Bilmarknad: här är de mest sålda bilarna från januari till idag

Bilmarknaden över hela Europa har äntligen hittat en spricka. Tydligen, enligt JATO-data registreringar på europeisk nivå har överskridit 739 000 enhetergår till registrerad en + 3,5 % varje år.

Så vi kan betrakta det som en verklig förtroendehöjning och en lättnad under ett mycket komplicerat år för fordonssektorn i allmänhet, med tanke på att under de första 8 månaderna av 2022 har registreringar haft en minskning med 12 % jämfört med samma period 2021.

Bilmarknaden: den mest sålda i Europa

Den mest sålda bilen i Europa var Volkswagen T-Roc. Efter henne finns det Tiguan, ID.4 och Taigo. Väldigt dåligt för istället Stellantis: på bara en månad tappade den 9 % i termer av försäljningsvolym, men uppnådde goda resultat i segment B. Generellt sett bekräftade augusti månad en trend som redan höll på att konsolideras: det som säljs mest i Europa är stadsjeepar.

Faktum är att i augusti 2022 volymen av registreringar av elektrifierade modeller. Men hittills visar det sig att detta är ändå utvecklingen är fortfarande för långsam (+ 3,2 %, mot + 6 % för endoterma). Säkert förbättras denna data om vi bara tar hänsyn till 100% elbilarsom har haft en ökning av11 %.

Den mest sålda elbilen i augusti 2022 var Tesla Model Y med 6 935 enheter. Man måste scrolla lite och gå ner till sjunde plats för att hitta ytterligare en Tesla i Topp 10, där finns Model 3. Volkswagen ID.4 och Skoda Enyag iV upptar andra respektive tredje plats.

Relaterade Artiklar

Back to top button