BigCommerce recension (2022): plattformen för att skapa din anpassade e-handelswebbplats

BigCommerce stor logotyp © BigCommerce

BigCommerce grundades 2009 i Sydney och lämnade snabbt Australien för att bosätta sig i USA. Syftar i första hand till att möjliggöra för små och medelstora företag att skapa en webbplats orienterad e-handel till lägre kostnader gjordes ett skifte av företaget 2015 med skapandet av BigCommerce Enterprise för att adressera större företag.

Sedan dess har BigCommerce regelbundet citerats när man pratar om verktyg för att skapa webbsidor för e-handel, tillsammans med sin direkta konkurrent: Shopify. Om plattformarna har ett liknande mål har de också många skillnader som kan tippa balansen mot det ena eller det andra beroende på dina behov.

Sammanfattning

BigCommerce Website Builder: Komma igång

Skapandet av sajten börjar vid registrering, eftersom plattformen frågar efter storleken på verksamheten (med andra ord dess inkomst) för att kunna lämna förslag som motsvarar behovet. Därefter vill BigCommerce veta om vi startar sidan från början, vad vi vill sälja och hur vi säljer den (på en sajt eller i butik). Det är möjligt att hoppa över dessa steg eller rapportera ingenting till försäljning om du precis har startat ditt företag.

Efter dessa frågor kommer BigCommerce att ha valt ett gratis tema att börja med och kommer att omdirigera dig till instrumentpanelen. Den här verkar vid första anblicken ganska upptagen och skrämmande, men när man tittar på vad den erbjuder är den framför allt väldigt komplett och praktisk. Vi kan se steg för steg för att vägleda oss om de uppgifter som ska utföras, flera förslag på funktioner att integrera (som att sälja dina produkter på Amazon, eBay eller andra).

BigCommerce Dashboard © BigCommerce

Det är också här du hittar direktlänkar för olika uppgifter som att anpassa din butik, skriva en “Om”-sida, fylla i din profil och få en översikt över sajten, som du kan dela med andra människor. . Sajtstatistiken finns längst ner på sidan samt beställningarna, lagrade på olika flikar. Den första bristen på plattformen för franska användare visar sig vid denna tidpunkt: allt är bara mycket delvis översatt och det kommer att vara nödvändigt att behärska ett minimum av teknisk och kommersiell engelska för att få den bästa upplevelsen.

BigCommerce Webbplatsbyggare: Anpassning

PageBuilder

BigCommerce erbjuder ett tema från katalogen med gratis mallar som standard. De är fem till antalet, några med ytterligare variationer, och är designmässigt mycket korrekta. Om du däremot vill investera, erbjuder temabutiken mer än 150 betalda teman, som kan filtreras efter verksamhetsområde. Priserna är dock i hundratals dollar, vilket snabbt kan öka notan. När temat har valts, gå till ändringen i den dedikerade redigeraren.

Redaktören är i form av en meny till vänster samt en live-förhandsvisning av din webbplats, som kan justeras för att se dess version på dator, surfplatta eller mobil. En flik är tillägnad att ändra stilarna i temat, och det är också platsen där det är möjligt att dölja eller ändra elementen på sidan som ingår i temat. Det är möjligt att ändra stilen på det valda temat, de globala alternativen, sidhuvudet och sidfoten, produkterna, startsidan, knapparna och betalningssidan.

När det gäller alternativ har BigCommerce varit generös: du kan välja färgerna på nästan varje element och i alla möjliga tillstånd (aktiva eller inaktiva för en knapp, till exempel), deras position, du kan anpassa teckensnitten för var och en av texterna, vad som bör eller inte bör visas… Även om det är fantastiskt att ha så många valmöjligheter, kan någon som precis har börjat finna sig skrämd av den här mängden av alternativ och den tid som behövs för att ägna åt att anpassa sin webbplats.

BigCommerce redaktör © BigCommerce

Utöver de element som redan finns på standardsidan är det möjligt att lägga till widgets. De fungerar enligt en “dra och släpp”-princip och du kan hitta hela basen där: text, bilder, videor, en enstaka produkt eller en uppsättning produkter, knappar men även layoutelement som en separator eller kolumner. Widgets kan placeras på en specifik sida eller på en “global” plats (överst på sidan och längst ner), vilket gör att de kan finnas på alla sidor.

instrumentbräda

Det är i instrumentpanelen som du kommer att kunna lägga till dina produkter och definiera alla kommersiella, visnings- och SEO-alternativ. Det är också här du kan definiera en logotyp, välja vad som ska visas i startsideskarusellen, skapa nya sidor och definiera länkar till dina sociala nätverk. Du hittar också allt som rör marknadsföring och försäljning av produkter. Men viktigare för en verklig personalisering av sin webbplats, åtkomst och hantering av applikationerna sker också här.

BigCommerce har en sida helt dedikerad till applikationer, för att lägga till funktioner för orderhantering, stärka webbplatsens säkerhet, automatisera säkerhetskopiering av data eller optimera marknadsföring. Med 994 applikationer tillgängliga för närvarande är det omöjligt att inte hitta det du letar efter. BigCommerce erbjuder också, som de flesta av sina konkurrenter, att skapa en blogg som följer med sin butik. Redaktören är lite gammaldags och laddad, men alla nödvändiga alternativ finns och så länge du inte börjar skriva artiklar på flera tusen ord så räcker det mer än väl.

BigCommerce-appar © BigCommerce

BigCommerce Website Builder: Erbjudandena

BigCommerce Website Builder erbjuder för små företag

BigCommerce kan verka ganska komplicerat för den som snabbt vill lansera en liten webbutik. Men dess många alternativ och applikationer kommer att tillåta webbplatsen att utvecklas med aktiviteten, vilket är en verklig fördel jämfört med andra plattformar som riktar sig till mindre företag men som kräver en migrering så snart den kommersiella aktiviteten är klar. Om du vill ta steget har plattformen två erbjudanden som kan intressera dig:

  • “Standard”-erbjudandet, på $29,95/månad, låter dig sälja utan extra transaktionskostnader, att ha en komplett onlinebutik, för att få tillgång till olika försäljningskanaler, för att kunna erbjuda kupongköp och presentkort till sina kunder, för att tillhandahålla riktiga – offerter för leveranstid och att sälja upp till 50 000 USD per år.
  • “Plus”-erbjudandet, på $79,95/månad, ger också tillgång till inspelning av övergivna korgar samt möjligheten att skapa kundgrupper, till exempel för att belöna de mest lojala av dem. . Mängden onlineförsäljning som tillåts per år ökar också och stiger till $180 000.

BigCommerce Website Builder erbjuder för stora företag

BigCommerce är en mycket bra lösning för större företag, som kommer att hitta alla nödvändiga verktyg för att skapa sin webbutik och sälja en stor volym varor. Även om du kan klara dig bra med “Plus”-paketet som beskrivs ovan, kanske större företag vill investera i det högre paketet:

  • “Pro”-erbjudandet, på $299,95/månad, lägger till möjligheten att ha en personlig SSL, kundrecensioner på Google, tillgång till produktscreening för kunder och sälja upp till $400 000 per år. Det är möjligt att gå upp till $1 000 000 men priset på prenumerationen kommer att stiga i enlighet med detta. För belopp över $1 000 000 är det nödvändigt att kontakta BigCommerce för att dra nytta av ett skräddarsytt abonnemang.

BigCommerce Website Builder: extrafunktionerna som gör skillnaden

BigCommerce är en plattform för proffs, och den visas så snart du tittar på de ytterligare verktyg som erbjuds. Utvecklare är i rampljuset, med flera tillgängliga API:er men också verktyg för att skapa teman eller applikationer. Plattformen erbjuder även integration huvudlös med flera plattformar, bland annat ett plug-in skapat för WordPress för att kunna använda CMS framför. Många alternativ finns tillgängliga beroende på vilket programmeringsspråk utvecklarna väljer, och plattformen är generös med dokumentation och exempel för att komma igång.

Det är också mycket enkelt att ladda ner koden för din mall med ett klick, i dess originalversion eller modifierad av dig i Sidbyggaren, för att kunna arbeta med den i den kodredigerare du väljer. Om design eller utveckling inte är din starka sida erbjuder BigCommerce ett nätverk av certifierade företag och byråer för att arbeta med sina verktyg.

BigCommerce-guider © BigCommerce

Plattformen har en blogg med informativa och pedagogiska artiklar om e-handel. Flera guider och e-böcker finns att ladda ner och för den som hellre lyssnar än läser finns det även poddsändningar. Men som för resten av sidan kommer det att vara nödvändigt att ha en solid bas på engelska, ingenting översätts till vårt språk.

BigCommerce webbplatsbyggare7

BigCommerce är inte nödvändigtvis tillgängligt för den som kommer först, men det är ett bra val för proffs som vill utveckla sin sida samtidigt med sin aktivitet. Vi uppskattar dess många anpassningsalternativ och avancerade verktyg för utvecklare. Det finns dock ganska oöverkomliga kostnader för små företag, med dyra betalda teman och ibland salta abonnemang för de mest intressanta funktionerna.

Mest

  • Val av teman
  • Många applikationer
  • Mycket omfattande redaktör
  • Ytterligare guider

De mindre

  • Temapriser
  • Flytande engelska imperativ

Priser5

Enkel användning6

Design8

Personalisering9

Funktioner9

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button