom prioriterad hjälp och kryptering av bilagor.

Dessutom planerar vi att fortsätta förnya ännu snabbare genom att skapa nya sätt att hjälpa människor och företag att arbeta enkelt och säkert online. “Säger Bitwarden och antyder den kommande ankomsten av nya funktioner. Företaget planerar att investera mer resurser i lösenordslös teknologi och autentisering, förutom en bevarad öppen källkodsmodell som den är mycket fäst vid. Hon jämför det också med enda sättet att garantera 100 % transparens och vinna förtroende ” användare.

Snabb utveckling som behövde stödjas av investeringar

Ytterligare en kontantinjektion började bli avgörande för Bitwarden, som har vuxit kraftigt de senaste åren, med en kundbas på tiotusentals företag och miljontals slutanvändare. Dess internationella ansträngningar har hjälpt lösenordshanteraren att få kunder i Europa, Mellanöstern, Asien, Sydamerika och till och med Australien.

För Bitwarden-användare bör ingenting förändras förutom produktförbättringar och ytterligare förbättrad säkerhet. Företaget nämner därför inte en potentiell ökning av sina betalerbjudanden, vilket är goda nyheter. Dess priser är faktiskt relativt attraktiva idag.

Bitwarden går bort från ren lösenordshantering och säger att de arbetar med lösenordslösa lösningar, nya sätt att säkert lagra och dela känslig information och nya alternativ för anslutning mellan sina kunder och utvecklingslösningarna, för att fortsätta expansionen i arbetets moln av utvecklarna.

Källa: Bitwarden

Relaterade Artiklar

Back to top button