Bearbetningen av kultromanerna Hyperion kommer äntligen att bli en film, producerad av Bradley Cooper

Bradley Cooper © Warner Bros.

Efter Sanddyner
och fundament
är det snart romanernas tur Hyperion av Dan Simmons att gå med i klubben av riskabla anpassningar av SF-verk, som är mycket svåra att få upp på bioduken.

Speciellt eftersom det inte blir en serie som ursprungligen planerat, utan en film.

Anpassningen avHyperion går framåt, men ändrar format

Ofta citerad bland de viktigaste verken av SF under de senaste decennierna, sagan i fyra volymer Hyperion av Dan Simmons kommer också att gå igenom anpassningsrutan. Hittills planerat att vara en serie som sänds på Syfy, projektet kommer äntligen att bli en långfilm, enligt uppgifterna från Deadline.

Det här är skådespelaren Bradley Cooper (En stjärna är född), med stöd av Weston Middleton i ett helt nytt produktionsbolag, som kommer att ta hand om det. I manuset är det Tom Spezialy (titta på män) som kommer att vara där, medan en regissör återstår att hitta.

I omgången avHyperionförening från Hyperion (1989), Hyperions fall (1990), Endymion (1995) och Endymions uppvaknande (1997), är det särskilt en fråga, i en avlägsen framtid, att upptäcka det förflutna för medlemmarna i en grupp pilgrimer, medan de är på väg mot den mystiska planeten Hyperion, som skulle kunna dölja nyckeln som kan rädda mänskligheten.

Om samma ämne:
Moonfall: Roland Emmerichs nästa katastroffilm visar oss hans måne

Källa: Deadline

Relaterade Artiklar

Back to top button