Bästa gratis CAD-programvara för Windows 10 för att göra modellering enkelt

CAD betyder datorstödd design. Detta är en nödvändighet för många proffs och en extra fördel för många andra. CAD-programvaror(CAD) hjälper dig att skapa 2D- och 3D-designer av din fantasi. Om du letar efter den bästa gratis programvaran CAD(CAD) för Windows 11/10 läs den här artikeln.

Gratis CAD-programvara för Windows 11/10

Vanligtvis mjukvaruprodukter CAD är väldigt dyrt. (CAD) Men eftersom de flesta tillämpningar av sådan programvara finns i företag har de råd med det. Detsamma gäller inte studenter och egenföretagare. Om du är en av dem kan du använda den kostnadsfria programvaran CAD(CAD). Dessa produkter är tillräckliga för de flesta mönster. Här är de bästa gratisprogramvarorna CAD(CAD) som kan laddas ner från Internet:

 1. Sculptris
 2. OpenSCAD
 3. GratisCAD
 4. Sketchup
 5. LibreCAD
 6. QCAD
 7. KiCAD
 8. 3D-konstruktör
 9. 3D snedstreck.

1]Skulptör

Sculptris kommer från ordet skulptur. Detta är ett utmärkt verktyg för 3D-modellering. Ett verktyg speciellt för dig som precis har börjat och inte kan något om datorritning. Du kan enkelt förvandla din fantasi till verklighet med hjälp av Sculptris . Men modeller skapade med Sculptris är ganska enkla. Du behöver andra produkter för att perfekta designen. Om du är student eller egenföretagare är den här programvaran perfekt för dig. Läs mer om denna produkt på dess officiella hemsida här.

2]OpenSCAD

OpenSCAD

OpenSCAD – Det här programmet CAD(CAD), speciellt framtagen för dig som vill designa maskindelar. Detta är något som de flesta andra gratis 3D-modelleringsprodukter misslyckas med. Andra gratisprodukter CAD(CAD) låter dig skapa konstnärliga bilder, inte strukturer. Dessutom läser de skriptfilen och det är inte lätt att ändra många av stegen. Detta är till ingen nytta för maskinkonstruktörer. OpenSCAD tillåter förändringar i alla skeden och skapar strukturer i vissa vinklar. Ta reda på mer om OpenSCAD här här) .

3]FreeCAD

GratisCAD

GratisCAD är en programvara för dem som vill designa maskiner, verktyg, byggnader etc. Nu, som amatörarkitekt, kommer du definitivt att ha många idéer i huvudet, men att översätta dem till en modell kommer att bli dyrare. programvara. Inte mer, för GratisCAD tillåter användare att skapa utmärkt design gratis. Läs mer på den officiella hemsidan här.

4]Sketchup

Sketchup

sketchup är ett praktiskt program för datorstödd design. Även om programvaran har en betalversion räcker gratisversionen mer än väl. Detta tillåter upp till 10 GB onlinelagring. Mjukvaran är nätverksbaserad vilket gör den unik. Alla dina filer, dokument, modeller och projekt lagras online. Mjukvaran är ganska professionell och kan användas av både privatpersoner och små företag. Omfattningen av dess tillämpning är ganska omfattande. Du kan till och med planera städer med denna programvara. För att lära dig mer om denna fantastiska programvara, besök dess webbplats här.

5]LibreCAD

LibreCAD

Libre produkter(Libre) utformades för att konkurrera med liknande produkter från populära mjukvarumärken, förutom att dessa produkter Libre är gratis. Hur(Bara) och libreoffice , LibreCAD också ganska populärt. Programvaran är exakt densamma som AutoCAD , kraftfull, full av funktioner, men du behöver inte betala en krona för det. Mjukvaran drivs av en gemenskap av experter och uppdateras regelbundet så att du får det bästa av det bästa. Ta reda på mer om LibreCAD här här) .

6]KKAD

QCAD

QCAD är en annan programvara (QCAD)CAD(CAD) öppen källkod, som t.ex LibreCAD , förutom att dess omfattning är begränsad till 2D-ritningar. Det är dock en av de bästa 2D-ritprogramvaran som finns. programvara QCAD utvecklat och underhållet av en gemenskap av experter. Denna programvara är ganska komplex och du kan behöva lära dig den innan du använder den. Faktiskt(I grund och botten) QCAD inte avsedd för studenter. Programvaran är avsedd för experter som är mycket väl insatta i 2D CAD(CAD) och vill skapa komplexa mönster. Ta reda på mer om QCAD här här) .

7]Kikad

KiCAD

Medan de flesta mjukvaruprodukter CAD(CAD) i den här listan är bra för maskinritning och konstnärlig rendering, en exceptionell programvara är KiCAD som hjälper till att designa elektroniska kretsar. Detta gör att du kan designa enkelt och komplext tryckta kretskort(PCB). KiCAD låter dig använda färgkodning, 3D-visning, diagram, etc. Denna programvara är idealisk för alla som vill designa tryckta kretskort(PCB). Kolla upp(Kolla) mer på huvudsidan här.

8]3D-konstruktör

Den bästa gratis CAD-mjukvaran för Windows 10 som gör modellering enkel

3D Builder är inte avsett för proffs eller designstudenter. Programvaran är designad för 3D-modelleringsentusiaster som vill konvertera bilderna de klickade på till 3D-modeller. Du kan använda den för att separera bilden från bakgrunden och använda den för din design. Dessutom kan du vattenmärka din design med ditt namn och använda den som du vill. Denna programvara kan laddas ner från Microsoft Store(Microsoft Store).

9]3D snedstreck

3D snedstreck

3D-programvara Snedstreck speciellt utformad för studenter. Denna programvara låter dig skapa enkla och komplexa mönster, men inte professionella. Applikationen har en online- och offlineversion, och båda kan synkroniseras med varandra. Den kan användas för onlineinlärning i grupper, och skolor kan använda den här funktionen när barn inte kan gå i skolor, till exempel under lockdown. Det är väldigt lätt att lära sig och om du är nybörjare är denna programvara ett måste att prova. Lär dig mer om 3D Snedstreck på den officiella hemsidan här.

Läs mer(Läs nästa) : Gratis programvara för 3D-utskrift.

CAD betyder datorstödd design. Det är en nödvändighet för många yrkesverksamma medan en extra fördel för många andra. CAD-programvaruprodukter hjälper till att skapa 2-dimensionella och 3-dimensionella mönster av din fantasi. Om du letar efter den bästa gratis CAD-mjukvaran för Windows 11/10, läs den här artikeln.

Gratis CAD-programvara för Windows 11/10

Vanligtvis är CAD-programvaror mycket dyra. Men eftersom de flesta tillämpningar av sådan programvara är av företag, har de råd med det. Detsamma gäller inte för studenter och egenföretagare. Om du är en av dem kan du använda en gratis CAD-programvara. Dessa produkter är tillräckliga för de flesta mönster. Här är de bästa gratis CAD-programvarorna som kan laddas ner från internet:

 1. Sculptris
 2. OpenSCAD
 3. GratisCAD
 4. sketchup
 5. LibreCAD
 6. QCAD
 7. KiCAD
 8. 3D-byggare
 9. 3D Slash.

1]Sculptris

Sculptris

Sculptris kommer från ordet skulpturer. Det är ett utmärkt verktyg för 3D-modellering. Verktyget är speciellt för dig som bara är nybörjare och inte kan något om datorstödd ritning. Du kan enkelt förverkliga din fantasi genom att använda Sculptris. Men modellerna som skapas genom Sculptris är ganska grundläggande. Du skulle behöva andra produkter för att förfina designen. Om du är student eller egenföretagare är den här programvaran perfekt för dig. Läs mer om denna produkt på dess officiella hemsida här.

2]OpenSCAD

OpenSCAD

OpenSCAD är en CAD-mjukvara speciellt designad för dem som vill designa maskindelar. Detta är något som de flesta andra gratis 3D-modelleringsprodukter misslyckas med. Andra gratis CAD-produkter låter dig skapa konstnärliga intryck och inte strukturer. Ännu mer läser de igenom en skriptfil och det är inte lätt att ändra många steg. Detta är inte användbart för proffs inom maskindesign. OpenSCAD tillåter ändringar i alla steg och skapar strukturer i specifika vinklar. Läs mer om OpenSCAD här.

3]FreeCAD

GratisCAD

FreeCAD är en programvara för dig som vill designa maskiner, verktyg, byggnader etc. Nu, som amatörarkitekt, skulle du definitivt ha många idéer i ditt sinne, men att ta fram dem i form av en modell skulle behöva dyr programvara. Inte längre eftersom FreeCAD tillåter användare att skapa utmärkt design gratis. Läs mer på den officiella hemsidan här.

4]Sketchup

sketchup

Sketchup är en användarvänlig datorstödd designprogramvara. Även om programvaran har en betalversion, är den gratis mer än tillräcklig. Den tillåter upp till 10 GB onlinelagring. Mjukvaran är webbaserad och det gör den unik. Alla dina filer, dokument, modeller och projekt lagras online. Mjukvaran är ganska professionell och kan användas av både privatpersoner och små företag. Dess omfattning är ganska omfattande. Du kan till och med planera städer med denna programvara. För att veta mer om denna fantastiska programvara, kolla dess hemsida här.

5]LibreCAD

LibreCAD

Libre-produkter designades för att vara en konkurrent till liknande produkter tillverkade av populära mjukvarumärken, förutom att dessa Libre-produkter är kostnadsfria. Precis som LibreOffice är LibreCAD också ganska populärt. Programvaran är precis som AutoCAD, kraftfull, full av funktioner, men du behöver inte betala ett öre för det. Programvaran hanteras av en grupp experter och uppdateras regelbundet så att du får det bästa av det bästa. Läs mer om LibreCAD här.

6]QCAD

QCAD

QCAD är en annan CAD-programvara med öppen källkod som LibreCAD, förutom att dess omfattning är begränsad till 2-dimensionella ritningar. Detta är dock en av de bästa mjukvaruprodukterna för 2D-ritningar. QCAD-programvaran är utvecklad och underhållen av en grupp experter. Denna programvara är ganska sofistikerad och du kan behöva lära dig den innan du använder den. I grund och botten är QCAD inte avsedd för studenter. Mjukvaran är till för experter som förstår 2-dimensionell CAD mycket väl och vill bygga sofistikerade konstruktioner. Läs mer om QCAD här.

7]KiCAD

KiCAD

Medan de flesta CAD-programvaror i den här listan är bra för maskinritning och skapa konstnärliga intryck, är en exceptionell programvara KiCAD som hjälper till att designa elektroniska kretsar. Detta gör att du kan designa enkla till komplexa PCB. KiCAD tillåter färgkodning, 3D-visning, schematisk infångning, etc. Denna programvara är helt enkelt perfekt för alla som är villiga att designa PCB. Se mer på huvudwebbplatsen här.

8]3D-byggare

Bästa gratis CAD-programvara för Windows 10 för att göra modellering enklare

3D Builder är varken för proffs eller designstudenter. Programvaran är till för 3D-modelleringsentusiaster som vill konvertera bilder som de klickar på till 3D-modeller. Du kan använda den för att separera bilden från bakgrunden och använda den för din design. Ännu mer, du kan vattenmärka din design med ditt namn och använda den som du vill. Denna programvara kan laddas ner från Microsoft Store.

9]3D snedstreck

3D Slash

3D Slash-programvaran är speciellt skapad för skolelever. Denna programvara gör det möjligt att skapa enkla till sofistikerade mönster, dock inte professionella. Appen har en online- och offlineversion och båda kan synkroniseras med varandra. Den kan användas för onlineinlärning i team och funktionen kan användas av skolor som använder när barn inte kan komma till skolor, som i en låsning. Det är väldigt lätt att lära sig och om du är nybörjare är den här programvaran ett måste-testa. Läs mer om 3D Slash på dess officiella hemsida här.

Läs nästa: Gratis programvara för 3D-utskrift.

Relaterade Artiklar

Back to top button