Begagnade Teslas som säljs för mer än nya: hur är det möjligt?

Tesla Model 3 © canadianPhotographer56 / Shutterstock.com

Med den obevekliga ökningen av Tesla-bilpriserna under de senaste månaderna försöker många användare vända sig till begagnatmarknaden för att skaffa en modell av det dyrbara elbil. Tyvärr säljer begagnade modeller för mer än nya modeller…

Hemsidan Electrek jämförde priserna på nya Tesla-modeller och de på begagnade modeller som säljs på tillverkarens hemsida.

Alltid dyrare

De senaste månaderna har nya bilar från Tesla upplevt successiva prishöjningar: till exempel kostar Model 3 nu 49 990 euro istället för 43 800 euro. En ökning orsakad av komponentbrist och den ökande efterfrågan på elbilar. Den amerikanska sajten Electrek gick därför för att se möjligheterna till förvärv som erbjuds av de begagnade modellerna som säljs direkt av tillverkaren. Resultatet av denna lilla undersökning är brutalt: dessa modeller säljs ofta dyrare än nya fordon.

Electrek visar flera exempel, som att denna Model Y vid 24 000 mil sålde nästan 10 000 dollar dyrare än en ny modell, eller en Model 3 från 2020 med 48 000 mil på klockan som säljs 1 000 dollar mer än om vi beställt samma nya version.

Flera förklaringar uppstår. Först och främst, som vi har sagt, på grund av leveranstiderna för elbilar som anses vara för långa, vänder sig användarna alltmer till begagnade modeller, tillgängliga omedelbart, vilket orsakar en explosion i efterfrågan. För det andra, i USA representerar Tesla 75 % av elfordonsmarknaden, så det är ganska logiskt mot varumärket som konsumenterna är på väg. Slutligen, enligt ElectrekTesla verkar lägga till Full Self-Driving till alla bilar som redan används och befinner sig i en stark position för att höja priserna.

Om samma ämne:
Tesla öppnar reservationer för sin Roadster, leveranser planerade till 2023

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button