Bästa gratis programvara för säkerhetskopiering av spel för Windows PC

Det svåraste med att köpa eller bygga en ny dator är att överföra data från den gamla. Och när det kommer till spel blir saker och ting ännu mer komplicerade. Spel är svåra att säkerhetskopiera eftersom de innehåller mycket olika innehåll. Det finns originalinstallationsfiler, spelförloppsfiler, nedladdat innehåll, etc.

Gratis programvara för säkerhetskopiering av PC-spel

Om du undrar hur man sparar eller säkerhetskopierar spelförlopp, inställningar, filer och data, då dessa gratis spelräddningshanterare(gratis spel spara managers) – vad du behöver:

  1. Spel backup monitor
  2. Game Save Manager
  3. Spara en säkerhetskopia av spelet.

Låt oss titta på dem mer i detalj.

1]Game Backup Monitor

Game Backup Monitor är ett gratis verktyg med öppen källkod som låter dig hantera spelframstegsfiler. Det stöder de flesta spel och om ditt spel inte stöds kan du också skapa det manuellt. Verktyget ger omfattande säkerhetskopieringsalternativ och alternativ. Det bästa med det här verktyget är att det spårar ändringar i förloppsfiler och skapar automatiskt en säkerhetskopia när en ändring upptäcks.

Du kan lita på det här verktyget eftersom det alltid kommer att behålla den senaste versionen av filerna i säkerhetskopian. Dessutom, om du har någon molnlagringsapp installerad ( Google Drive(Google Drive) , OneDrive ), kan du spara dina filer direkt i molnet. Att ladda upp dem till molnet hjälper dig att hålla dem synkroniserade mellan datorer om du spelar spelet på flera datorer.

2]GameSave Manager

Game Save Manager är ett liknande verktyg som låter dig skapa säkerhetskopieringsarkiv för spelförloppsfiler. Det fungerar med de flesta spel och du kan också skapa poster manuellt. Det bästa med det här verktyget är att det också säkerhetskopierar spelets registervärden tillsammans med förloppsfilerna. Dessutom kan du också skapa schemalagda säkerhetskopior och verktyget kommer automatiskt att säkerhetskopiera dina spelframsteg.

Fungera synkronisering och länkar(Synkronisera och länka) gör det enkelt att flytta specificerade sparade filer till en anpassad katalog med hjälp av symboliska länkar. Detta kan även användas för att direkt ladda upp filer till molntjänster som t.ex Dropbox och Google Drive och bibehålla synkronisering mellan båda filerna.

3]Spara spelsäkerhetskopiering

SaveGameBackup – ett ganska enkelt och pålitligt verktyg. Detta hjälper dig att säkerhetskopiera dina spelframsteg så att du kan fortsätta där du slutade när du installerar om spelet. Verktyget stöder en lång lista med spel och det är också möjligt att definiera anpassade poster. Det kommer automatiskt att upptäcka spel på ditt system och ge dig alternativ för säkerhetskopiering.

Filer säkerhetskopieras till en specifik plats i formatet blixtlås och kan enkelt återställas med detta verktyg. Programmet ger också olika alternativ vid motstridiga säkerhetskopior. Du kan välja ett alternativ som inaktiverar åsidosättande av gamla säkerhetskopior. Eller så kan du bara slå på alternativet som kommer att inkludera tidsstämpeln i filnamnen.

Här är några av gratisprogrammen för säkerhetskopiering av spel(Game Backup) tillgänglig för Windows . Dessa verktyg är viktiga för varje spelare. Även om många spel har en inbyggd funktion för säkerhetskopiering i molnet, om du gillar att spela ett spel som inte automatiskt säkerhetskopierar framsteg, kan dessa verktyg hjälpa dig mycket. Om du använder något annat verktyg, var noga med att nämna det i kommentarerna nedan.

Ansluten(Relaterat) : Bästa gratis programvara för säkerhetskopiering för Windows PC (Bästa gratis programvara för säkerhetskopiering för Windows PC) .

Det svåraste med att köpa eller bygga en ny dator är att flytta din data från den gamla. Och när det kommer till spel blir det ännu knepigare. Spel är svåra att säkerhetskopiera då det finns mycket olika innehåll. Det finns de ursprungliga installationsfilerna, spelförloppsfiler, nedladdat innehåll, etc.

Gratis programvara för säkerhetskopiering av spel för PC

Om du undrar hur du sparar eller säkerhetskopierar dina spelframsteg, inställningar, filer, data då dessa gratis spel spara manager är vad du letar efter:

  1. Game Backup Monitor
  2. Game Save Manager
  3. SaveGameBackup.

Låt oss ta en titt på dem i detalj.

1]Game Backup Monitor

Game Backup Monitor är ett gratis verktyg med öppen källkod som låter dig hantera dina spelframstegsfiler. Det stöder de flesta spelen, och om ditt spel inte stöds kan du skapa det manuellt också. Verktyget tillhandahåller omfattande funktioner och säkerhetskopieringsalternativ. Det bästa med det här verktyget är att det fortsätter att övervaka ändringarna pågående filer och automatiskt skapar en säkerhetskopia när en ändring upptäcks.

Gratis programvara för säkerhetskopiering av spel för PC

Du kan lita på det här verktyget eftersom det alltid kommer att behålla den senaste versionen av filer i säkerhetskopian. Plus, om du har någon molnlagringsapplikation installerad (Google Drive, OneDrive), kan du spara dina filer direkt i molnet. Att ladda upp dem till molnet skulle hjälpa dig att synkronisera dem mellan datorer, om du spelar ett spel på flera datorer.

2]Game Save Manager

GameSave Manager är ett liknande verktyg som låter dig skapa säkerhetskopieringsarkiv för spelförloppsfiler. Det fungerar med de flesta spelen, och du kan också skapa manuella poster. Det bästa med verktyget är att det också skapar en säkerhetskopia av spelets registervärden tillsammans med förloppsfiler. Dessutom kan du också skapa schemalagda säkerhetskopior och verktyget säkerhetskopierar automatiskt dina spelframsteg.

De synkronisera och länka funktionen låter dig enkelt flytta specificerade sparar till en anpassad katalog via symboliska länkar. Detta kan också användas för att direkt ladda upp filer till molntjänster som Dropbox och Google Drive och bibehålla synkronisering mellan båda filerna.

3]SaveGameBackup

SaveGameBackup är ett ganska enkelt och pålitligt verktyg. Det hjälper dig att säkerhetskopiera dina spelframsteg så att du kan börja där du slutade när du installerar om spelet igen. Verktyget stöder en lång lista med spel, och det finns ett alternativ att definiera anpassade poster också. Det kommer automatiskt att upptäcka spel på ditt system och ge dig alternativ för säkerhetskopiering.

Filerna säkerhetskopieras på en definierad plats i ZIP-format och kan enkelt återställas med det här verktyget. Programmet ger också olika alternativ vid motstridiga säkerhetskopior. Du kan välja ett alternativ som inaktiverar åsidosättande av gamla säkerhetskopior. Eller så kan du helt enkelt aktivera ett alternativ som kommer att inkludera en tidsstämpel i filnamnen.

Så dessa var några av de kostnadsfria Game Backup-programvaran som finns för Windows. Dessa verktyg är ett måste för varje spelare. Även om många spel kommer med en molnbackup-funktion inbyggd i dem, om du gillar att spela ett spel som inte automatiskt säkerhetskopierar framstegen så kan dessa verktyg hjälpa dig mycket. Om du använder något annat verktyg, glöm inte att nämna det i kommentarerna nedan.

relaterad: Bästa gratis programvara för säkerhetskopiering för Windows PC.

Relaterade Artiklar

Back to top button