Bedrägeri: absurt men sant, med det nya bedrägeriet är du den som lurar dig själv

Det klassiska talesättet finner sin plats precis i detta nya fall av han nackdelar. Den senaste “gimmicken” av de onda är en falskt meddelande som kommer direkt från ditt nummer. Kort sagt, förutom skadan också förolämpning!

Bedrägeri: Hur agerar brottslingar?

Innan du introducerar ämnet är det lämpligt att säga att det under alla omständigheter är grundläggande var uppmärksam på vad du får på din smartphone. För att återgå till bluffen, detta gör att webbrundorna larmar fler och fler människor. Först rapporteras av, och sedan sprids på och, den “Ny” typ av bluff kopplat till SMS har kommit långt: från USA. Men hur fungerar det?

Helt enkelt användare får bluffmeddelanden från sitt eget telefonnummer, för att “dölja” deras ursprung och visa dem under mottagarens nummer. Förutom denna fantastiska lilla detalj, den meddelande det är alltid detsamma. Texten försöker få personen att trycka på dödlig länk för smarttelefonen och kontot, utlovar en gåva som skulle “låsas upp” efter den senaste betalningen som gjorts av användaren.

Enligt flera användares åsikt vilar vissa telefonoperatörer på sina lagrar snarare än att förhindra denna vilseledande typ av bedrägeri. Hur som helst, för tillfället verkar bluffen i fråga ha spridits uteslutande i USA, kvarstår faktum att det kanske kommer snart också från oss. Nu när du vet, om du får ett sådant meddelande, kom ihåg det ditt nummer finns dock kvar i dina händertrots att de använts av tjuvar för att lura dig med nåd.

Relaterade Artiklar

Back to top button