Bedrägerier och VAS: exakt vad dessa tjänster är och hur man ska vara försiktig

Vad är VAS? Det är ganska enkelt för oss användare, en del av vilket telefonbolag som helst, var inte för försiktiga med de små bedrägerier vi utsätts för från dem. Tyvärr händer det dock ofta att dessa företag är medbrottslingar till tredje part för att genom små bedrägerier stjäla pengar från oss. Även om de är tekniskt lagliga, är de att betrakta som orättvisa och slöa. Det är just på detta sätt som då och då vi finner att vi prenumererar på tjänster som vi aldrig ens hade efterfrågat. Det är ingen slump det har bötfällt flera av dessa företag mer än en gång.

Vilka är dessa subterfuger och vad är VAS

Sättet att aktivera dessa oönskade (så kallade) tjänster, det vill säga prenumerationer på onlinespel eller tidskrifter av tvivelaktig kvalitet, horoskop och många andra, det är väldigt enkelt: det räcker helt enkelt klickar av misstag var som helst på någon av dessa sidor. Ofta öppnar de upp sig framför oss mot vår vilja eller för att vi har tryckt på banderoller eller så. Ibland bara klickar man på den det räcker med att aktivera ett abonnemang automatiskt. Och så, från första stund, slutar vi med att betala för prenumerationer aldrig mindre än 5 euroför tjänster som inte ens intresserar oss.

Vad ska man göra i dessa fall? Förutom att ägna mycket uppmärksamhet, vilket är det första av de råd vi kan ge dig, är det grundläggande att göra ring ditt telefonbolags referensnummer och kräva återbetalning. Låt dem stänga av alla oönskade tjänster utanför ditt ursprungliga kontrakt, alternativt ring tjänstens avgiftsfria nummer. När du ber ditt telefonbolag att helt blockera VAS, från det ögonblicket kommer de att vara juridiskt skyldiga att skydda dig för alla framtida händelser.

Relaterade Artiklar

Back to top button