Bästa Chrome-tillägg för produktivitet

Vi vill alla få mer gjort på den begränsade tid vi har. Förhalning, distraktioner och en mängd andra hinder måste övervinnas dag ut och dag in för att kunna slutföra de uppgifter du har satt upp för dig själv.

Det finns många produktivitetsverktyg som vi har täckt tidigare (till exempel, tomatteknik(Pomodoro Technique) ), men de bästa är de som är kopplade direkt till din webbläsare.

Google Chrome-tillägg(Google Chrome) ger dig möjligheten att helt anpassa din webbupplevelse, men de kan också användas för att hjälpa dig fokusera och få mer gjort. Det här är vårt val av de bästa Chrome-tilläggen som hjälper dig att förvandla dig till en produktiv maskin(produktivitetsmaskin) .

Momentum ändrar din startsida från den vanliga panelen Google Sök(Google-sökning) (och vem behöver det när du kan söka in URL -adress ?) Istället möts du av en av de hundratals möjliga bilder tagna från Unplash och andra webbplatser, motiverande ordspråk eller citat(ordspråk eller citat) längst ner, utetemperatur och att göra-lista.

Du kan även anpassa ytterligare Momentum via inställningsmenyn. Mantran kan ställas in så att de visas istället för de vanliga god morgon/eftermiddag/kväll, och du kan till och med slå på och av prestandainställningarna vid specifika tidpunkter.

Du kan klicka in temperaturen övre högra hörnet(högra hörnet) för att få prognosen för den kommande veckan. Momentum förvandlar din startsida till kommandocentralen(kommandocentral) från vilken du kan styra hela dagen. Den är idealisk för avancerade användare Google Dokument(Google Docs kraft) .

En av de största distraktionerna är stor mängd(stor mängd) intressant innehåll på Internet. Pocket hjälper dig att bekämpa lusten att kolla in något du ser medan du utforskar utan att behöva öppna en ny flik och läsa den i ögonblicket.

Klicka bara på länken och välj spara till Ficka tryck på ikonen i verktygsfältet eller klicka tangentbordsgenväg(tangentbordsgenväg) för att spara artikeln. Du kan alltid komma tillbaka till den senare och läsa den när du har slutfört uppgiften.

Det bästa är det Ficka lär sig av artiklarna du sparar och ger rekommendationer som du kanske gillar baserat på din läshistorik.

RescueTime är ett tillägg som spårar de webbplatser du besöker och rangordnar dem baserat på om de är produktiva eller inte. Till exempel, Facebook kan få 0 poäng, och en sida som Wikipedia(Wikipedia) kan få 7 poäng (eftersom vi alla vet det Wikipedia(Wikipedia) kan vara ett kaninhål av tanklös läsning).

I slutet av dagen och/eller i slutet av veckan RescueTime rapporterar hur produktiv du har varit och jämför den med hur produktiv du har varit tidigare.

Även om det här verktyget kanske inte riktigt hjälper dig att förbli produktiv, hjälper det dig att veta var du spenderar mest tid och kommer att hålla dig uppdaterad om dina surfvanor. Använd den och studera de sajter som blir tidsslösare och använd sedan verktyget för att blockera dessa sajter under de timmar på dygnet då du borde arbeta.

Lösenordssäkerhet(Lösenordssäkerhet) är viktigare än någonsin i dagens värld, men nackdelen är att komma ihåg alla dessa långa och komplexa lösenord. LastPass förenklar denna process genom att minska lösenordskravet till ett huvudlösenord(huvudlösenord) .

Från och med nu LastPass kommer att spåra och lagra alla dina lösenord i tillägget. Vad som är ännu mer imponerande är att han inte gör det bunden(t bunden) till en plattform. Existerar krom förlängning(Chrome-tillägg) till att börja med, men LastPass kan fungera på alla enheter och alla webbläsare.

Du kan till och med använda LastPass att skapa otroligt komplexa lösenord som är nästan immuna mot brute force-attacker. Du kommer inte ens veta vad lösenord är. LastPass använder 256-bitars(AES-256 bitar) AES-kryptering.

I lekmannaspråk innebär det att lösenordet går igenom 14 olika säkerhetsronder innan det skrivs in. Om du kämpar för att hålla dina lösenord rätt i huvudet och aldrig kommer ihåg vilket som leder till vilken sida, använd LastPass .

Det finns dussintals, om inte hundratals, att-göra-listappar på internet, och de flesta av dem fungerar utmärkt. Om du letar efter en barebones-tracker kan du använda vilken gammal lista som helst eller till och med bara en bit papper som du har nära din dator. Men om du letar efter mycket mer djup och utökad kontroll, Todoist – det är vad du behöver.

Todoist låter dig schemalägga uppgifter i förväg så att du inte slösar tid på morgonen med att göra en lista över vad du behöver göra den dagen. Du kan också dela upp projekt i olika kategorier. Standardkategorier: ” Personlig(Personligt)”, ” Inköp(Handla)”, ” Arbete(Arbete)”, ” Order(Ärenden)” och “Filmer att titta på”, men du kan skapa ytterligare kategorier om ingen av dem passar dig.

Du kan också tilldela arbete till dig själv, andra och tagga det med olika prioriteringar. Du kan till och med ställa in en uppgift att köra varje dag. Till exempel om du är en författare som behöver skriva ett meddelande i blogg(blogginlägg) varje dag kan du skapa uppgift och schema(uppgift och schema) dess upprepning varje dag i veckan. Det kommer att finnas på din att-göra-lista utan någon ytterligare åtgärd från din sida.

Det bästa med tillägg Krom att de allra flesta av dem är helt gratis. En del av den här listan (t.ex. Todoist och LastPass(Todoist och LastPass) ) har premiumalternativ, men du behöver inte spendera en krona för att dra nytta av tilläggets funktionalitet.

Om du vill bli mer produktiv och ha mer kontroll över din webbupplevelse, prova några av dessa tillägg och se hur de fungerar för dig.

Vi vill alla få mer gjort på den begränsade tid vi har. Förhalningar, distraktioner och en mängd andra hinder måste klättras och övervinnas dag för dag för att du ska kunna slutföra de uppgifter du bestämt dig för.

Det finns massor av verktyg för produktivitet som vi har täckt tidigare (som Pomodoro-tekniken), men de bästa är de som är kopplade direkt till din webbläsare.

Google Chrome-tillägg ger dig möjligheten att helt anpassa din webbupplevelse, men de kan också användas för att hålla dig fokuserad och hjälpa dig att få mer gjort. Det här är våra val för de bästa Chrome-tilläggen som hjälper dig att förvandla dig till en produktivitetsmaskin.

Momentum ändrar din startsida från det intetsägande, generiska sökfältet på Google (och vem behöver det när du kan söka i webbadressen?) Istället möts du av en av hundratals möjliga bilder tagna från Unplash och andra webbplatser, en motiverande ordspråk eller citat längst ner, temperaturen utanför och en att göra-lista.

Du kan till och med anpassa Momentum ytterligare genom inställningsmenyn. Mantran kan ställas in så att de visas istället för det vanliga “God morgon/eftermiddag/kväll” och du kan till och med aktivera och inaktivera produktivitetsinställningarna under vissa perioder.

Du kan klicka på temperaturen i det övre högra hörnet för att få en sammanfattning av prognosen för den kommande veckan. Momentum förvandlar din startsida till en kommandocentral från vilken du kan styra hela dagen. Det är perfekt för avancerade Google Dokument-användare.

En av de största distraktionerna är den stora mängden intressant innehåll på webben. Pocket hjälper dig att hantera lusten att kolla in något du ser medan du forskar utan att öppna en ny flik eller läsa den just nu.

Klicka bara på länken och välj att spara den i Pocket, tryck på ikonen i verktygsfältet eller tryck på kortkommandot för att spara en artikel. Du kan alltid återkomma till den senare och läsa den när du är klar med uppgiften.

Det bästa av allt är att Pocket kommer att lära sig av artiklarna du sparar och ge rekommendationer som du kan uppskatta baserat på din läshistorik.

RescueTime är ett tillägg som övervakar de webbplatser du besöker och rangordnar dem baserat på om de är produktiva eller inte. Till exempel kan Facebook få 0 medan en webbplats som Wikipedia kan få 7 (eftersom vi alla vet att Wikipedia kan vara ett kaninhål av tanklös läsning.)

I slutet av dagen och/eller i slutet av veckan rapporterar RescueTime hur produktiv du har varit och jämför den med hur produktiv du var tidigare.

Även om det här verktyget kanske inte strikt hjälper dig att hålla dig produktiv, kommer det att hjälpa dig att lära dig var du slösar bort mest tid och hålla dig medveten om dina surfvanor. Använd det och lär dig vilka sajter som blir tidssänkor och använd sedan ett verktyg för att blockera dessa sajter under de timmar på dygnet du ska arbeta.

Lösenordssäkerhet är viktigare än någonsin i dagens värld, men nackdelen är att komma ihåg alla dessa långa, komplexa lösenord. LastPass förenklar den processen genom att minska dina lösenordskrav till ett enda huvudlösenord.

Från den punkten kommer LastPass att spåra och lagra alla dina lösenord i tillägget. Vad som är ännu mer imponerande är att den inte är bunden till en enda plattform. Det finns ett Chrome-tillägg som är ett bra ställe att komma igång på, men LastPass kan fungera på alla enheter och webbläsare.

Du använder även LastPass för att skapa otroligt komplexa lösenord som är nästan immuna mot brute force-attacker. Du kommer inte ens veta vad lösenorden är. LastPass använder AES-256 bitars kryptering.

I lekmannatermer betyder det att lösenordet går igenom 14 olika säkerhetsronder innan det skrivs in. Om du kämpar för att hålla dina lösenord rakt i huvudet och aldrig verkar komma ihåg vilket som går till vilken sida, använd LastPass.

Det finns dussintals, om inte hundratals, att-göra-listapplikationer på webben, och de flesta av dem är helt okej. Om du letar efter barebones-spårning kan du använda vilken gammal lista som helst – eller till och med bara ett papper som du har bredvid din dator. Men om du letar efter mycket mer djup och avancerad kontroll är Todoist platsen att gå.

Todoist låter dig schemalägga uppgifter i förväg så att du inte slösar tid på morgonen med att lista ut vad du behöver göra den dagen. Du kan också dela upp projekt i olika kategorier. Standardkategorierna är Personligt, Shopping, Arbete, Ärenden och Filmer att titta på, men du kan skapa fler om ingen av dem passar dina behov.

Du kan också tilldela arbete till dig själv, till andra och märka det med olika prioriteringar. Du kan till och med ställa in en uppgift som ska ske varje dag. Om du till exempel är en författare som behöver skriva ett blogginlägg varje dag, kan du skapa en uppgift och schemalägga den så att den upprepas varje vardag. Det kommer att finnas på din att göra-lista utan ytterligare input från dig.

Det bästa med Chrome-tillägg är att de allra flesta av dem är helt gratis. Vissa av dem på den här listan (som Todoist och LastPass) har premiumalternativ, men du behöver inte spendera en krona för att dra nytta av tilläggets funktionalitet.

Om du vill bli mer produktiv och ta bättre kontroll över din webbupplevelse, prova några av dessa tillägg och se hur de fungerar för dig.

Relaterade Artiklar

Back to top button