Bästa programvaran för tal till text för Windows 10

Den högsta skrivhastigheten som någonsin registrerats är 212 ord per minut, men inser du att du talar mycket snabbare? Med rätt tal-till-text-programvara kan du sätta ord på en sida mycket snabbare än du någonsin har skrivit förut. Den har också den extra fördelen att den lindrar dina handleder från onödig stress.

Det finns flera alternativ för programvara för tal-till-text Windows 10 , men det kan vara svårt att välja det bästa valet. Vi har tittat på både gratis och betalda alternativ för att hjälpa dig välja rätt programvara.

Bästa programvaran för tal till text för Windows 10(Den bästa programvaran för tal till text för Windows 10)

Det här är de bästa programvarualternativen att konvertera tal till text i Windows 10 .

Windows 10 taligenkänning(Windows 10 taligenkänning)

Windows 10 inkluderar inbyggd dikteringsprogramvara. Du kan aktivera den nästan när du behöver skriva in text genom att skriva Windows + H , men först måste du se till att den här funktionen är aktiverad. Öppna ” inställningar(Inställningar) » > « Sekretess(Sekretess) » > « Tal(Tal)” och ställ omkopplaren på ” På.(På.)

När du har gjort detta kan du prata i mikrofonen och Windows tyda vad du säger. Hela detta stycke skrevs med den inbyggda Windows-program för att konvertera tal till text.(Windows)

Det är inte perfekt – till exempel är det inte alltid rätt versaler, och du måste uttala ord långsamt för att bli förstådd. Men om du behöver skriva text och du inte kan skriva är detta ett bra gratisalternativ.

Draken naturligt talande(Dragon NaturallySpeaking)(Dragon NaturallySpeaking)

Dragon NaturallySpeaking ofta kallad enkelt drake eller Dragon Nyans är utan tvekan den bästa programvaran för tal till text för alla plattformar. Programvaran är otroligt anpassningsbar och kraftfull, så att användarna kan skriva in även påhittade ord, som den sedan känner igen senare.

Även om det finns versioner drake för Mac har det alltid fungerat bäst för Windows – förra veckan (Windows-in)Microsoft förvärvat rättigheterna till denna programvara. Många professionella författare anser drake ett av dess verktyg, men programvaran är inte begränsad enbart till fiktionens värld.

Dragon-funktioner:

 • Flera(Flera) arbetsflödesalternativ inklusive Dragon Professional , Dragon Legal och drakelagen Tillämpning.
 • Molnversioner drake som kan användas på mobila enheter.
 • Hög ordigenkänningsnoggrannhet
 • Användarinmatning och ordigenkänning

drake kan också användas för att styra datorn med din röst. Detta är ett användbart verktyg för personer med funktionshinder som inte kan använda mus eller tangentbord. Nackdelen är det drake säljs för ett rejält pris från 200 USD för mjukvara Dragon Home .

Utter(Utter)(Utter)

Utter är ett molnbaserat tal-till-text-verktyg tillgängligt för användare Windows med överlägsen transkriptionsnoggrannhet och hastighet. Eftersom all transkription görs i molnet kan äldre datoranvändare fortfarande använda Utter utan att oroa dig för systemkrav.

Otter funktioner:

 • Upp till 600 minuter per månad på gratisplanen
 • Billig(Lågkostnad) betalda alternativ: $8,33 per månad och år eller $12,99 per månad.
 • Upp till 200 anpassade ord och upp till 6 000 minuters inspelning per månad på ett betalabonnemang
 • En kraftfull sökfunktion låter dig söka i utskriften efter ett specifikt ord eller en specifik fras.
 • Affärsfokuserade prenumerationsplaner som tillåter flera användare att arbeta med samma projekt.

Allt du behöver för att dra full nytta Utter , är en högkvalitativ mikrofon. Ju bättre mikrofon desto tydligare ingång. Du kan titta på arbetet uttrar(Otter) i realtid, redigera transkription och infoga bilder och anteckningar.

dechiffrera(Transkribera)(Transkribera)

Transkribera är ett integritetsfokuserat transkriptionsverktyg riktat till journalister, advokater och utbildare, men kan användas av alla för alla ändamål. Det ökade fokuset på integritet lockar användare som är oroliga för att känslig information kan exponeras.

Transkriptionsalternativ:

 • Inspelade ljudklipp har laddats upp för deras transkription.
 • Transkribera(Transkribera) ljud till text i realtid
 • Använd den inbyggda textexpanderaren för vanliga fraser
 • Länka pedalen för att starta och stoppa ljudet
 • Två prisnivåer: självtranskription för $20/år eller automatisk transkription för $6/timme.

Om du tillbringar mycket tid vid datorn och känner spänningar i handlederna, prova diktering. Att se dina ord visas på skärmen är väldigt roligt, och det gör att du kan vara mycket mer produktiv samtidigt som du skonar dina handleder.

Vilket val är rätt för dig?(Vilket val passar dig?)

Om du bara använder rösttranskription ibland, är standardverktygen tillgängliga i Windows 10 eller Utter , passar perfekt. Å andra sidan, om du vill skriva en bok och har för avsikt att aktivt använda tal för textomvandling, då Dragon NaturallySpeaking – ett bra alternativ. Även om det är dyrt, är det ett av de mest anpassningsbara och flexibla verktygen på marknaden.

Om du föredrar att prata in i en brännare och sedan transkribera texten, då Transkribera – det bästa valet. Det översätter tal till text lätt, men den höga prislappen kan vara oöverkomlig för tunga användare. Oavsett(Oavsett) från ditt avsedda syfte kan programvara för tal till text spara dina handleder och spara mycket tid. Prova själv och bestäm om du vill använda den oftare.

Den snabbaste skrivhastigheten som någonsin registrerats är 212 ord per minut – men inser du att du pratar mycket snabbare än så? Med rätt tal-till-text-programvara kan du sätta ord på sidan betydligt snabbare än du någonsin skulle kunna skriva. Det har också den extra fördelen att du besparar dina handleder från överdriven belastning.

Det finns flera alternativ för tal-till-text-programvara på Windows 10, men det kan vara svårt att begränsa de bästa valen. Vi har undersökt både gratis- och betalalternativen för att hjälpa dig välja rätt programvara för dig.

Den bästa programvaran för tal till text för Windows 10

Dessa är de bästa programvarualternativen för tal-till-text på Windows 10.

Windows 10 taligenkänning

Windows 10 inkluderar inbyggd dikteringsprogramvara. Du kan aktivera den nästan när du behöver skriva in text genom att skriva Windows + H, men först måste du se till att funktionen är påslagen. öppna inställningar > Integritet > Tal och klicka på reglaget till På.

När du har gjort detta kan du prata i din mikrofon och Windows kommer att transkribera det du säger. Hela detta stycke skrevs med Windows inbyggda tal-till-text-programvara.

Det är inte perfekt – till exempel blir det inte alltid rätt bokstäver och du måste uttala dig långsamt för att bli förstådd. Men om du behöver skriva ut text och du inte kan skriva är det ett gediget gratis alternativ.

Dragon NaturallySpeaking

Dragon NaturallySpeaking, ofta bara kallad Dragon eller Dragon Nuance, är möjligen den bästa tal-till-text-mjukvaran som finns för alla plattformar. Programvaran är otroligt anpassningsbar och kraftfull, så att användarna kan skriva in även påhittade ord som den sedan kommer att känna igen senare.

Även om det finns Mac-baserade versioner av Dragon, har det alltid fungerat bättre för Windows – i själva verket förvärvade Microsoft rättigheterna till programvaran förra veckan. Många professionella författare svär vid Dragon som ett av verktygen i sitt bälte, men programvaran är inte begränsad enbart till fiktionens värld.

dragon funktioner:

 • Flera arbetsflödesalternativ inklusive Dragon Professional, Dragon Legal och Dragon Law Enforcement
 • Molnbaserade versioner av Dragon som kan användas på mobila enheter
 • Hög ordigenkänningsnoggrannhet
 • Anpassad ordinmatning och igenkänning

Dragon kan också användas för att navigera din dator med röst. Det är ett användbart verktyg för personer med funktionshinder som inte kan använda mus eller tangentbord. Nackdelen är att Dragon får ett högt pris, från 200 $ för programvaran Dragon Home.

Utter

Otter är ett molnbaserat tal-till-text-verktyg tillgängligt för Windows-användare med utmärkt noggrannhet och transkriptionshastighet. Eftersom all transkription görs i molnet kan användare med äldre datorer fortfarande använda Otter utan att behöva oroa sig för systemkrav.

Otter funktioner:

 • Upp till 600 minuter per månad med gratisplanen
 • Lågkostnadsalternativ för 8,33 USD per månad årligen eller 12,99 USD per månad
 • Upp till 200 anpassade ord och upp till 6000 minuters inspelning per månad på ett betalabonnemang
 • Kraftfull sökfunktion låter dig söka i utskriften efter ett specifikt ord eller en specifik fras
 • Affärsfokuserade prenumerationsplaner som tillåter flera användare att arbeta med ett enda projekt

Allt du behöver för att utnyttja Otter fullt ut är en högkvalitativ mikrofon. Ju bättre mikrofon desto tydligare ingång. Du kan se Otter arbeta i realtid, redigera transkriptionen och infoga bilder och anteckningar.

Transkribera

Transkribera är ett integritetsfokuserat transkriptionsverktyg riktat till journalister, advokater och utbildare, men det kan användas av vem som helst för alla ändamål. Det tyngre fokuset på integritet tilltalar användare som oroar sig för att privilegierad information kan avslöjas.

Transkribera funktioner:

 • Laddade upp inspelade ljudklipp för att transkribera dem.
 • Transkribera ljud till text i realtid
 • Använd den inbyggda textexpanderaren för vanliga fraser
 • Länka en fotpedal för att starta och stoppa ljudet
 • Två prisnivåer: självtranskription för $20 per år, eller automatisk transkription för $6 per timme

Om du tillbringar mycket tid vid datorn och du känner påfrestningen i handlederna, ge diktering ett försök. Att se dina ord visas på skärmen är intressant och gör att du kan vara mycket mer produktiv samtidigt som du skonar dina handleder.

Vilket val passar dig?

Om du bara använder rösttranskription då och då, kommer standardverktygen som är tillgängliga i Windows 10 eller med Otter att fungera bra. Å andra sidan, om du vill skriva en bok och du har för avsikt att använda tal till text, så är Dragon NaturallySpeaking ett bra alternativ. Även om det är dyrt, är det ett av de mest anpassningsbara och flexibla verktygen på marknaden.

Om du föredrar att prata in i en inspelningsenhet och transkribera texten senare, är Transkribering det bästa valet. Det översätter enkelt tal till text, men det höga priset kan vara oöverkomligt för tunga användare. Oavsett ditt avsedda syfte, kan tal till text-programvara skona dina handleder och spara mycket tid. Ge det ett försök själv och bestäm om du vill använda det oftare.

Relaterade Artiklar

Back to top button