BenQ W1800i: en Ultra HD-videoprojektor och Android TV för 1200 euro!

BenQ W1800i © BenQ

Detta är en produkt som mycket väl skulle kunna bli en hit bland biobesökare som inte har en stor budget att utrusta sig med en videoprojektor
. BenQ W1800i kan till och med vara en av de bästa värdena för pengarna!

Vi pratar regelbundet med dig i våra spalter om dessa nya ultrakorta projektorer som låter dig skapa en enorm ultra HD-bild i ditt vardagsrum med ett minimum av efterklokskap. Problemet är att dessa enheter i allmänhet är ganska dyra och framför allt kräver användning av en teknisk duk som också är dyr. Produkten som tillkännages idag av BenQ lovar att bli ett mycket intressant alternativ, särskilt för biobesökare som redan är utrustade med en skärm, som helt enkelt vill förnya sin utrustning.

BenQ W1800i © BenQ

Läs också:
Hisense Laser TV L5VG 88″ recension: 4K HDR-projektorn som utmanar TV:n

BenQ W1800i, tillgång till “Ultra HD”-biograf för mindre än 1 200 euro

Med tillkännagivandet av denna W1800i visar tillverkaren BenQ återigen sin aggressiva positionering, till och med sin önskan att demokratisera vissa teknologier. Och vi tänker här mer speciellt på 4K-wobulationstekniken. För 1 199 euro kan du faktiskt föreställa dig att den värdiga ersättaren för W1090 inte producerar en inbyggd Ultra HD-bild.

Liksom många andra produkter använder W1800i ett 0,47″ DLP-chip vars inbyggda Full HD-matris (1 920 x 1 080 pixlar) producerar en bild på 3 840 x 2 160 pixlar genom att flytta pixlarna och spela upp retinal persistens.

Känslan av skärpa är naturligtvis inte densamma som med en riktig Ultra HD-videoprojektor, men denna process, som vagt liknar uppskalning på en tv, har fortfarande sin lilla effekt.
På ett ganska klassiskt sätt är denna modell utrustad med ett sexsegments färghjul (RGBRGB) och vi får se om regnbågseffekten bemästras under testerna.

BenQ W1800i © BenQ

När det gäller övriga tekniska egenskaper tillkännager tillverkaren ett dynamiskt kontrastförhållande på 10 000:1, vilket vi medger att inte betyder mycket. Räkna med att vi ger dig ett mer exakt värde under vårt nästa test. Möjligheten att också berätta om produktens ljusstyrka, pekar bara kanske lite kritiskt.

Faktum är att det tekniska bladet nämner en maximal ljusstyrka på 2 000 ANSI Lumens, vilket inte är särskilt högt och kan mycket väl tvinga dig att kasta ner rummet i mörker för att njuta av ditt innehåll. Observera att W1800i är en lampmodell och att livslängden för de olika lägena är 4 000 timmar i normalt läge, 10 000 timmar i ekonomiläge, 8 000 timmar i SmartEco och 15 000 timmar i LampSave-läge.

En annan intressant indikation, BenQ lovar stöd för videor i HDR-format, samt 100 % täckning av REC.709-färgrymden. W1800i skulle också kalibreras på fabriken för att producera trogna färger: BenQ nämner till och med en Delta E på mindre än tre. Vi får se.

Läs också:
Xgimi Horizon Pro: denna kompakta 4K-projektor kommer snart till Frankrike

Android TV, anslutning och ergonomi

W1800i erbjuder samma brännvidd som W1070 och W1090, vilket gör att de som redan är utrustade kan förnya sin produkt utan att behöva göra något arbete. För andra, vet att W1800i har en 1,8x optisk zoom som gör att du kan variera projektionsförhållandet från 1,127 till 1,46 och att enheten har en linsförskjutning som gör att du kan flytta projektionen något med +/- 3 % horisontellt.

BenQ W1800i © BenQ

Anslutningen består av tre HDMI 2.0b-uttag (HDCP 2.2), ett USB-uttag och en minijack-ljudutgång.

BenQ W1800i © BenQ

Var dock försiktig, ett av de tre HDMI-uttagen kommer att vara upptaget av HDMI-nyckeln från BenQ. Det är den sistnämnda som för Android TV-gränssnittet till W1800i. Detta är utan tvekan en av de starka sidorna med denna produkt som sedan kan bli autonom för många användningsområden.

Nyckeln ansvarar för att lagra dina Disney+ , Prime Video , YouTube-applikationer etc., men också för att sända innehåll från dina mobila enheter via Chromecast-teknik.

BenQ W1800i © BenQ

Å andra sidan nämner BenQ inte Netflix-applikationen i sin kommunikation och av goda skäl är HDMI-nyckeln inte kompatibel med tjänsten. BenQ delar dock på sin webbplats proceduren för att dra fördel av videostreamingplattformen på sin produkt med hjälp av de trådlösa streamingfunktionerna. Låt oss slå vad om att insiders kommer att välja lösningen att använda APK.

Om W1800i intresserar dig, vet att den kommer att finnas tillgänglig i slutet av juni till ett pris av 1 199 euro.

TV, videoprojektor, soundbar: hur är man väl rustad för att njuta av fotbolls-EM 2021?

Sportevenemang och i synnerhet fotbollstävlingar är det perfekta tillfället för de stora namnen inom tv att sälja sina aktier med attraktiva kampanjer och andra rabatterbjudanden.
Läs mer

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button