Bästa teknikerna för att förbättra din skrivhastighet

I vår dagar(dag och ålder) maskinskrivning har blivit en betydande del av allas arbets- och skolliv. Du kan öka din produktivitet genom att lära dig hur du snabbar på ditt skrivande.

I slutändan kommer din skrivhastighet att förbättras med tiden när du skriver oftare. Men om du vill påskynda processen inlärning(inlärningsprocess), det finns många tips du kan använda. Låt oss ta en titt på några av de bästa.

Börja med att lära dig pekskrivning

Detta är det absolut viktigaste steget du kan ta för att förbättra din skrivhastighet. Touch typing är möjligheten att skriva utan att titta på tangentbordet. Skrivare kan sina tangentbord så väl att de inte ens behöver leta.

Detta är bra för din skrivhastighet eftersom dina fingrar redan vet exakt var de ska gå medan du fortsätter skriva. Det handlar inte om att inte leta, det handlar om att skriva snabbt och smidigt eftersom du kan ditt tangentbord som din egen bukdel.

Så, hur lär man sig att skriva blint? Allt handlar om träna och(öva och bygga) lära känna tangentbordet. För att vänja dig vid det kan du spela skrivspel på webbplatser som Typing Club. Webbplatser som Typing Klubb ger dig roliga övningar som hjälper dig att lära dig positionen för varje tangent.

I dessa spel går du igenom praktiska lektioner som hjälper dig att bli mer bekant med tangentbordet.

Skriv först, fixa senare

Ett av de största hindren för snabba utskrifter är utskriftsnoggrannhet. När vissa människor försöker skriva snabbt, slutar de med att de hoppar över tangenter eller råkar trycka på fel tangenter. Människor befinner sig ibland i denna förvirring mellan returnera nycklar(backstegstangenter) och tangenterna de försöker trycka på.

För att lösa detta problem, ett ytterligare tips: skriv allt först och använd inte ens returnyckel(bakåtstegstangent) . Därefter(Efteråt) kan du gå tillbaka och läsa för att rätta till alla misstag du gjort.

Detta råd är bra av två anledningar. för det första(Först) varje gång du slutar använda backstegstangent(backstegstangent) eller korrigera ett misstag, slutar du skriva – detta avbryter flödet. För det andra, eftersom du inte använder backstegstangent(backstegstangent) , då tvingas du noggrant läsa vad som står.

Det kan vara frestande att helt enkelt publicera ditt arbete som det är utan korrekturläsning(korrektur) , men det här rådet tvingar dig att läsa det till slutet, eftersom det finns en chans att du gjort minst ett eller två misstag.

Det handlar inte alltid om att skriva blixtsnabbt. Fokusera istället på flödet av ditt skrivande. Att bygga ett stadigt, konsekvent flöde är nyckeln till att kunna skriva konsekvent på lång sikt.

Spela rätt musik

När du väl blir riktigt bra på att skriva finns det ett stort hinder för din skrivhastighet: din förmåga att tänka. Om du övar tillräckligt, kommer du till en punkt där du inte kommer att kunna tänka snabbt nog – dina händer kommer att skriva snabbare än du kan tänka på vad du ska skriva först.

Jag har personligen funnit att det är ett av de bästa sätten att förbättra din tankeförmåga medan du skriver(tänkeförmåga medan du skriver) är att välja rätt musik.

musik(Musik) med många ord kan distrahera dig från din förmåga att bearbeta dina egna tankar tydligt. Många människor föredrar att lyssna på lugnande och inte alltför komplex musik. Dessa genrer inkluderar klassisk musik, lo-fi jazz eller till och med filmljudspår.

Uppenbarligen är alla olika och detta är bara en allmän åsikt. Du bör prova att skriva för olika musikgenrer och se hur din förmåga att skriva förändras.

Du kan till och med konstigt upptäcka att något som strider mot normen, till exempel en fasta rap låt(flytande raplåt) kan hjälpa dig att bearbeta ditt tänkande, det kan hjälpa dig att skriva snabbare.

Å andra sidan kan du hitta det musik(musik) hjälper inte alls. I det här fallet kan en bra lösning vara en bra applicering av vitt brus. (noise app) Eller till och med bara bakgrundsspår(bakgrundsspår) med Youtube för omgivningsljud som en flod eller ett åskväder. Många människor rapporterar att de personligen tycker att vitt brus och omgivande brus är det bästa sättet att hjälpa dem att koncentrera sig.

Experimentera med olika ljud och musik tills du hittar det som fungerar bäst för dig.

Köp ett bättre tangentbord

Det första som många kommer att råda är att gå och köpa ett snyggt mekaniskt tangentbord. Det är välkänt att mekaniska tangenter har snabba svarstider – du känner verkligen att varje tangent trycks ned, vilket betyder att du kan flytta till nästa tangent snabbare.

Jag håller med om att ett mekaniskt tangentbord kan hjälpa, men du bör överväga det när du har bemästrat grunderna för att skriva pekskärm. Jag skulle säga att förtrogenhet med ditt eget tangentbord överväger fördelarna hårdvaruförändring(byte av maskinvara). Jag skulle rekommendera att hålla fast vid ett tangentbord först så att du kan bekanta dig med dess layout innan du går vidare till något annat.

När du känner dig tillräckligt säker kan du överväga att byta till ett nytt mekaniskt tangentbord. Bara(Bara) tänk på att det kan ta lite tid att vänja sig vid, så under de första dagarna eller veckorna kan du ha ännu lägre skrivhastigheter än vanligt.

Slutsats

Det avslutar vår titt på några snabba tips om hur du kan förbättra din skrivhastighet. Jag hoppas att informationen jag har lämnat är användbar för dig. Och den sista kommentar(förbigående notering): kom bara ihåg att det, precis som med allt annat, kommer att krävas för att förbättra din skrivhastighet tid och övning(tid och övning).

Har du frågor om att skriva? Jag har skrivit professionellt online sedan 2011, så om du har några andra frågor, skriv en kommentar nedan så hjälper jag dig gärna.

I dessa tider har maskinskrivning blivit en stor del av allas arbets- och skolliv. Du kan göra dig själv mer produktiv genom att lära dig hur du kan förbättra din skrivhastighet.

I slutändan kommer din skrivhastighet att förbättras med tiden när du skriver oftare. Men om du vill påskynda inlärningsprocessen finns det många tips du kan använda. Låt oss ta en titt på några av de bästa.

Börja med att lära dig Touch Typing

Detta är det absolut viktigaste steget du kan ta för att förbättra din skrivhastighet. Touch typing är möjligheten att skriva utan att titta på ditt tangentbord. Touch maskinskrivare kan sitt tangentbord så väl att de inte ens behöver leta.

Detta är fördelaktigt för din skrivhastighet eftersom dina fingrar redan vet exakt var de ska gå när du fortsätter att skriva. Det handlar mindre om att inte leta och mer om att bygga en snabb, flytande skrivhastighet eftersom du kan ditt tangentbord som din egen bukdel.

Så, hur går du tillväga för att lära dig att trycka på typ? Det handlar om att träna och bygga upp en förtrogenhet med ditt tangentbord. För att bygga upp denna förtrogenhet kan du spela skrivspel från webbplatser som Typing Club. Webbplatser som Typing Club kommer att ge dig roliga övningar som hjälper dig att lära dig positionen för varje nyckel.

Med dessa spel tas du igenom praktiska lektioner som hjälper dig att bygga upp en starkare förtrogenhet med ditt tangentbord.

Skriv först, rätta till misstag senare

Ett av de största hindren för snabb skrivning är skrivnoggrannheten. När vissa människor försöker skriva snabbt, missar de tangenter eller trycker på fel tangenter av misstag. Människor hamnar ibland i det här fumlet mellan backstegstangenterna och tangenterna de försöker trycka på.

För att lösa detta är ett valfritt tips att skriva ut allt först och inte ens använda backstegstangenten. Efteråt kan du gå tillbaka och läsa igenom för att rätta till eventuella misstag du har gjort.

Detta tips är bra av två anledningar. För det första, varje gång du slutar använda backstegstangenten eller korrigera ett misstag, slutar du att skriva – det bryter flödet. För det andra, genom att inte använda backstegstangenten, tvingas du noggrant läsa igenom ditt skrivande efteråt.

Det kan vara frestande att bara publicera ditt arbete som det är utan korrekturläsning, men det här tipset tvingar dig att läsa igenom eftersom chansen är stor att du har gjort minst ett eller två misstag.

Det handlar inte alltid om att skriva blixtsnabbt. Fokusera istället på flödet av ditt skrivande. Att bygga ett stadigt, konsekvent flöde är nyckeln till att kunna skriva konsekvent under lång tid.

Spela rätt sorts musik

När du väl blir riktigt bra på att skriva kommer det att finnas en stor flaskhals i din skrivhastighet – din förmåga att tänka. Om du övar tillräckligt kommer det att komma till en punkt där du inte kan tänka snabbt nog – dina händer kommer att skriva snabbare än du kan tänka på vad du ska skriva i första hand.

Jag har personligen funnit att ett av de bästa sätten att förbättra min tankeförmåga när jag skriver är att välja rätt sorts musik.

Musik som har många ord kan distrahera dig från att kunna bearbeta dina egna tankar tydligt. Många människor föredrar att lyssna på musik som är lugnande och inte alltför komplex. Sådana genrer inkluderar klassisk musik, Lo-Fi, jazz eller till och med filmljudspår.

Uppenbarligen är alla olika och detta är bara mer av en allmän konsensus. Du bör försöka skriva med olika musikgenrer och se hur din skrivförmåga förändras.

Du kanske till och med konstigt nog upptäcker att något som strider mot normen, som en snabbt flödande raplåt, kan hjälpa dig att bearbeta dina tankar, det kan hjälpa dig att skriva snabbare.

Alternativt kan du upptäcka att musik inte hjälper alls. I det här fallet kan en bra app för vitt brus vara en utmärkt lösning. Eller till och med bara ett bakgrundsspår från YouTube för omgivande brus som en flod eller ett åskväder. Många människor har rapporterat att de personligen tycker att vitt brus och omgivande brus är det bästa sättet att hjälpa dem att koncentrera sig.

Experimentera med olika ljud och musik tills du hittar det som fungerar bäst för dig.

Köp ett mer passande tangentbord

Det första som många skulle föreslå är att du ska gå ut och köpa ett snyggt mekaniskt tangentbord. Det är välkänt att mekaniska tangenter har snabba svarstider – du känner verkligen när varje tangent trycks ned, vilket innebär att du kan gå vidare till nästa tangent snabbare.

Jag håller med om att ett mekaniskt tangentbord kan hjälpa, men det här borde vara något du bör överväga när du har bemästrat grunderna i touchtyping. Jag skulle hävda att förtrogenhet med ditt eget tangentbord överväger fördelarna med en hårdvarubyte. Jag skulle rekommendera att du håller dig till ett tangentbord först så att du kan bekanta dig med dess layout innan du går vidare till något annat.

När du känner dig tillräckligt säker kan du överväga att flytta till ett nytt mekaniskt tangentbord. Kom bara ihåg att det kan ta lite tid att vänja sig vid, så under de första dagarna eller veckorna kan du till och med ha en långsammare skrivhastighet än normalt.

Slutsats

Så det avslutar vår titt på några snabba tips för hur du kan förbättra din skrivhastighet. Jag hoppas att informationen jag har tillhandahållit är användbar för dig. Som en sista anteckning, kom bara ihåg att precis som med allt annat kommer det ta tid och övning att förbättra din skrivhastighet.

Har du några frågor om att skriva? Jag har skrivit professionellt online sedan 2011 så om du har några andra frågor, skriv en kommentar nedan så hjälper jag dig gärna.

Relaterade Artiklar

Back to top button