Bästa SSH-klienttillägg för Google Chrome

SSH Agent för Google Chrome

Detta tillägg ger oss en grundläggande implementering av SSH-agenten för tillägget Chrome Secure Shell . När vi väl lagt till har vi bara alternativet “Lägg till nyckel”, där om vi klickar på det kommer ett fönster upp där vi måste ange ett namn som vi vill ha och den privata nyckeln i PEM-format.

När den väl har lagts till återgår den till den första bilden vi såg ovan och ger oss möjlighet att ladda eller ta bort SSH-nyckeln. Om vi ​​vill ladda det behöver vi bara klicka på “ladda” och ta bort det på “radera” där det kommer att be oss bekräfta borttagningen.

Som du kan se, en väldigt enkel tillägg där vi kan lagra våra SSH-nycklar och ansluta direkt till vår server. Du kan ladda ner tillägget från tilläggsbutiken för Google Chrome genom att klicka här:

SSH Agent för Google Chrome™

Utvecklaren: SSH-agent för Google Chrome™

Vi kommer helt enkelt att lägga till tillägget, och de olika tillgängliga alternativen visas i den övre högra delen av själva webbläsaren Google Chrome.

Secure Shell App

Detta tillägg, till skillnad från det tidigare som var öppet överst i webbläsaren Google Chrome, öppnar när det körs en ny flik där ett gränssnitt i konsolstil visas där du kan välja en befintlig anslutning eller lägga till en ny genom att ange data, som heter värd , användare och några andra konfigurationsalternativ som du kan se i bilden nedan. Denna förlängning låter dig också upprätta SFTP-anslutningar från den.

Den har en mycket intressant alternativsektion där vi kan ändra absolut alla visuella egenskaper för alla sektioner. Vi kan till och med skapa olika profiler för att snabbt ansluta till de olika SSH-servrarna som vi har på de olika enheterna som vi vill hantera.

Du kan ladda ner tillägget från tilläggsbutiken för Google Chrome genom att klicka här:

Secure Shell App

Utvecklare: Utvecklare Google Secure Shell

Denna förlängning är en av de bästa och mest kompletta som vi kan hitta.

SSHGate SSH-klient och terminalemulator

Denna tillägg läggs till uppe till höger med en liten ikon där det står “ny SSH-session”. Om vi ​​klickar där öppnas en ny flik där vi i mitten kommer att ha möjlighet till en ny SSH-anslutning, och genom att klicka där kommer den att fråga oss steg för steg all data en efter en, vilket avsevärt förenklar gränssnittet och användarvänligheten för nya användare.

SSHGate är en SSH-klient och webbterminalemulator som ger kraften i kommandoraden till webben, enligt beskrivningen av dess utvecklare.

Dess huvudsakliga egenskaper är:

  • Fleranvändare och multiterminal så att samtidiga användare kan arbeta eller arbeta på olika terminaler samtidigt.
  • Avancerad terminalemulering inklusive stöd för 256 textfärger och stilar.
  • Den stöder Unicode och tangentbordslayouter i många länder.
  • Kopiera och klistra in text enkelt, du kan också markera text och använda din webbläsares snabbmeny.
  • Låter dig återuppta terminalsessioner, även om webbläsaren är stängd eller utloggad.
  • Nyckelautentisering och stöder RSA-, DSA-, ECDSA- och X.509-certifikat.

Utan tvekan har denna tillägg varit den mest intressanta för mig på grund av dess gränssnitt och dess alternativ, jag rekommenderar dig att prova det utan tvekan. Du kan ladda ner tillägget från tilläggsbutiken för Google Chrome genom att klicka här:

SSHGate SSH-klient och terminalemulator

Utvecklaren: www.redcoolmedia.net

Denna tillägg är också mycket komplett och rekommenderas starkt.

Termius – SSH-klient

Även om den här applikationen inte längre stöds för Google Chrome och uppmanar oss att ladda ner applikationen för Windows, är den idag fullt fungerande. Den enda nackdelen eller uppsidan, beroende på hur man ser på det, är att det egentligen inte är en förlängning eftersom den installerar ett fysiskt program på datorn och du måste köra det som om det vore en app.

De beskriver Termius som en kraftfull SSH-klient som utvecklades som en separat Chrome-app från själva webbläsaren och som körs separat. Termius är designad som en standard SSH-klient, så den stöder inte proxy för att upprätta anslutningar och fungerar bara i offlineläge. Som standard lagras data endast lokalt och kan nås via ett sökfält. Den har en betalversion som erbjuder fördelen med “Serverauditor” som låter dig ansluta och synkronisera data från molnet.

Dess huvudsakliga egenskaper är:

  • Xterm-kompatibel
  • Port forwarding
  • Flikar med stöd för kortkommandon
  • Snabb åtkomst till värd och historik via smart sökfönster

Du kan ladda ner tillägget från tilläggsbutiken för Google Chrome genom att klicka här:

Termius – SSH-klient

Utvecklaren: www.termius.com

Med tanke på det faktum att det här tillägget körs på själva operativsystemet och inte på Google Chrome, kanske du är mer intresserad av att använda resten av tilläggen, även om vi anser att det är ganska intressant på grund av dess grafiska användargränssnitt och dess enkla anslutning till olika SSH-servrar, eftersom det tillåter oss att i detalj organisera de olika enheterna som ska hanteras genom att skapa olika anslutningsprofiler.

Som du har sett har vi totalt fyra alternativ i form av en tillägg för att använda en SSH-klient i Google Chrome, vi kan säga att var och en har sin charm, och den du väljer kommer att tjäna dig utan problem, kanske den mest komplett är det senare, men det har handikappet att bli övergivet och att det verkligen är en Chrome-baserad applikation som körs separat.

Relaterade Artiklar

Back to top button