Bedrägerier: var uppmärksam på länken som skulle vilja lösa ett bankproblem åt dig

De bedrägerier till nackdel för kunderna Intesa Sanpaolo. Uppmärksamhet nu på link som skulle vilja lösa en bankproblem. Inga gränssituationer och inga uppdateringar att göra, men budskapet är så övertygande att även de mest erfarna användarna har problem. Låt oss tillsammans ta reda på detta att bland de bedrägerier på nätetsäger experter vara mest farlig.

Kära kund, här är de artiga bedrägerierna som artigt stjäl dina pengar

Idag är bedrägerier på nätet de har också blivit artiga. “” Är inledningen till vad som visar sig vara det mest hänsynslösa smishing attack av bankernas historia, eftersom jag nuvarande konton de hanteras från webben eller appen.

I texten till detta SMSsom sprider sig bland kunderna Intesa Sanpaolo med en aktiv profil Banktjänster i hemmeten fantom nämns också samarbete med Polispost. Användaren är varmt välkommen, så snart som möjligt, till uppdatering hans konto med tanke på en potential hackerattack. I praktiken rånar cyberkriminella oss genom att pressa oss att vidta åtgärder mot bedrägerier.

Naturligtvis är inget av det som står i det meddelandet sant, förutom bedrägerier de sprider sig som en löpeld. Ännu värre är länk som finns i den hänvisar till en webbsida där vi utan alltför många krusiduller ombeds sätta in vårt inloggningsuppgifter till onlinekontot.

Ett direkt sätt att mata i besparingar av hårt arbete ai brottslingar som inte kan vänta med att flytta dem till en offshore-konto. Dessa bedrägerier görs i detalj. Som i det här fallet är allting beräknat. Även grafik av bluffwebbplatsen ser identisk ut med bankens Intesa Sanpaolo.

Vi måste därför hålla ögonen öppna och framför allt klicka aldrig på länkar som refererar till sidor där egna efterfrågas komma åt data. har till och med förutsett envåg av nätfiske anländer där alla kunder är i riskzonen UniCredit, Intesa Sanpaolo Och BNL.

Här är några råd i denna intressanta video. Kort, men det kan göra skillnad när du blir attackerad hackervar det så smishing (SMS), nätfiske (e-post) eller vishing (callcenter).

Relaterade Artiklar

Back to top button