Banker: de kunder som är mest utsatta för bedrägerier är de av dessa 3

Tyvärr bedrägerier på nätet de sprider sig som en löpeld. Enligt olika uppgifter har kunderna på 3 banker. Det är riktiga attacker Nätfiske Och Smishing som äventyrar jag besparingar på löpande konto.

Att vara under hårkorset cyberkriminella jag är Intesa Sanpaolo, Unicredit Och BNL. Uppenbarligen inte bara dem, utan alla användare som använder en tjänst Banktjänster i hemmetäven med andra banker, jag är inte utom fara. Nyligen flera användare av Ing Direct nåddes av ett SMS innehållande ett farlig länk. Det är därför alla kunder, särskilt de hos en av dessa tre banker, måste låna ut mycket Uppmärksamhet.

Intesa, Unicredit och BNL är de banker som hackare riktar sig till

Metoderna för hacker som sedan en tid tillbaka har riktat sig till Intesa Sanpaolos, Unicredits och BNL:s kunder är fortfarande desamma. Till största del 2:

  • det handlar om Nätfiske när bluffen organiseras genom att skicka en farlig länk via e-post;
  • istället handlar det om Smishing när bluffen organiseras genom att skicka en farlig länk via SMS.

I båda fallen han nackdelar det är så välarbetat att meddelandet, oavsett om det är e-post eller SMS, ser ut som det komma direkt från en av 3 banker. Målet med cyberbrottslingar är att få användaren att tro att det är nödvändigt uppdatering din egen referenser inte att hitta inom några dagar med byteskontot otillgängligt genom Banktjänster i hemmet. Eller så är det också ett ofta alarmerande meddelande om en onormal åtkomst.

Hur man försvarar sig mot dessa bedrägerier

För försvara dig själv från dessa farliga bedrägerier är det nödvändigt att ägna lite mer uppmärksamhet. Faktum är att alla banker regelbundet meddelar sina kunder mest senaste bedrägeriförsök. vidare aldrig och då skulle de aldrig skicka en länk genom e-post eller SMS för att fortsätta med att uppdatera din egen personlig informationspeciellt när det gäller referenser för tillgång till hembankstjänster.

Så du måste hålla ögonen öppna och, när du är osäker, be om bekräftelse genom i officiella kanaler av ditt kreditinstitut. Men enligt de senaste nyheterna i frågan, i många fall också banker jag är ansvarig av onlinebedrägerier mot sina kunder.

Relaterade Artiklar

Back to top button