Bitcoin-bedrägeri: tusentals konton som attackeras av hackare

Tänk om hackare upptäckte ett ogenomträngligt sätt att rama in sina offer utan ansträngning? Visst skulle de ta i Bitcoin och den välkända plattformen Instagram! Anledningen är mer än uppenbar: vi talar om två pelare i den nya generationen, inte farbror Peppinos korsord. Men hur är det Bitcoin bluff?

Bitcoin-bedrägeri: alla steg som används för att råna offren

Bitcoin-bluffen svävar runt Instagram-flöden och kretsar kring en meddelande åtalad: står det.

Som vi kan se från en första analys är texten skriven på ett elementärt sätt och lovar det otänkbara. Det är här det verkliga spelar in han nackdelar. Detta är faktiskt inte den vanliga mekanismen för att locka människor att sätta in sina pengar på falska konton. I så fall ändras frågan, som den sanna mål för brottslingar är just för att få användare att vilja klicka på kontonamnet som visas i slutet av inläggsbeskrivningen.

Så, sammanfattningsvis, vad skulle målet vara för hackare med ett sådant meddelande? Absolut inte för att stjäla pengar – i alla fall inte direkt – utan för att lämpliga känsliga uppgifter. I flera fall är bilderna som lagts upp på Instagram tagna direkt från offrets galleri. Postpolisen handlägger dock redan ärendet under tiden vi rekommenderar starkt att du inte trycker på namnet konto taggat.

Relaterade Artiklar

Back to top button