Biltillverkaren NIO lanserar smartphones (och vill gnugga med Apple, bara det)

Nio ET7 © Nio

Den kinesiska biltillverkaren NIO ska skapa sin egen smartphones. Varumärket vill utveckla sin närvaro inom andra teknikområden och kommer därför att börja med telefoner.

NIO är en kinesisk elbilstillverkare. Dess SUV-modeller som ES8, ES6 finns redan på den tyska och norska marknaden. ET7 lyxsedan förväntas släppas i Kina inom kort. Men NIO är långt ifrån bara en biltillverkare.

NIO: gränslös ambition

NIO har uppnått en fantastisk bana sedan det skapades 2014. För sina avancerade elbilar har NIO skapat showrooms, kallade NIO House. Dessa hus ligger halvvägs mellan konceptbutiken och coworking-utrymmet: en palett av neutrala toner, trämöbler, ett café på övervåningen, en lekplats för barn, ett bibliotek, ett laboratorium, arbetsplatser… NIO säljer inte en bil till dig, utan en äventyr, målet är att göra bilen till en förlängning av hemmet.

NIO har även skapat NIO Life, ett klädmärke tillverkat av återvunnet material. En av klädserierna var gjord av fordonsmaterial (airbag, säkerhetsbälten, etc.). Dessa kläder ger märket ett modernt, miljövänligt, futuristiskt utseende. NIO Life producerar även vardagsföremål, åkpåsar, vattenflaskor, en elskoter och kakor genom samarbeten med andra märken. Företagets mål är nu att successivt investera i teknikvärlden.

Konkurrera med Apple?

Det är följande idé som driver NIO att producera smartphones: att ge konsumenterna förtroende för ett referensmärke som följer dem i alla aspekter av deras liv, hela dagen. Det är här varumärket vill konkurrera med Apple.

NIO bestämmer sig för att se framåt och i synnerhet förbereda sig för möjligheten av en Apple-bil, vilket skulle berika hela Apples ekosystem. För att kunna konkurrera med Apples varumärke är NIO:s idé att utveckla smartphones som är kompatibla med NIO-systemet. Varumärkesforskare vill uppnå en smidig och sömlös anslutning av sina anslutna enheter till fordonsgränssnittet, och fortsätter sitt integrerade och multifunktionella perspektiv.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button