Bitcoin: Så här tjänar du 1 miljard dollar på 24 timmar

Kuppen gjordes av en anonym val som lyckades manipulera Bitcoin-priserna på marknaden och tog hem en rejäl vinst på bara 24 timmar

Bitcoin: Den oreglerade marknaden som låter dig verka på gränsen för laglighet

En anonym val i kryptovärlden har precis tjänat in en miljard dollar i nettoinkomst, tack vare en mycket tveksam operation.

Genom att öppna en position i Short eller till salu, på kryptomarknaden, genom finansiell hävstång han lånade 4 miljarder och 200 miljoner och satsade allt på en nedgång i värdet på Bitcoin.

Under tiden hade det samlat på sig en miljard i UST, som är det stabila jord-månemyntet.

Ett algoritmiskt stabilt mynt, med enkla ord, gör det möjligt att hålla värdet på UST lika med en dollar tack vare en pool av BTC som används vid behov för att kompensera för fallen genom försäljningen av densamma.

Satsningen fokuserade på kollapsen av Bitcoin orsakad av försäljningen av många ust, som genom en algoritm gick direkt till Bitcoin.

Tvåfasattacken innebar en omedelbar försäljning på 350 miljoner ust och redan vid det här laget har Bitcoin sjunkit i värde, om än inte drastiskt.

Det sista draget kom dagen efter med försäljningen av de återstående UST 650 miljonerna.

Terraluna-algoritmen vid den tidpunkten för att reparera denna skada säljer många Bitcoins, vilket får värdet att sjunka ännu mer och orsakar allmän panik för alla de som hade så många miljoner investerade pengar.

Vid denna tidpunkt med paniken på jorden-månen-marknaderna, kommer det vinnande draget.

För att avsluta operationen är allt som återstår att köpa tillbaka BTC till ett rabatterat pris, lämna tillbaka alla de lånade och njut av en miljard dollar byte.

Sanningen är att detta drag inte kan kallas strikt olagligteftersom det är en manipulation av en oreglerad marknad.

Ett praktiskt exempel kan vara Elon Musk som vid flera tillfällen, med sina Tweets, kunnat fluktuera kraftigt i värdet på DogeCoin.

Relaterade Artiklar

Back to top button