Bensinkupong: megarabatt på bränslen, men det är en oöverträffad bluff

Gyllene tider för bedragare, alltid redo att ta det värsta ögonblicket att attackera. Krisen som drabbade Italien efter början av den krig mellan Ryssland och Ukraina har det medfört en betydande serie problem för vårt land, inklusive bränsleökningar. I detta avseende har brottslingarna valt att sätta upp en bedrägeri som friar till gudarnas byte bensinkuponger. Så här känner du igen det.

Bensinkuponger: bedrägeriet drabbar alla

Meddelandet som vanligtvis kommer till framtida offers enheter är följande: Som en förklarar liten stad offer för bedrägeri: “. Kort sagt, på några rader träffar hackarna målet: bara en hänvisning till shoppingkupongen och genom den bifogade länken är bytet i sina klor.

Men var försiktig! För det är vanligtvis attacker av denna typ lätt att känna igen tack vare några knep. Tänk på att e-postbedrägerier, även känd som nätfiske, är lätta att hitta i texten stavfel och grammatikfel.

Bedrägeriet med bensinkuponger fick då stöd av sociala nätverk, vilket omedelbart fick företaget att köra falska nyheter, nå ett stort antal människor. För tillfället finns det inte några meddelande om hackerintrång på en regional webbplats, men det är klart att räkenskaperna inte stämmer.

Relaterade Artiklar

Back to top button