Batterier: här är 5 tips för att få dem att hålla så länge som möjligt

De batterier monterade på ett elfordon, vare sig det är en bil, en skoter, en skoter eller en cykel, är de det väsentliga elementet som ger den motorcyklar. Lika användbara som de är känsliga kräver de en speciell detalj behandling och uppmärksamhet. I den här artikeln kommer vi att se 5 tips oumbärliga för att göra dem varar längst möjlig.

Alla batterier, inga undantagna, från det exakta ögonblicket då de börjar användas börjar sin process av obönhörligt förfall. Det är upp till var och en att bromsa den eller tvärtom accelerera den med mer eller mindre kloka och noggranna val.

Varför det är viktigt att behandla batterier med vederbörlig omsorg

Som med alla människor finns det några försiktighetsåtgärder som gör att du kan hålla batterierna i god hälsa. Trots vissa avsnitt har de sett t.ex Hyundai bekämpa bränderna hos dem som är monterade på vissa av dess modeller, de är säkra och utgör inga särskilda faror om de hålls på sitt bästa.

I det här fallet är ämnet för de kommande 5 tipsen batterierna elcyklar. Nödvändigt fordon för att ta sig runt i staden, det är särskilt bekvämt uppför och i kuperade områden. Men vad skulle vi göra om batteriladdningen när som helst rasade genom vår slarv och slarv på grund av snabb försämring?

5 tips som ger mer liv åt ackumulatorer

Här är 5 tips som gör att du kan sakta ner livets slut batterier som ger dem mer tid.

  1. När man tvättar elcykeln skulle det vara en bra idé ta bort batterierna. Det är sant att dessa är tillverkade med ett speciellt tätningsmedel som gör dem vattentäta. Men med tiden kan den förlora sin isoleringsförmåga och luftfuktighet skulle leda till snabb försämring.
  2. Ett annat viktigt tips gäller platsen där du parkerar elcykeln. Om det under korta perioder inte finns några större problem, men lämna det under regn eller den varm sol sommaren belastar batterier som är känsliga för dessa element. Om du inte behöver använda cykeln på några månader så skulle det vara bättre att låta batteriet vara med en laddning mellan 30 och 60%. En bra idé skulle vara att applicera lite specifikt fett för elektriska kontakter.
  3. Agera omedelbart om något konstigt skulle dyka upp yttre svullnad. I själva verket skulle detta tydligt indikera ett batterisäkerhetsproblem som, om det upptäcks tidigt, skulle kunna frigöra allvarliga konsekvenser.
  4. Sist men inte minst är laddning. Ladda aldrig batterierna i regn eller gassande sol. Dessutom, även om de moderna inte har några problem, är det alltid bättre att slutföra laddningen och använda elcykeln först efter att batteriet har nått 100% energi.

Relaterade Artiklar

Back to top button