Berusad installerar han iMessage på en Macintosh

Macintosh 1984 © Apple

En viss Cam Henlin lyckades få iMessage att fungera på en Macintosh. Och vi kan också göra det… eller nästan!

Att få iMessage på en klassisk Macintosh är tydligen möjligt. Det var vad Cam Henlin, som upptäckte lösningen, visade oss. Processen är inte så enkel som vi hoppats, men vi kan också göra den själva… Med vissa förutsättningar.

Meddelanden för Macintosh, késako?

“Meddelanden för Macintosh” är vad Cam Henlin kallar sin mjukvarusvit som skulle tillåta klassiska Macintosh-system att interagera med Apple iMessage.

Processen är inte den mest komplicerade för finsmakare, men det måste erkännas att den ändå är ganska teknisk, och det krävs att man samlar ihop vissa material för att komma dit – inklusive förstås en klassisk Macintosh som de flesta inte har mer.

Förutom Macintosh behöver du en modern Mac för att fungera som server (det är den som faktiskt tar emot meddelandena), och en annan maskin för att kommunicera med Macintosh.

I detalj, hur fungerar det?

För de som vill prova den här lösningen listar Cam Henlin på sin blogg all hårdvara du behöver för att köra Messages-sviten för Macintosh:

  1. En modern Macintosh som kan ta emot och skicka meddelanden via Messages.app. Bloggaren använde en M1 Mac Mini med macOS Monterey;
  2. en maskin ansluten till nätverket som kan köra CoprocessorJS, som måste vara ansluten till den klassiska Macintosh. Henlin rekommenderar en Raspberry Pi, men han använde en 2011 i5 Mac Mini med Ubuntu 20.04;
  3. en seriell USB-kabel;
  4. den klassiska Macintosh som ska anslutas till maskinen och kabeln som nämns ovan. Henlin använde ett Macintosh-system 6.0.8 med 4 MB RAM;
  5. en diskettenhet och en diskett för att överföra filer till Macintosh.

Att samla allt detta material kräver redan en viss envishet. Nu, för att uppnå konfigurationen, är det en annan historia. Allt förklaras på Cam Henlins blogg (här i källan), inklusive länkar som leder direkt till servermjukvaran att installera, för den som vill prova upplevelsen. Lycka till !

Om samma ämne:
iMac Pro mini-LED kan lanseras redan i sommar

Källa: Henlin.net

Relaterade Artiklar

Back to top button