Batterier: Här kommer batteriet av litiumjoner, här är detaljerna

SolidEnergy Systemsspinoff av Massachusetts Institute of Technology (som syftar till att förbättra batteriernas energitäthet) e General Motors de planerar att bygga ett nytt jonbatteri av litium mot allt avfall, senast 2023.

Om vi ​​går in på detaljer, vad kommer strukturen för den nya uppfinningen att vara? DE GM elfordon kommer att baseras på Ultium-teknik, som inkluderar fordonets framdrivning och energihanteringssystem, inklusive batterier. Med nuvarande teknik uppskattar GM en maximal räckvidd på 450 miles för sina elfordon (över 700 km), medan det i fallet med den nya elektriska Hummer är 350 miles (563 km). Han kan i nuläget inte säga hur han kommer att kunna öka dessa siffror som ett resultat av samarbetet med SolidEnergy Systems.

Grundades 2012 av Qichao Huhar SolidEnergy Systems gjort en metall litiumbatteri utan anod, enkel att producera och med fördubblad effektivitet för elbilar. Dessutom motsvarar den högre energitätheten säkerhet och livslängd som är jämförbar med de för litiumjonbatterier som används i smartphones, bärbara enheter, drönare och andra enheter.

Batteri: nyheterna

GM är därför intresserad av de intellektuella egenskaperna hos SolidEnergy Systems, inklusive tillverkningsprocesser för litiummetallbatterier utan anod och elektrolyter som kan förlänga batteriernas livscykel. GM förutser också övergången till solid state för framtiden. Tidigare har några GM-chefer avslöjat att företaget redan har tilldelat några batteriutvecklingsteam som kan garantera en total livscykel på en miljon milsåväl som på koboltfria elektrolytersolid state-batterier och ultrasnabba laddningar. Nuvarande litiumjonbatterier för elfordon garanterar en maximal livscykel på 100 eller 200 000 miles (ca 160-320 tusen kilometer).

Relaterade Artiklar

Back to top button