Bedrägerier: Rovigo riktade, 60 klagomål på 5 månader och mer

Bedragare gillar att vinna lätt: vilka blir de utvalda offren? Uppenbarligen äldre och naiva användare. Att tala är de uppgifter som samlats in under de senaste 5 månaderna i polisens högkvarter, som tagit emot ca 60 klagomål av bedrägerier. Det finns gott om dessa. Egen Fredag ​​4 juni på Poliskontoret två till kom klagomål av personer som hade sålt begagnade föremål och blivit knuffade av köparen/bedragaren, efter en telefonintervju, att gå till bankomaten för att göra betalningen.

Bedrägerier: listan över de vanligaste bedrägerierna

Statspolisen och i synnerhet Rovigo polishögkvarter ville varna alla medborgare: pengar tas emot via banköverföringar eller påfyllningar på betal-/kreditkort utan att behöva gå till disken.

Det är bra att göra alla medvetna om de vanligaste bedrägerierna. Dessa inkluderar: Falska webbauktionermed varor som erbjuds och aldrig skickas till kunder eller med galna priser; Gratis tjänsteerbjudande på internet som sedan visar sig vara betalda eller uteblivna tillhandahållande av betaltjänster eller tillhandahållande av andra tjänster än de som annonseras; Försäljning av hårdvara eller mjukvara i en onlinekatalog, med varor som aldrig har skickats eller som skiljer sig från de som annonseras; Investeringsprogram pyramid- och flernivåverksamhet; Chans affärer och franchising; Jobb hemma med förköp av material som behövs för arbetet.

Men också Lån av pengar (aldrig beviljad) med förhandsbegäran om provision; Falska löften att ta bort negativ information för få poäng (t.ex. borttagning av namn från svarta listan); Falska löften beviljande (med begäran om provision) av kreditkort till ämnen med negativa resultat; Avgiftsnummer (som 899) att ringa för att få reda på en hemlig beundrare eller en imaginär vinst (av helgdagar, föremål).

Relaterade Artiklar

Back to top button