Bitcoin: Wall Street förväntar sig att kraschen kommer att bli värre… och sjunka till $10 000

bitcoin crypot domstol ned skiva

Wall Street-investerare delade med sig av sina känslor om utvecklingen av Bitcoin och kryptomarknaden.

Wall Street är ganska pessimistisk om utvecklingen av värdet på Bitcoin, enligt en undersökning gjord av MLIV Pulse Survey-institutet bland 950 investerare.

Bitcoin: en nedåtgående trend?

Vid frågan” Vilken nivå når Bitcoin först? respondenterna hade valet mellan två svar: 10 000 och 30 000 dollar. 60 % av investerarna valde katastrofscenariot, nämligen en Bitcoin som så småningom skulle sjunka till $10 000.

Ytterligare ett bevis, om det behövs, på att marknadens förtroende för kryptovalutor är helt på halv stång. När detta skrivs handlas Bitcoin runt $20 445. Priset har nyligen tagit ett dyk igen efter att ha återtagit fart under några dagar efter nedgången som observerades i slutet av juni och början av juli, med flera passager under den symboliska markeringen på 20 000 dollar.

Som en påminnelse hade Bitcoin överstigit $45 000 i slutet av mars och början av april, innan en första krasch i maj, följt av en andra kraftig nedgång i juni. För mindre än ett år sedan, i november 2021, slog kryptovalutan sitt rekord genom att överträffa $68 000.

Bitcoin-pris juli 2022 © Google

Tänk om centralbanker blev inblandade?

Enligt resultaten från samma undersökning anser 18 % av professionella investerare att kryptovalutor är värdelösa, 32 % av dem förblir öppna men skeptiska, 23 % är skeptiska men har investerat ändå, och 26 % tror att kryptovalutor representerar framtiden för finansiera.

Majoriteten av de intervjuade skulle välkomna regeringarnas införande av reglering. Enligt dem skulle en sådan åtgärd hjälpa till att återvinna konsumenternas förtroende och utveckla effektiva betalningssystem, medan Bitcoin och andra kryptor fortfarande i första hand är spekulativa tillgångar idag.

Slutligen tror investerare att Bitcoin och Ethereum sannolikt kommer att förbli dominerande nätverk under de kommande fem åren, även om de räknar med att centralbankernas digitala valutor också kommer att spela en nyckelroll i sektorn.

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button