Bekräftat: Neandertalarna hade samma hörselförmåga som Sapiens

Vetenskapen visade till slut att neandertalarna hade exakt samma kommunikationsförmåga som Sapiens. Detta tyder förstås på att neandertalarna använde ett effektivt och komplext verbalt kommunikationssystem som det hos människor idag.

Detta visar en studie publicerad i den berömda tidningen Naturekologi och evolution av ett team av forskare frånuniversitet av Alcalà till Madrid. Specifikt har spanska forskare visat att jag Neandertalare de ägde en öra för språkprecis som jag Sapiens och därför gillar vi. För att nå denna slutsats tog forskarna till högupplöst datortomografi av skallen för att bygga in igen 3D örat på och neandertalmänniskan, samt den senares förfäder.

Dessutom tack vare användningen av programvara specifikt till biotekniksektornspanska forskare kunde uppskatta att neandertalarna hade utvecklat ett hörselsystem mycket effektivare jämfört med deras förfäder och mycket lik den nuvarande mannen, särskilt när det gäller uppfattning av ljud med frekvenser mellan 4 och 5 kilohertz. Dessutom, genom att beräkna det frekvensband i vilket maximal känslighethar forskare noterat att detta band sträcker sig mot frekvenser relaterade till produktion av konsonanter. Därför kunde dessa frekvenser med stor sannolikhet ha haft en viktig roll på neandertalarnas språk som de hade det för Sapiens.

Det är verkligen en upptäckt otrolig vilket inte bara visar att 3D-strukturen i neandertalörat var mycket lik den hos Sapiens, utan också att neandertalarna alltid hade lyckats utveckla beteenden. mer komplex och a mycket mer sofistikerat språk än sina förfäder.

Relaterade Artiklar

Back to top button