Begränsa absolut bandbredd som kan användas för att ladda ner Windows-uppdateringar

Var och en utplacerad Windows Update innehåller program och applikationer som innehåller paket med exceptionellt stora filer. (Windows Update) Därför kan nedladdning och distribution av dessa uppdateringar förbruka en betydande mängd nätverksresurser på enheterna som tar emot dem. Exakt på grund av detta skäl; Microsoft introducerade en funktion för leveransoptimering för att minska bandbreddsförbrukningen. I det här inlägget kommer vi att se hur man specificerar absolut genomströmning(Absolut bandbredd) , som kan användas för att ladda ner Windows-uppdateringar (Windows-uppdateringar) .

Leveransoptimering(Delivery Optimization) tillåter Windows 11/10-användare att fördela arbetet med att ladda ner stora filpaket över flera enheter i en distribution. Även om du kan begränsa Windows Update-bandbredden i procent, kan du också ange absoluta värden.

säger Microsoft

Som standard optimerar vi dynamiskt mängden bandbredd som din enhet använder för att både ladda ner och ladda upp Windows- och appuppdateringar och andra Microsoft-produkter. Men du kan ställa in en specifik gräns om du är orolig för dataanvändningen.

Ange det absoluta(Ange absolut) bandbredd som kan användas för nedladdning uppdateringar(Windows-uppdateringar) Windows in Windows 11.

Även om det finns alternativ för att ange procentandelen data som kan användas för att ladda ner uppdateringar Windows föredrar många användare att ange det exakta antalet MB(MB) tillåtna för uppdateringar. Procedur för att specificera den absoluta bandbredden som kan användas för nedladdning uppdateringar(Windows-uppdateringar) Windows in Windows 11 som följer:

 1. Högerklicka på ” Start(Starta)” och välj ” inställningar(Inställningar) ” .
 2. I fönstret ” alternativ(Inställningar) » gå till fliken « Windows uppdatering(Windows Update)” i den vänstra rutan.
 3. Välj i den högra rutan Extra tillval(Avancerade alternativ) .
 4. I kapitel Extra tillval(Ytterligare alternativ) välj Leveransoptimering(Leveransoptimering) .
 5. Scrolla nu ner och klicka igen ” Extra tillval(Avancerade alternativ)” för den här nya menyn.
 6. I nedladdningsinställningarna, kontrollera växeln som är kopplad till Absolut bandbredd(Absolut bandbredd) .
 7. Nu kan du markera rutorna och ange den exakta bandbredden som kommer att tilldelas för nedladdningar.

Begränsa absolut(Begränsa absolut) bandbredd som kan användas för nedladdning Windows-uppdateringar.(Windows-uppdateringar)

Att begränsa absolut(Absolut) bandbredd som kan användas för att ladda ner Windows-uppdateringar(Windows Updates), gör följande:

 1. Öppna inställningar(Inställningar) .
 2. Gå till avsnittet ” Uppdatering och säkerhet»(Uppdatering och säkerhet) .
 3. Välj Leveransoptimering(Leveransoptimering) .
 4. Klicka på länken Extra alternativ.(Avancerade alternativ)
 5. Begränsa(Begränsa) bandbredd för nedladdning av uppdateringar.
 6. Begränsa(Begränsa) Bandbredd för startalternativ(Ladda upp inställningar) .
 7. Begränsa(Begränsa) bandbredd för att ladda ner uppdateringar till andra datorer i Internet(Internet).

Som standard i Windows 10 det finns inställningar konfigurerade för att dynamiskt optimera bandbredden som används av din enhet för att ladda ner och ladda upp uppdateringar Windows och applikationer, såväl som andra produkter Microsoft. Du kan dock ändra och definiera gränsen om du är orolig för dataanvändning.

Klicka på knappen Start(Starta)”, välj ” inställningar(Inställningar)” och välj ” Uppdatering och säkerhet(Uppdatering och säkerhet).

Välj sedan alternativet ” Leveransoptimering(Leveransoptimering)” och växla till den högra rutan.

Klicka på länken där Fler alternativ » längst ned på skärmen.(Avancerade alternativ)

Ange absolut bandbredd

Kontrollera nu cirkeln Absolut bandbredd(Absolut bandbredd)” för att ange hur mycket bandbredd som används för

 • Laddar ner uppdateringar i bakgrunden.
 • Laddar uppdateringar i förgrunden.

Värden uttrycks i megabit per sekund ( Mbps(Mbps) ). Du kan också ange samma som en procentsats genom att markera cirkeln ” Intressera”.(Procentsats)

Efter det kommer dina inställningar omedelbart att sparas och tillämpas. Bara(Helt enkelt) stäng applikationen” inställningar(Inställningar)” och återgå till ditt arbete.

Således, med de nya parametrarna ” Absolut bandbredd(Absolut bandbredd) » Windows 11/10-användare har mer kontroll över sina datagränser och användning.

Varför ska du använda det här alternativet istället för bandbreddsprocent?

Om du har en långsammare anslutning bör du använda en parameter som anger den exakta bandbredden som tilldelats för nedladdningen Windows-uppdateringar(Windows-uppdateringar). Men om din dator använder en snabb Internetanslutning bör du sätta gränsen något högre. Detta beror på att flera Mbps/(MBPS) från data räcker för resten av ditt arbete.

Saktar det ner(Använder) mindre processbandbredd windows uppdateringar(Windows uppdatering) ?

Det beror på. Windows-uppdateringar(Windows) kräver viss bandbredd för att ladda ner uppdateringar smidigt. Allt ovanför det är irrelevant. Allt långsammare kommer att sakta ner uppdateringsprocessen fönster.

Läs mer(Läs nästa) : Hur man hanterar dataanvändningsgränsen i Windows 10 .

Varje Windows Update som rullas ut inkluderar program och applikationer som innehåller paket med exceptionellt stora filer. Som sådan kan nedladdning och distribution av dessa uppdateringar förbruka en ansenlig mängd nätverksresurser på enheterna som tar emot dem. Det är av denna anledning; Microsoft har introducerat funktionen Leveransoptimering för att dämpa bandbreddsförbrukningen. I det här inlägget kommer vi att se hur man specificerar Absolut bandbredd som kan användas för att ladda ner Windows Updates.

Leveransoptimering gör det möjligt för Windows 11/10-användare att fördela arbetet med att ladda ner paket med stora filer mellan flera enheter i en distribution. Även om du kan begränsa Windows Update-bandbredden i procent, kan du nämna de absoluta värdena också.

Säger Microsoft,

Som standard optimerar vi dynamiskt mängden bandbredd som din enhet använder för att både ladda ner och ladda upp Windows- och appuppdateringar och andra Microsoft-produkter. Men du kan ställa in en specifik gräns om du är orolig för dataanvändning.

Ange absolut bandbredd som kan användas för att ladda ner Windows-uppdateringar i Windows 11

Absolut bandbredd

Även om det finns alternativ för att nämna procentandelen data som kan användas för att ladda ner Windows-uppdateringar, skulle många användare föredra att ange ett exakt antal MB som ska tillåtas för uppdateringarna. Proceduren för att ange absolut bandbredd som kan användas för att ladda ner Windows-uppdateringar i Windows 11 är följande:

 1. Högerklicka på Start knappen och välj inställningar.
 2. I den inställningar fönster, gå till Windows uppdatering fliken i den vänstra rutan.
 3. Välj i den högra rutan avancerade alternativ.
 4. Under Ytterligare alternativVälj Leveransoptimering.
 5. Scrolla nu ner och klicka på avancerade alternativ återigen för denna nya meny.
 6. Under nedladdningsinställningar, kontrollera alternativknappen som är kopplad till Absolut bandbredd.
 7. Nu kan du markera kryssrutorna och bestämma den exakta bandbredden som ska åsidosättas för nedladdningarna.

Begränsa absolut bandbredd som kan användas för att ladda ner Windows-uppdateringar

För att begränsa den absoluta bandbredden som kan användas för att ladda ner Windows-uppdateringar, gör följande:

 1. öppna.
 2. Navigera till .
 3. välja.
 4. Klicka på länken.
 5. Begränsa bandbredden för nedladdning av uppdateringar.
 6. Begränsa bandbredden för uppladdningsinställningar.
 7. Begränsa bandbredden för att ladda upp uppdateringar till andra datorer på Internet.

Som standard har Windows 10 alternativ konfigurerade för att dynamiskt optimera mängden bandbredd som din enhet använder för att både ladda ner och ladda upp Windows och appuppdateringar och andra Microsoft-produkter. Du kan dock ändra och definiera gränsen om du är orolig för din dataanvändning.

Klicka på knappen, välj ” och välj alternativet ”.

Välj sedan alternativet ” och växla till den högra panelen.

Där klickar du på länken ” längst ned på skärmen.

Ange absolut bandbredd

Kontrollera nu cirkeln ” för att konfigurera hur mycket bandbredd som används för

 • Laddar ner uppdateringar i bakgrunden.
 • Laddar ner uppdateringar i förgrunden.

Värdena uttrycks i megabit per sekund (Mbps). Du kan också ange detsamma i form av procentvärde genom att markera cirkeln Procent.

När du är klar kommer dina inställningar att sparas direkt och tillämpas. Stäng helt enkelt appen Inställningar och återgå till ditt arbete.

Med de nya Absolute Bandwidth-alternativen kan Windows 11/10-användare ha mer detaljerad kontroll över sina datagränser och dess användning.

Varför ska du använda det här alternativet istället för procentandelen av bandbredden?

Om du har en långsammare anslutning bör du använda alternativet som anger den exakta bandbredden som tilldelats för att ladda ner Windows-uppdateringar. Men om din dator använder en snabb internetanslutning, skulle du vilja hålla gränsen något högre. Detta under vetskapen om att några MBPS data skulle räcka för resten av ditt arbete.

Saknar användningen av mindre bandbredd Windows Update-processen?

Det beror på. Windows-uppdateringar behöver en viss bandbredd för att ladda ner uppdateringarna smidigt. Allt högre än så gör ingen skillnad. Allt långsammare skulle sakta ner Windows-uppdateringsprocessen.

Läs nästa: Hur man hanterar dataanvändningsgränsen i Windows 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button