Bedrägerier: akta dig för onlineerbjudanden, du kan hamna i händerna på falska säljare

Det är meningslöst att förneka det, att stöta på annonser som de marknadsför rabatterade extra skor utan att köpa dem är ett stort uthållighetstest. Speciellt när det kommer till vanligtvis dyra modeller som Jordanien. Det vi ska prata om idag ser huvudpersonerna bedrägerier i skovärlden, faktiskt.

Det hände i Valdarno: en ung lokal samlare – som undersökte en app dedikerad till samlingen av mode-sportprodukter, kom han över enerbjudande av ett par sportskor (strikt falska), tillhörande det mytiska Michael Jordan när han på nittiotalet gick på parketten i amerikanska NBA. Vanligtvis når skor av ett sådant värde upp till tusentals euro, men i den falska annonsen lades de ut till försäljning kl. 750 euro. Uppenbarligen ledde det blygsamma beloppet till att offret köpte, vilket gjorde överföringen.

Bedrägerier: varningen från Carabinieri

När användaren väl mottogs insåg det att det helt enkelt var en fejk bra gjort, och så vände han sig omedelbart till Carabinieri. Den senare lyckades rekonstruera den bedrägliga kretsen och efter olika elektroniska och bankutredningar kunde Armas utredare spåra bedragarens identitet. Det här är en ung kvinna bosatt i norra Italieninförd i mode-sports samlarkrets och nu uppskjuten för bedrägeri i ett tillstånd av frihet till den allmänna åklagaren i Arezzo.

DE Carabinieri i detta avseende har de därför skrivit en pressmeddelande riktade till alla individer, men särskilt till de mest naiva, att alltid vara särskilt uppmärksamma på webbbedrägerier. De skriver:

Relaterade Artiklar

Back to top button