Bästa Microsoft Edge-webbläsaren tips och tricks för Android och IOS

Microsoft släppte en webbläsare kant (Krom) för Android och iOS . Om du har laddat ner den här webbläsaren och vill ta reda på vad du kan göra med den, här är några tips och tricks för att hjälpa användare Android och iOS får ut det mesta av den här webbläsaren.

(kant)Tips(Tips) och rekommendationer(Knep) i webbläsaren kant för Android och iOS

1]Ändra sidlayout

Som PC-versionen, mobilversionen Microsoft Edge tillåter också användare att ändra sidlayouten så att människor kan få ut det mesta av sidan med ny flik. Som standard börjar den med informativt(Informativt). Den kan dock ändras till något annat för att visa vad du vill se.

För att ändra sidlayouten i Microsoft Edge måste du göra följande. Öppna först webbläsaren på din mobiltelefon och tryck på de tre horisontella linjerna som är synliga i det övre högra hörnet.

Efter det väljer du en annan sidlayout – “Fokuserad”, ” Inspirerande(Inspirerande)” osv. Om du väljer alternativet ” Beställnings(Anpassad)”, gör det att du kan visa eller dölja några saker som de mest besökta webbplatserna, dagens bild och kanaler.

2]Ändra standardsökmotor

Standard Microsoft Edge använder Bing som standardsökmotor. Om du inte gillar att använda den och vill välja Google eller vad som helst, det är vad du ska göra. Tryck först på ikonen med tre punkter på startsidan och välj parameter(Inställningar) “Inställningar”. Efter det, hitta alternativet ” Sök(Sök)” och klicka på den.

Topptips och tricks för Microsoft Edge för Android och iOS

Här kan du se ett alternativ som heter standardsökmotor(Standard sökmotor) . Om du klickar på det här alternativet kan du välja en ny sökmotor som standard (välj en ny sökmotor som standard) .

3]Ställ in den som din standardwebbläsare

Om förinställt Chrome webbläsare(Chrome) eller safari du inte är imponerad och vill ändra det så snart som möjligt, ett bra alternativ skulle vara Microsoft Edge. För att göra detta, följ stegen nedan.

Klicka på ikonen med tre punkter och välj parameter(Inställningar) “Inställningar”. På sidan ” Inställningar » hitta alternativet « (Inställningar)Ange standardwebbläsare(Ange standardwebbläsare)” och klicka på den. Klicka sedan på ” Ändra standardappar”(Ändra standardappar) .

Topptips och tricks för Microsoft Edge för Android och iOS

Han öppnar sidan inställningar(Inställningar) på din mobiltelefon, där du kan ställa in Microsoft Edge som standardwebbläsare (ställ in Microsoft Edge som standardwebbläsare) . Klicka på ett alternativ applikationen “Webbläsare(Webbläsarapp)” och välj kant från listan.

Läsa(Läs). Så här stänger du alla öppna flikar i Edge på en gång på Android och iOS (stänger alla öppna flikar i Edge på en gång på Android och iOS) .

4]Fortsätt surfa

Vissa webbläsare tillåter användare att stänga alla surfflikar när de avslutas. Om du vill få in en sådan funktion Microsoft Edge den här funktionen är för dig.

Som standard, om du stänger webbläsaren mitt i en sökning när vissa flikar är öppna, kan du hitta samma sak när du öppnar webbläsaren igen. Men om du inte vill fortsätta använda den här funktionen kan du stänga alla öppna flikar när du avslutar. För att aktivera den här funktionen, gå till ” inställningar(Inställningar)” och hitta “Inställningar visning(Surfalternativ) » > « Fortsätt surfa(Fortsätt surfa) ” .

Topptips och tricks för Microsoft Edge för Android och iOS

Härifrån väljer du alternativet ” Börja om.”(börja på nytt)

5]Hantera sparade lösenord

Även om det inte rekommenderas att spara lösenord i webbläsaren, gör många ofta detta för att påskynda inloggningsprocessen till en vanlig webbplats. Om du redan har gjort detta och vill hantera dem alla från ett ställe har du tur.

För att hantera sparade lösenord öppna ” inställningar(Inställningar)” och gå till avsnittet ” Sparade lösenord(Sparade lösenord)”. Här kan du hitta alla sparade lösenord. Klicka på någon av dem för att visa eller ta bort.

Topptips och tricks för Microsoft Edge för Android och iOS

Om du vill radera det sparade lösenordet måste du ange lösenordet/pinkoden/fingeravtrycket för bekräftelse.

6]Använd mörkt läge

Som standard visar den enhetens tema. Med andra ord, om du använder ett systemomfattande mörkt tema, Microsoft Edge kommer att visa detsamma.

Men om du vill använda mörkt läge i Microsoft Edge-webbläsaren, här är vad du behöver göra. Första öppnandet” inställningar(Inställningar)” och gå till ” Utseende > Tema . Härifrån väljer du alternativet ” Mörk(Mörk)”.

Topptips och tricks för Microsoft Edge för Android och iOS

Detta kräver ingen omstart av programmet eftersom ändringarna träder i kraft omedelbart.

7]Använd läsläge

Om du ofta läser långa artiklar på din favoritwebbplats kan Reading Mode vara en riktig behandling för dig. Den blockerar alla onödiga webbsideselement och visar bara artikeln på din skärm.

Om du vill använda den här funktionen, öppna webbsidan i din webbläsare och klicka på ikonen “Läsläge” i adressfältet.

Topptips och tricks för Microsoft Edge för Android och iOS

Nu kan du läsa din artikel utan distraktion.

8]Aktivera Don Not Track

När du besöker en webbplats kan administratören spåra olika saker, inklusive webbläsarinformation. Men om du vill dela minimal information med webbplatsägaren kan Do Not Track vara användbart. Liksom de flesta andra mobila och PC-webbläsare, Microsoft Edge innehåller också samma funktioner. För att aktivera det, gå till sidan inställningar(Inställningar) och gå till avsnittet ” Sekretess och säkerhet(Sekretess och säkerhet) » .

Topptips och tricks för Microsoft Edge för Android och iOS

Härifrån klicka på alternativet ” Spåra inte(Do Not Track)” och växla motsvarande knapp för att aktivera den här funktionen.

Här är några av de grundläggande tipsen och tricken Microsoft Edge för (Microsoft Edge)Android och iOS för att hjälpa dig komma igång.

Relaterad läsning(Relaterad läsning) : Edge Browser Tips and Tricks for Windows 10 (Edge Browser Tips and Tricks for Windows 10) .

Microsoft har lanserat kant webbläsare (Chromium) för Androidoch iOS. Om du har laddat ner den här webbläsaren och vill ta reda på vad du kan göra med denna, här är några tips och tricks som hjälper Android- och iOS-användare att få ut det bästa av den här webbläsaren.

Edge webbläsare Tips och tricks för Android och iOS

1]Ändra sidlayout

Liksom PC-versionen tillåter mobilversionen av Microsoft Edge också användare att ändra sidlayouten så att folk kan få ut det mesta av den nya fliksidan. Som standard börjar den med . Det går dock att ändra det till något annat så att det visar vad man vill se.

För att ändra sidlayouten i Microsoft Edge måste du göra följande. Öppna först webbläsaren på din mobil och tryck på de tre horisontella linjerna som är synliga i det övre högra hörnet.

Bästa Microsoft Edge-tips och tricks för Android och iOS

Därefter väljer du en annan sidlayout – Fokuserad, Inspirerande, etc. Om du väljer alternativet kan du visa eller dölja några saker som de mest besökta webbplatserna, dagens bild och flöden.

2]Ändra standardsökmotor

Som standard använder Microsoft Edge Bing som standardsökmotor. Om du inte gillar att använda det och vill välja Google eller något annat, här är vad du bör göra. Klicka först på den tre-prickade ikonen på hemsidan och välj inställningar alternativ. Efter det, ta reda på Sök alternativet och tryck på det.

Bästa Microsoft Edge-tips och tricks för Android och iOS

Här kan du se ett alternativ som heter a standardsökmotor. Om du trycker på det här alternativet kan du välja en ny sökmotor som standard.

3]Ställ in den som standardwebbläsare

Om den förinstallerade webbläsaren Chrome eller Safari inte upphetsar dig och du vill ändra den så snart som möjligt, kommer Microsoft Edge att vara ett bra alternativ. För det måste följande steg följas.

Tryck på den treprickade ikonen och välj inställningar alternativ. Ta reda på det på sidan Inställningar Ange standardwebbläsare alternativet och tryck på det. Tryck sedan på Ändra standardappar knapp.

Bästa Microsoft Edge-tips och tricks för Android och iOS

Den öppnar din mobils Inställningar-sida varifrån det är möjligt att ställa in Microsoft Edge som standardwebbläsare. Tryck på Webbläsarapp alternativ och välj kant från listan.

läsa: Så här stänger du alla öppna flikar i Edge samtidigt på Android och iOS.

4]Fortsätt surfa

Vissa webbläsare tillåter användare att stänga alla surfflikar när de avslutas. Om du vill skaffa en sådan funktion i Microsoft Edge är den här funktionen för dig.

Som standard, om du stänger webbläsaren mitt i en sökning när vissa flikar öppnas, kan du hitta samma när du öppnar webbläsaren igen. Men om du inte vill fortsätta använda den funktionen kan du stänga alla öppna flikar när du avslutar. För att aktivera den här funktionen, gå till och ta reda på det Surfalternativ > Fortsätt surfa.

Bästa Microsoft Edge-tips och tricks för Android och iOS

Härifrån väljer du börja om på nytt alternativ.

5]Hantera sparade lösenord

Även om det inte rekommenderas att spara lösenord i webbläsaren, gör många ofta det för att påskynda inloggningsprocessen på en vanlig webbplats. Om du redan har gjort det och du vill hantera dem från ett ställe har du tur.

För att hantera sparade lösenord, öppna och besök Sparade lösenord sektion. Här kan du hitta alla sparade lösenord. Tryck på någon av dem för att visa eller radera.

Bästa Microsoft Edge-tips och tricks för Android och iOS

Om du vill radera ett sparat lösenord måste du ange lösenordet/pinkoden/fingeravtrycket för att verifiera.

6]Använd mörkt läge

Som standard visar den enhetens tema. Med andra ord, om du använder ett systemomfattande mörkt tema kommer Microsoft Edge att visa detsamma.

Men om du vill använda mörkt läge i Microsoft Edge-webbläsaren, här är vad du kommer att göra. Öppna först , och gå till Utseende > Tema. Härifrån väljer du Mörk alternativ.

Bästa Microsoft Edge-tips och tricks för Android och iOS

Det kräver inte att appen startas om eftersom det påverkar ändringen omedelbart.

7]Använd läsläge

Om du ofta läser långa artiklar på din favoritwebbplats kan läsläget vara en lycka för dig. Det blockerar alla onödiga delar av webbsidan och visar bara artikeln på din skärm.

Om du vill använda den här funktionen öppnar du en webbsida i webbläsaren och trycker på ikonen “läsläge” i adressfältet.

Bästa Microsoft Edge-tips och tricks för Android och iOS

Nu kan du läsa din artikel utan distraktion.

8]Aktivera Don Not Track

När du besöker en webbplats kan administratören spåra olika saker, inklusive webbläsarinformation. Men om du vill dela minimal information med webbplatsägaren kan funktionen Spåra inte vara praktisk för dig. Liksom de flesta andra webbläsare för mobil såväl som PC innehåller Microsoft Edge samma funktionalitet. För att aktivera det, besök sidan och gå till Sekretess och säkerhet.

Bästa Microsoft Edge-tips och tricks för Android och iOS

Härifrån trycker du på Spåra inte alternativet och växla motsvarande knapp för att aktivera den här funktionen.

Det här är några av de viktiga Microsoft Edge-tipsen och tricken för Android och iOS som kan hjälpa dig att komma igång.

relaterad läsning: Edge Browser tips och tricks för Windows 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button