Binance erbjuder nu köp av tokeniserade aktier och öppnar bollen med Teslas

Binance

Binance
en kryptovalutabörs, lanserar tokeniserad aktiehandel, som börjar med Tesla.

Coinbase-aktien, vars börsintroduktion är planerad till den 14 april, kommer också att vara tillgänglig.

Läs också:
Boursorama låter dig nu länka dina Coinbase-, Binance- och Kraken-konton till ditt klassiska konto

Tesla aktier på Binance

Binance har meddelat lanseringen av provisionsfria tokeniserade aktier för att låta sina användare enkelt köpa Tesla-aktier. Tesla tokeniserade aktier är denominerade i Binance USD (BUSD) stablecoin.

Därmed kommer användare att kunna köpa så lite som en hundradel av en Tesla-aktie. Tesla-tokenet har redan registrerat en handelsvolym på 6,7 miljoner dollar under de senaste 3 dagarna.

Men Binance slutar inte där och har precis meddelat tillägget av Coinbase-tokeniserade aktier efter att den amerikanska börsen gick ut på NASDAQ idag.

Läs också:
Kryptovalutabörsen Coinbase offentliggörs idag

Vad är en tokeniserad aktie?

Binance-tokeniserade aktier är tokens som backas upp av de underliggande aktierna.

Om aktien ger utdelning, kommer dessa att delas ut mellan tokeninnehavarna. Binance-användare kan handla aktier under traditionella öppettider, till skillnad från kryptovalutor som handlas 24/7.

Binances inträde i tokeniserade aktier följer framgången för rivaliserande plattform FTX, som erbjuder ett bredare utbud av tokeniserade aktier, inklusive Tesla, MicroStrategy, PayPal och Amazon.

Sam Bankman-Fried, känd VD för FTX-börsen, sa:Det här är bara deras beta. Bara genom att tävla och utmana varandra att göra bättre ifrån sig kan vi föra branschen framåt.»

Källa: CoinDesk

Relaterade Artiklar

Back to top button