Batterier: Med diamanter, sand eller glas håller de upp till 28 000 år

Den senaste perioden får vi höra mycket nyheter om några batterier som skulle kunna erbjuda oss en påstådd obegränsad energi. Mellan teorier och experimentella testfaser är det ännu inte klart vilka batterier som verkligen kan gynna världsinnovationen och när de faktiskt kommer. Nedan ska vi gå för att se 3 nya uppfinningar som bokstavligen fångar uppmärksamheten på hela webben, varav en designades av inte vem som helst: Elon Musk.

Oändliga batterier: Här är 3 som kommer att förändra framtiden

Nano diamant batteri

Nyligen har en nyhet publicerats i några vetenskapliga tidskrifter som är otroligt. Ett amerikanskt företag där har skapat ett batteri som kan hålla upp till 28 000 år. Detta är möjligt tack vare återvinningen av radioaktivt avfall från kärnkraftverk och oanvända reaktorer.

Därefter omvandlas den radioaktiva grafiten, som varit i kontakt med uranet, till syntetiska diamanter som i sin tur används för att driva batterierna, vilket gör potentiellt oändlig autonomi. Dessutom kommer batterierna att vara säkra och praktiskt taget oförstörbara tack vare ett skal tillverkat av icke-radioaktiv diamant.

Etiska kinesiska batterier

Bland framtidens olika batterier har vi ett som snart kan släppas ut på marknaden. Med ett ganska konstigt namn, le etiska kinesiska batterier är i hemmet rakt och på något sätt har det också med det att göra sand. Faktum är att standardbatterier har en grafitkomponent, men dessa batterier gör det i kisel, som är en av de viktigaste kemiska grundämnena som utgör stränderna. På så sätt blir batteriernas prestanda tre gånger mer kraftfull jämfört med normala gjorda av litiumjon.

Uppfinningen av Elon Musk

Elon Musk har lovat ett “million mile battery” men det har ännu inte kommit. Teslas vd gjorde dock om med en ny 4680 meddelade för några dagar sedan. Detta namn ges av de exklusiva måtten 46 mm i diameter och 80 mm i längd som, också tack vare en ny arkitektur, kommer att säkerställa kraft sex gånger högre jämfört med de vanliga. På så sätt blir autonomin oundvikligen högre.

Relaterade Artiklar

Back to top button