Bitdefender Digital Identity Protection recension: En sköld för din identitet på webben

identitetsskydd

År 2021 registrerade CNIL i genomsnitt 20 meddelanden om dataintrång per dag. Dataläckor är ett allt mer återkommande fenomen, och drabbar allt fler individer. Det är därför leverantörer som Bitdefender börjar erbjuda övervaknings- och saneringslösningar. Det är just det rumänska förlagets tjänst som vi kommer att fokusera på idag.

Bitdefender Digital Identity Protection är en separat tjänst i utgivarens katalog. Det passar inte in i något av de befintliga erbjudandena hos Bitdefender och kommer att kräva ett separat köp. Men vad är då detta verktyg för att övervaka din onlinedata värt?

Sammanfattning

Funktioner

Bitdefender Digital Identity Protection är en av de snabbaste identitetsstöldskyddstjänsterna att ställa in eftersom det inte finns något att ladda ner eller installera. Allt görs online via Bitdefender Central webbportal. Efter registrering för tjänsten skickas en aktiveringskod till dig via e-post.

Genom att klicka på länken som ingår i aktiveringskoden kommer du åt ditt Bitdefender Central-konto, som presenterar tjänsten och de personuppgifter som ska tillhandahållas för att slutföra registreringen.

Du måste då uppge ditt namn, e-postadress och telefonnummer. Du kan ange upp till tre telefonnummer, och systemet kan stödja både mobila och fasta anslutningar. För att verifiera att du är behörig att lämna din egen information kommer varje registrering av en e-postadress eller ett telefonnummer att kräva att du anger tillfälliga koder som skickas via e-post eller SMS.

Bitdefender digital identitetsskydd

Det bästa av allt är att tjänsten inte ber dig att avslöja ditt personnummer eller kreditkortsnummer som traditionella identitetsstöldskyddstjänster.

Bitdefender Digital Identity Protection börjar sedan fungera och söker efter dina data online. Tjänsten ger dig sedan en snabb sekvens av personuppgifter som hittats: adresser, alternativa e-postkonton och telefonnummer, tidigare jobb, skolor och ålder. Från början till slut tog installationsprocessen cirka 10 minuter.

Om du behöver lägga till nya e-postkonton eller telefonnummer är det snabbt och enkelt. Fliken “Dataövervakning” längst upp till höger i gränssnittet leder till en datainmatningsskärm.

Bitdefender digital identitetsskydd

Bitdefender uppger att all personlig information som lämnades var krypterad på deras servrar. Om du bestämmer dig för att avbryta Bitdefender Digital Identity Protection, lovar företaget att behålla informationen i sex månader och sedan radera den. Bitdefender supporttekniker kan också radera vissa eller alla dina personliga data från företagets servrar.

Bitdefender digital identitetsskydd

Tjänsten erbjuder tvåfaktorsautentisering (2FA) för att skydda ditt konto från angripare som kanske känner till ditt lösenord. Det här alternativet är dock inte särskilt synligt i Bitdefender Central-gränssnittet. Klicka på din e-postadress i det övre högra hörnet och välj sedan “Bitdefender-konto”. Du kommer att tas till en annan sida och kan behöva logga in igen. Välj “Lösenord och säkerhet” för att aktivera alternativet 2FA.

Under tiden tillhandahåller Bitdefender teknisk support dygnet runt, samt ett omfattande onlineutrymme med vanliga frågor och förslag för att vara proaktiv om onlineskydd.

Gränssnitt och ergonomi

Digital Identity Protection har ingen programvara och finns i ditt Bitdefender Central-onlinekonto. Den integreras sömlöst i Bitdefender Centrals huvudsida, under instrumentpanelen och Mina enheter, men ovanför sektionerna Föräldrakontroll, Premiumtjänster och Mina prenumerationer.

Bitdefender digital identitetsskydd

Instrumentpanelen svämmar över med information. Det finns områden med grunderna (namn, adress och en sammanfattning av dataintrång), detaljerad data (identiteter på sociala medier). Faktum är att det finns så mycket information att du måste zooma ut webbläsaren för att se dem alla på en gång.

Bitdefender digital identitetsskydd

Avsnittet “Dataläckor” beskriver intrång i de onlinetjänster vi har använt, tillsammans med förslag på hur man kan minska risken för framtida intrång. Verifiering av identitetsstöld lovar att varna mig om någon försöker stjäla min identitet. Se till att knappen för e-postvarning högst upp på sidan är aktiverad, annars kanske du aldrig får ett meddelande.

Kundsupport

Liksom andra leverantörer av identitetsskydd har Bitdefender en ganska omfattande supportsida, med svar på vanliga frågor om verktygets funktioner och inställningar. Rådgör först med supportcentret om du behöver hjälp med Bitdefender Digital Identity Protection.

Företaget erbjuder flera andra alternativ utöver de svar som finns tillgängliga i Supportcenter. Du kan ställa en fråga i Bitdefender-expertforumen eller kontakta supportteamet direkt via telefon, e-post eller livechatt.

Inga timmar är listade för livechatthjälp, men engelsk telefonsupport är tillgänglig 24/7.

Priser

För sitt erbjudande har BitDefender hållit det enkelt genom att erbjuda endast två abonnemang:

  • Årserbjudandet som kostar €34,99 det första året ökar sedan till €69,99
  • Månadsprenumerationen kostar 6,99 €

Kom också ihåg att den här tjänsten inte integreras med någon av de andra BitDefender-lösningarna, inte ens Total Security. Det är synd när man vet att utgivarens flaggskeppssäkerhetssvit inte innehåller en liknande modul.

Slutsats

Bitdefender Digital Identity Protection är en unik säkerhetsprodukt som kompletterar traditionella antivirusprogram genom att uppmärksamma dig på riskerna för identitetsstöld och identitetsstöld online. Även om det kan hjälpa dig att övervaka din identitet, erbjuder tjänsten ingen identitetsstöldförsäkring eller assistans, men det är också det som gör den så prisvärd.

Om de saknade funktionerna är vad du letar efter måste du vända dig till en standardtjänst för identitetsstöldskydd, vilket kan kosta dig mer.

Bitdefender Digital Identity Protection7

Sammantaget är Bitdefender Digital Identity Protection en kompetent tjänst men visar sin relativa ungdom. Gränssnittet är lätt att lära sig, men arbete återstår att göra med hur data levereras till användaren. Vi beklagar fortfarande att tjänsten inte är integrerad med någon av utgivarens säkerhetssviter.

Mest

  • Överkomligt pris
  • Tydligt gränssnitt
  • Kräver lite personlig information för att fungera bra

De mindre

  • Bör integreras i Bitdefender Total Security
  • Vissa flikar är överbelastade med information
  • Ingen mobilapp

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button