Biltillverkaren VinFast öppnar 20 försäljningsställen i Frankrike!

VinFast © (Bild: VinFast)

Den vietnamesiska tillverkaren VinFast har stora ambitioner i Europa, med ett distributionsnät framöver.

Frankrike är självklart en del av det, på sikt kommer ett tjugotal butiker att finnas i Frankrike.

Vinfast vill öppna 20 försäljningsställen i Frankrike

För bara några veckor sedan formaliserade tillverkaren VinFast sina VF8 och VF9, 100 % elfordon vars marknadsföring planeras i Europa. Som en del av elfordonsmässan EVS35 i Oslo, detaljerade tillverkaren sina ambitioner med avseende på sitt distributionsnätverk i Europa.

Det vietnamesiska varumärket har därmed bekräftat öppnandet av mer än 50 försäljningsställen på den gamla kontinenten, inklusive butiker i Tyskland, Nederländerna och Frankrike. VinFast har för avsikt att etablera inte mindre än 20 försäljningsställen i landet, särskilt i Paris, Marseille, Nantes, Rennes, Nice, Montpellier, Metz och Aix-en-Provence. Alla butiker kommer inte att vara likadana, och vissa
kommer alltså endast att erbjuda försäljningstjänster, när även andra kommer att ha en underhållstjänst.

Tillverkaren vill inte bara sälja bilar, eftersom den i synnerhet vill ” leda förändringar och påskynda övergången till elfordon till förmån för miljön “. I Frankrike kommer märket framför allt att erbjuda sina VF8 och VF9 SUV, vars pris börjar på 43 000 euro för den första och 58 700 euro för den andra.

Observera att VinFast kommer att erbjuda sina kunder två abonnemangsplaner för sina batterier, nämligen Flexibel och Fast. Det fasta paketet visas för 120 euro/månad för VF8 och 150 euro/månad för VF9 och inkluderar obegränsad körsträcka. När det gäller Flexibla paketet kommer det senare att vara mer tillgängligt (vi vet ännu inte priset), och kommer att vara avsett för dem som reser mindre än 500 km varje månad.

Om samma ämne:
MG fortsätter att elektrifiera Europa med sin nya MG Mulan och sina 0-100 km/h på 4 sekunder!

Källa: Elektricitet

Relaterade Artiklar

Back to top button