Bedrägerier: om du är kund hos dessa tre banker är du i fara

Att vara bankklient blir svårt idag. De bedrägerier till nackdel för kontohavarna. Det finns flera långivare att rikta in sig på hacker som använder sitt namn för att utföra farliga bedrägerier. Kunderna till de mest hotade tre banker som har varit lätta måltavlor för dessa brottslingar i månader. Här är vad dessa bedrägerier är och hur de uppstår.

Kunderna till UniCredit, BNL och Intesa Sanpaolo är i fara: akta dig för dessa 3 bedrägerier

De tre bankerna som har blivit en “trojansk häst” för cyberkriminella det finns exakt tre: UniCredit, BNL Och Intesa Sanpaolo. Teknikerna för bedrägeri kan variera och, utan att ens göra det med flit, är de det 3:

  • de nätfiske som sker genom e-post;
  • de smishing som sker genom SMS;
  • de vishing som sker genom telefonsamtal.

För alla tre bedrägeriermål av hackare är densamma: komma åt det aktuella kontot av de olyckliga fattiga. För de två första, nätfiske och smishing, är det alltid en länk falsk som hänvisar till en webbsida för identisk grafik till en av de tre bankinstitutionerna. Begäran är mycket enkel och är den av uppdatera dina referenser tillgång tillBanktjänster i hemmet. Straff för blockering av det aktuella kontot.

Den sista, vishing, använder tekniken jämfört med andra bedrägerier VoIP. Den cyberkriminella genom denna teknik lyckas klona bankens telefonnummer. Oavsett om det är UniCredit, BNL eller Intesa Sanpaolo, kommer den olyckliga personen att tro att han har nåtts via telefon från sin. Här genom övertygande tekniker av en sann professionell, operatören callcenter han kommer att låtsas vara anställd i en av de tre bankerna och redo att hjälpa kontohavaren att lösa en onormal åtkomst på grund. Uppenbarligen ingen fara och ingen tillgång, men genom riktade frågor och en rad koder som skickas via SMS kommer brottslingen att kunna starta en överföra från offrets konto.

Sammanfattningsvis är dessa tre bedrägerier mot kontoinnehavare verkligen allvarliga och farliga. På spel är besparingar Av en livstid. Den goda nyheten är att vissa domar har tvingat banker att göra det ersättning eftersom det delvis hölls ansvarigt.

Relaterade Artiklar

Back to top button