Bästa mjukvara för datorkylning för Windows 10

När tekniken utvecklas dag för dag, bärbara datorer med Windows blir mindre och tunnare. Dessa kompakta bärbara datorer använder högpresterande processorer och kraftfullare grafikkort för att hantera komplexa applikationer. Även om denna förbättring möter användarens otroliga affärsbehov, kommer den med överhettning.

Laptop överhettning(Bärbar dator) är ett allvarligt problem och det största hotet mot livet bärbar dator(Bärbar dator) . Dessutom är värmeavledning direkt proportionell mot CPU-belastning(CPU) . Om din CPU-användning är 100 % när du spelar avancerade spel eller gör några andra krävande uppgifter, behöver CPU:n mer kraft. Detta kommer så småningom att leda till överhettning. Närhelst en dator överhettas, minskar dess effektivitet. Du måste hålla systemets fläktar aktiva för att kyla överhettningen. För att undvika en större olycka rekommenderas att stänga av systemet helt och blåsa med tryckluft för att avlägsna allt damm som finns inuti systemet.

En överhettad bärbar dator kan orsaka allvarlig skada på datorns interna komponenter. Överhettad(Överhettning) har en allvarlig inverkan på bärbar dators prestanda. Detta kommer att förkorta batteritiden, skada moderkortet och även orsaka allvarliga problem med den interna kylningen av systemet. moderlig betala(Moderkort) – detta är det huvudsakliga kretskortet i systemet, som rymmer processorn, minnet och ansluter även den bärbara datorns kylfläkt. Alla skador på moderkortet kan ha en allvarlig negativ inverkan på datorns prestanda.

Det är klokt att använda stora kylsystem för system om du kör någon högpresterande applikationsprogramvara. Användare kan också använda en datorövervakningsapplikation som övervakar temperaturen på den bärbara datorn och hjälper till att hålla den sval. I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de bästa datorkylningsprogramvaran som övervakar systemtemperaturen och ger en detaljerad systemtemperaturrapport. Men innan du installerar någon programvara, se till att du regelbundet torka ner bärbara fläktar(damma av bärbara fläktar) och även använda bärbar kylplatta(kylningsplatta för bärbar dator), vilket avsevärt kommer att förbättra den bärbara datorns prestanda. I slutet kommer vi också att visa dig hur du ställer in systemkylningspolicy(Systemkylningspolicy) i ströminställningarna.

(Bärbar dator) Kylningsprogram bärbar dator för Windows 11/10

1]Hastighetsfläkt

SpeedFan är ett lättanvänt grafiskt verktyg för kylning av bärbara datorer och hårdvaruövervakning. Programvaran är tillgänglig för gratis nedladdning. Detta är den mest rekommenderade programvaran som övervakar systemtemperaturen med hjälp av de inbyggda digitala sensorerna som är installerade i ditt system. De tillhandahåller en detaljerad systemtemperaturrapport som hjälper till med systemanalys och hjälper dig också att vidta några grundläggande försiktighetsåtgärder för att undvika en framtida krasch. speedfan justerar även fläkthastigheten automatiskt CPU(CPU) genom att övervaka temperaturen på moderkortet och annan systemhårdvara, vilket hjälper mycket för att hålla den bärbara datorn sval. hastighetsfläkt stöder ett stort antal temperatursensorer och övervakning av hårdvaruchips och fungerar felfritt i alla versioner fönster.systemet. Dessutom erbjuder programvaran enkla anpassningsbara alternativ för att hantera alla tunga arbetsbelastningar och hjälpa till att analysera eventuella oförutsägbara omstarter.

2]HV Monitor

HWMonitor är en avancerad kylmjukvara designad för att övervaka temperaturen i hela ditt system. Den genererar en detaljerad temperaturrapport processor(CPU), hårddiskar och moderkort. Programvaran styr de inbyggda sensorchipsen och termiska sensorerna för att övervaka systemtemperaturen. Dessutom styr han GPU grafikkort(GPU) och SMART. för att generera en temperaturrapport för hårddisken. Tjänsten är gratis och stöder alla processorer och versioner Windows(fönster).

3]Kärntemperatur

Core Temp är ett kraftfullt program för temperaturövervakning processor. (CPU) Programvaran genererar en detaljerad rapport för varje kärna CPU(CPU) och relaterade temperaturavläsningar. Kärntemp stöder alla moderna processorer, temperatursensorer och de flesta hårdvaruchips. Dessutom erbjuder den enkla anpassningsalternativ och tillåter också användaren att lägga till plugins och tillägg för att utöka funktionaliteten hos programvaran. Rapporter genereras av programvara som styr systemets inbyggda digital temperatursensor(Digital Thermal Sensor) och säkerställer att motsvarande avläsningar är nästan exakta. Programvaran tillåter också användare att stimulera och kontrollera realtidstemperaturen genom olika processorer.(CPU) belastning. Det fungerar på systemet AMD-processor(AMD), Intel , VIA x86 och stöds av alla versioner fönster.

Aktivera(Aktivera system) systemkylningspolicy med hjälp av inställningar strömförsörjning.(Kraft)

Om du inte är entusiastisk över att använda tredjeparts programvara för systemkylning kan du aktivera systemkylningspolicy(Systemkylningspolicy) för kylning av bärbar dator. Allt du behöver göra är att justera dina energischemainställningar för energihantering. Justera enkelt effektinställningarna för att förbättra kylningseffektiviteten. Följande steg hjälper dig att aktivera aktiv kylning för din dator.

Gå till Kontrollpanel. (Kontrollpanelen. ) Gå till Alternativ näring. (Strömalternativ. ) Klicka på ” Ändra planinställningar”(Ändra planinställningar) under det aktuella energischemat.

Klick ” Ytterligare energialternativ. (Avancerade energiinställningar. )Sök och hitta Systemkylningspolicy(Systemkylningspolicy) .

Den bästa mjukvaran för datorkylning för Windows

För att aktivera aktiv effektkylning, välj alternativet ” Aktivt(Aktiv)” i rullgardinsmenyn ” På batteri(På batteri)” och “Från nätverk(Inkopplad)” efter eget val.

Jag hoppas det här hjälper!

Allt eftersom tekniken går framåt dag för dag, blir den bärbara Windows-datorn kompakt och tunnare. Dessa compast-bärbara datorer använder avancerade processorer och starkare grafikkort för att bearbeta komplexa applikationer. Även om detta framsteg möter en användares otroliga affärsbehov, kommer det med kostnaden för överhettning.

Överhettning av bärbara datorer är ett stort problem och det största hotet mot bärbara datorers liv. Värmeproduktionen är också direkt proportionell mot CPU-användningen. Om din CPU-användning är 100 % när du spelar avancerade spel eller utför några andra komplexa uppgifter, kräver processorn mer kraft. Detta kommer så småningom att orsaka överhettning. Närhelst datorn överhettas saktar det ner effektiviteten. Det är nödvändigt att systemets fläktar är aktiva för att kyla ner överhettningen. För att undvika en större katastrof, rekommenderas det att du stänger av systemet helt och blåser tryckluft för att rensa bort eventuellt damm som finns inuti systemet.

Den överhettade bärbara datorn kan orsaka allvarlig skada på de interna komponenterna i en dator. Överhettning har en allvarlig inverkan på den bärbara datorns prestanda. Det kommer att minska livslängden på ett batteri, orsaka skador på moderkortet och även resultera i ett allvarligt system med intern kylning. Moderkortet är huvudkretskortet i systemet som rymmer processorn, minnen samt ansluter den bärbara datorns kylfläkt. Alla skador på moderkortet kan ha en allvarlig negativ inverkan på datorns prestanda.

Det är klokt att använda stora kylsystem för system om du kör någon applikationsprogramvara med hög beräkningsgrad. Användarna kan också använda en datorövervakningsprogram som övervakar temperaturen på den bärbara datorn och hjälper till att hålla den bärbara datorn sval. I den här artikeln diskuterar vi några av de bästa datorkylningsprogramvaran som övervakar systemtemperaturen och ger en detaljerad rapport om systemtemperaturen. Men innan du installerar någon programvara se till att du damma av bärbara fläktar regelbundet och även använda en bärbar kylplatta som märkbart kommer att förbättra den bärbara datorns hälsa. Mot slutet visar vi dig också hur du konfigurerar systemkylningspolicy från Power Options.

Bärbar datorkylningsprogramvara för Windows 11/10

1]SpeedFan

hastighetsfläkt

SpeedFan är ett lättanvänt grafiskt verktyg för kylning av bärbara datorer och hårdvaruövervakning. Programvaran är tillgänglig för gratis nedladdning. Detta är den mest rekommenderade programvaran som övervakar systemtemperaturen med hjälp av inbyggda digitala sensorer i ditt system. De tillhandahåller en detaljerad rapport om systemtemperatur som hjälper till med systemanalys och hjälper också till att vidta några grundläggande försiktighetsåtgärder för att undvika en framtida katastrof. SpeedFan justerar också automatiskt hastigheten på CPU-fläktarna genom att övervaka temperaturen på ett moderkort, och annan systemhårdvara hjälper alltså enormt att hålla den bärbara datorn sval. Speed ​​​​Fan stöder ett stort utbud av temperatursensorer och hårdvaruövervakningschips och fungerar smidigt i alla versioner av Windows-systemet. Dessutom erbjuder programvaran enkla anpassningsinställningar för att hantera alla tunga belastningar och hjälpa till med analysen av oförutsägbar omstart.

2]HWMonitor

HWMonitor är en avancerad kylprogramvara för att övervaka temperaturen i hela ditt system. Den genererar en detaljerad temperaturrapport för CPU, hårddiskar och moderkort. Programvaran övervakar de inbyggda sensorchipsen och termiska sensorerna för att övervaka systemtemperaturen. Dessutom övervakar den grafikkortets GPU och S.MA.RT för att generera temperaturrapporten för hårddiskarna. Det är gratis att använda tjänsten och stöder alla processorer och Windows-versioner.

3]Kärntemp

Core Temp är ett kraftfullt program för att övervaka CPU-temperaturen. Programvaran genererar en detaljerad rapport över varje CPU-kärna och dess relaterade temperaturavläsningar. Core Temp stöder alla de senaste processorerna, temperatursensorerna och de flesta hårdvaruchips. Dessutom erbjuder den enkla anpassningsalternativ och låter en användare lägga till plugins och tillägg för att utöka funktionaliteten hos programvaran. Rapporterna genereras av programvaran som övervakar systemets inbyggda digitala termiska sensor och säkerställer att respektive avläsningar är nästan exakta. Programvaran låter också användare stimulera och övervaka realtidstemperaturen med varierande CPU-belastning. Den fungerar på systemet med AMD, Intel, VIA x86-baserad processor och stöds av alla Windows-versioner.

Aktivera systemkylningspolicy med energialternativ

Om du inte är entusiastisk över att använda programvara från tredje part för övervakning av systemkylning kan du aktivera systemkylningspolicy för kylning av laptop. Allt du vill göra är att anpassa energischemainställningarna för att hantera strömförbrukningen. En enkel justering av kraftalternativen kommer att förbättra kylningseffektiviteten. Följande steg hjälper dig att aktivera aktiv kraftkylning för din dator.

Gå till kontrollpanel. Navigera till Energialternativ. Klicka på Ändra planinställningar under det nuvarande energischemat.

Klicka på avancerade effektinställningar. Sök efter och lokalisera systemkylningspolicy.

Bästa mjukvaran för laptopkylning för Windows

För att aktivera aktiv kraftkylning, välj Aktiva alternativ från rullgardinsmenyn för såväl som alternativ, enligt ditt val.

Relaterade Artiklar

Back to top button