Bedrägerier: den här gången är offret för bedrägeriet som tömmer kontot Intesa San Paolo

Oavsett om vi gillar det eller inte, de onda finns, och med dem också farliga bedrägerier. Den här gången är medlet som används för att nå användare Intesa San Paolo bank och ett trivialt budskap. Låt oss gå till detaljerna och vad vi ska hålla oss borta från.

Bedrägerier: falska textmeddelanden mot banken Intesa Sanpaolo

Vad exakt händer under denna period av bedrägerier? Kort sagt, vissa bedragare utger sig som banken dra av pengar från checkkonton av många sparare. Går in i detalj istället: offret får en falskt meddelande i Intesa Sanpaolo banks namn (detta får den att lita på det säkra och “ursprungliga” namnet) som informerar den om onormala rörelser på kontot. Det senare följs uppenbarligen av en länk vilket bör tillåta bytet att kontrollera situationen. Därför är nyckeln till bedrägeriet just denna sida. Det är därför vi råder dig att ALDRIG komma åt den.

Om du springer i fällan kommer du att bli kontaktad av en falsk Intesa Sanpaolo-bankoperatör via en fast telefon med riktnummer 011 (Turin, bankens huvudkontor) eller från en mobiltelefon. Vid det här tillfället kommer ogärningsmannen att fråga dig om du har gjort en sista mens banköverföring utomlands och sedan skicka en kod till din mobil. Och här är där a oväntad banköverföring och åkte utomlands. I extrema fall når det upp till 12 tusen euro.

Vad ska man göra i det här fallet? Som den Polispost, kontakta en konsumentskyddsförening såsom, som förklarar hur viktigt det är att göra ett klagomål. Syftet är uppenbarligen kommunicera avståndstagandet av rörelserna till banken.

Relaterade Artiklar

Back to top button