Behöver jag verkligen en SSD eller Solid State Drive?

SSD eller fast tillstånd (SSD)lagringsenhet(Solid State Drive) är inte ett helt nytt begrepp. SSD(SSD) har funnits på marknaden i flera år, men få människor vet vad de gör. Faktiskt, solid state-enheter (SSD:er)närvarande(HDD) är en uppgradering över äldre hårddiskar ( hårddiskar(Hårddisk) och de ger snabbare laddningstider och snabbare bearbetningshastigheter, men till ett betydligt högre pris.

Till skillnad från dina traditionella hårddiskar, solid state-enhet(SSD) använder flashminne NAND som kan fungera i åratal. Men är det värt de extra pengarna för faktisk prestanda? Låt oss ta reda på.

Läsa(Läs) : Solid State Drive vs Hard Disk Drive .

Du behöver SSD eller solid state-enhet(Solid State Drive)

Till att börja med finns det flera anledningar till varför du kanske väljer SSD istället för standarden hårddisk(HDD).

  • Bärbara datorer kan kollidera under resan(Bärbara datorer kan ta sig runt när du reser)

Om du reser mycket med din bärbara dator är chansen stor att din dator kommer att stöta på olika ställen när du bär runt den. Bättre att ha en bil SSD att veta att du är skyddad av en hållbar skiva när du blir påkörd.

  • Rörlighet är nyckeln(Mobilitet är nyckeln)

En annan fördel solid state-enheter(SSD) är att de är mycket mer bärbara och mobila jämfört med traditionella hårddiskar(HDD). I sista hand SSD:n sparar utrymme för annan utrustning i den bärbara datorn och minskar till och med vikt och tjocklek. (SSD)Solid State-enheter(SSD:er) kräver också mindre ström, så din bärbara dators batteri bör hålla längre.

  • Laddningstiden reduceras(Starttiderna sänks)

Och slutligen, laddningstid. Om du äger en PC med Windows under en lång tid måste du ha känt smärtan av att vänta på att ditt system skulle starta upp efter en lång tid. Användande SSD speciellt för lastning Windows 10 hjälper dig att märka plötsliga förändringar i den tid det tar att ladda alla dina applikationer på skrivbordet.

Så nu när du har bestämt dig för att du verkligen behöver en SSD till din maskin är det dags att bli lite teknisk.(Så, nu när du har valt att du verkligen vill ha en SSD till din maskin, är det dags att bli lite teknisk.)

Läsa(Läs) : Hybrid Drive, SSD eller HDD. (Hybrid Drive vs SSD vs HDD.)

Rätt minnestyp för din SSD

  • Single Level Cell (SLC)(Single-Level Cell (SLC)) – Minne SLC är praktiskt taget den snabbaste typen av minne på någon solid state-enhet(SSD). Det är också det mest exakta när det gäller att läsa och bearbeta data, vilket ökar ditt systems batteritid. Men det värsta är det SLC är också den dyraste av alla, och solid state-enheter(SSD) med SLC används ofta i redaktioner Företag.
  • Multilevel Cell (MLC)(Multi-Level Cell (MLC)) – Minne MLC har mer lagring utan att öka den fysiska storleken, finns till ett lägre pris än SLC(SLC) men har i sin tur långsammare och mindre exakta skriv- och läshastigheter. De förbrukar också mer ström och är mindre hållbara jämfört med SLC(SLC) .
  • Tri-Level Cell (TLC)(Triple-Level Cell (TLC)) – TLC är den billigaste av alla och därför ganska populär i konsumentsegmentet. Men den har också de långsammaste och minst exakta skriv- och läshastigheterna. Dessutom är det mycket mindre hållbart jämfört med de andra två minnesalternativen på grund av den ökade strömförbrukningen.

Så det var en kort översikt över vad som är solid state-enheter(SSD) och hur man väljer rätt. Låt oss veta om du har några förslag nedan.

Låt oss veta om du har några observationer.(Meddela oss om du har några observationer att göra.)

De SSD eller Solid State Drive är inte precis en ny term. SSD-enheter har funnits på marknaden i ganska många år nu, men det är inte många som vet vad de gör. I huvudsak är SSD:er en uppgradering jämfört med den äldre hårddisken (hårddisken), och de erbjuder snabbare starttider, snabbare bearbetningshastigheter men till en avsevärt högre kostnad.

Behöver jag verkligen en SSD

Till skillnad från dina traditionella hårddiskar använder en SSD NAND-flashminne, som kan hålla i flera år i sträck. Men är det exakt värt de extra pengarna för verkliga prestanda? Låt oss ta reda på.

läsa: Solid State Drive vs. hårddisk.

Behöver du en SSD eller Solid State Drive

Till att börja med finns det flera anledningar till varför du kanske vill välja en SSD istället för en vanlig hårddisk.

  • Bärbara datorer kan ta sig runt när du reser

Om du reser mycket med din bärbara dator är chansen stor att din dator kommer att stöta av på olika ställen när du bär runt den. Det är bättre att ha en maskin som har en SSD för att veta att du är skyddad med en robust enhet när du blir stött.

En annan fördel med en SSD är att den är mycket mer bärbar och mobil jämfört med den traditionella hårddisken. SSD:n slutar spara utrymme för att inkludera annan hårdvara i den bärbara datorn, och minskar till och med vikt och tjocklek. SSD kräver också mindre ström, så din bärbara dators batteri bör hålla längre.

Och slutligen, starttid. Om du har varit en Windows PC-ägare under längst tid, har du säkert känt smärtan av att vänta på att ditt system ska starta upp efter en lång tid. Att använda en SSD, speciellt för att starta upp Windows 10, hjälper dig att märka de plötsliga förändringarna i tiden det tar att ladda alla dina appar på skrivbordet.

läsa: Hybrid Drive vs. SSD vs. HDD.

Rätt typ av minne för din SSD

  • Single-Level Cell (SLC) – SLC-minne är praktiskt taget den snabbare typen av minne på alla SSD. Det är också det mest exakta när det kommer till att läsa och bearbeta data, vilket gör det bättre för ditt systems batteritid. Men det värsta är att SLC också är den dyraste av partiet och SSD:erna med SLC används vanligtvis i Enterprise-utgåvor.
  • Multi Level Cell (MLC) – MLC-minne har en större mängd lagring utan en ökning av fysisk storlek, är tillgängliga för ett lägre pris än SLC, men har i sin tur långsammare och mindre exakta skriv- och läshastigheter. De suger också in mer kraft och är mindre hållbara jämfört med SLC:erna.
  • Trippelnivåcell (TLC) – TLC är det billigaste av partiet och därmed ganska populärt i konsumentsegmentet. Men den har också de lägsta och minst exakta skriv- och läshastigheterna. Den är också mycket mindre hållbar jämfört med de andra två minnesvarianterna på grund av ökad strömförbrukning.

Så det här var en kort sammanfattning av vad SSD är och hur du ska välja rätt. Låt oss veta om du har några förslag nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button