Begagnade grafikkort hälften billigare efter kryptokrasch (och det borde hålla!)

Zotac Gaming GeForce RTX 3080 Trinity LHR © Zotac

Det hade gått månader sedan marknaden för Grafikkort inte längre var tillgänglig utan att behöva belåna sitt hus.

Det är långt ifrån oss att tvinga dig att köpa en ny konfiguration för att spela de senaste spelen för tillfället. Men prisfallet på grafikkortens sida bekräftas uppriktigt sagt.

MSRP:er äntligen verifierbara

Låt oss först notera att på vissa marknader – detta är kanske inte riktigt fallet i Frankrike ännu – har MSRP äntligen uppnåtts. Det är till och med möjligt att hitta vissa modeller under detta rekommenderade offentliga pris.

MSRP har under en mycket lång tid varit helt värdelös eftersom tillverkarna och speciellt återförsäljarna praktiserade helt surrealistiska priser på grund av en efterfrågan mycket överlägsen erbjudandet. Saker och ting är mycket annorlunda idag och det är särskilt på AMD som priserna rasar.

Anledningen är enkel: produktionen har aldrig varit så hög medan kollapsen av kryptovalutapriserna helt har torkat ut vad som representerade en stor del av efterfrågan på grafikkort.

-50% på några månader vid tillfället

Logiskt sett är fabrikerna nästan i överkapacitet idag medan väldigt många köpare uppriktigt sagt tvekar mellan att ha råd med ett nytt grafikkort och att vända sig till andrahandsmarknaden.

Faktum är att du bör veta att kollapsen av priset på kryptovalutor har en inverkan på lönsamheten för “gårdar”, dessa dyra strukturer vars enda syfte är att generera Ether. Problem, denna valuta som var mer än 4 000 euro i december är bara värd 1 000 idag. Minderåriga tvingas snabbt sälja sin utrustning vidare.

I själva verket, och även om nya kort aldrig har varit tillgängliga, kan du hitta begagnade modeller mycket billigare. Det talas om ett fall i andrahandspriser på mer än 50 % på tre månader och fallet kommer att fortsätta, med vetskapen om att observatörerna som föreställer sig en vändning i priset på kryptovaluta inte är särskilt många.

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button