Baldur’s Gate 3: 17 februari Panel From Hell II Recap – Ny klass, ny studio och mer


I går kväll höll Larian Studios en andra stream Panel från helvetet rik på information och kor på tidig tillgång till Baldur’s Gate 3.

En ström på nästan två timmar präglat av massor av tillkännagivanden, energi, humor, några tekniska hicka, buggar… och en ko i röd tråd. Swen Vincke, Director för Larian Studios, och hans fina team berättade därför mer om deras mest ambitiösa RPG hittills, samtidigt som de respekterade barriärgester och social distansering så mycket som möjligt. På programmet: en astronomisk mängd justeringar, en ny studio, ett brädspel Gudomlighet Ursynd, en ny klass och gameplay. Det är dags att dyka ner i Larian Studios helvetesgrop.

Läs också:
Nintendo Direct: Zelda Skyward Sword HD, Splatoon 3, Mario Golf och alla tillkännagivanden att komma ihåg

En imponerande mängd justeringar

Strömmen börjar med Swen Vincke kungligt sittande vid ett enormt bord, insvept i sin berömda riddarrustning… och en ko. Han gick kort igenom de redan många ändringar som gjorts Baldur’s Gate 3 sedan lanseringen av tidig åtkomst på Steam, GOG och Google Stadia den 6 oktober 2020.

Oavsett om det är gränssnittet, mekaniken, AI eller prestanda har den belgiska studion varit upptagen. Totalt har det redan gjorts nästan 5 000 ändringar i spelet inom loppet av fyra månader. Många av dem drivs av spelarfeedback och data som samlats in under Early Access.

Swen Vincke gick sedan och skramlade vid lägerelden för David Walgrave, projektets produktionsledare. Tillsammans gick de över de några tusen ytterligare ändringar som väntar spelare för spelets fjärde stora uppdatering.

Bland de mest anmärkningsvärda kan vi rapportera förbättrade mellansekvenser tack vare bättre ljussättning, såväl som en dedikerad mellansekvens och iscensättning när vi använder den kraftigt förbättrade “Communication with the Dead”-förtrollningen. Ett annat viktigt tillägg för de som är frustrerade över de berömda “naturliga 1:orna”: laddade tärningar. Vid varje dåligt tärningskast är det möjligt att aktivera ett alternativ som förhindrar dem från att hända för ofta och ersätta dem med positiva kast. Nya trollformler gör också sin debut för flera klasser.

Multiplayern bör också få förbättringar för bättre latens, större lätthet att gå med vänner eller för smidigheten i handlingar. De andra förbättringarna är inom området för gränssnittsoptimering, livskvalitet eller smidighet i spelet.

Läs också:
Microsofts förvärv av Bethesda skulle ha uppmuntrat Stadia att stänga sina studior

En ny studio ansluter sig till gruppen

Swen Vincke återvände sedan till sitt stora bord för att prata om Larian Studios-lagen. I början av projektet bestod dessa av hundra personer, för få för ett företag av den här storleken, enligt dess direktör. Men redan stark i flera studior i Dublin, Gent, i Quebec eller i Saint-Petersburg sedan Divinity Original Synd IIlagen behövde fortfarande extra armar.

Larian Studios har därför öppnat nya kontor i Kuala Lumpur för att drastiskt påskynda Q&A-processen genom att utföra en 24-timmars rotation runt om i världen för den senare. Med dessa nya förstärkningar och massiv rekrytering har Larian Studios nu mer än 300 personer inom sig. Men det räcker uppenbarligen inte.

Under Panel från helvetet II, Swen Vincke fick därför sällskap av en utvecklare för att tillkännage öppnandet av en studio i Guildford, Storbritannien. Land som främjar videospelsindustrin över hela kanalen, kommer därför att vara värd för den sjätte studion som komponerar monstret som blir Larian. Tills vidare arbetar 20 anställda där, med hopp om att fördubbla personalstyrkan på sikt.

Detta nya team kommer att bidra till många aspekter av Baldur’s Gate 3. Oavsett om det är gameplay, film eller onlinetjänsten kommer dessa erfarna utvecklare att vara en stor tillgång för att förverkliga Larian Studios vilda ambitioner.

För att stänga denna del av strömmen kunde många Larian-anställda hälsa på samhället genom en kort video som visar passionen och det goda humöret i den växande belgiska studion.

Läs också:
Grisar spelar tv-spel ganska bra, visar forskare

Druidklassen hade grubblat i deras hörn sedan början…


Det var huvudtvisten och höjdpunkten i detta Panel från helvetet II : kon i röd tråd var ingen mindre… än en Druid i djurform! Perfekt övergång för att introducera den nya klassen av denna tidiga access, Druid.

Tillsammans med Nick Pechenin, chefssystemdesigner, och Jeremy Crawford, Dungeons & Dragons regeldesigner på Wizards of the Coast, presenterade Swen Vincke den nya klassen för oss. Präster i den gamla tron, druiderna är naturens beskyddare. I gemenskap med den utövar de dess helande och destruktiva krafter för att skydda den till varje pris.

Den här nya klassen kommer därför med en mängd nya besvärjelser som Eldsfären, Rotpiskan, vapenförtrollningar, helande trollformler och många andra. Utan att glömma djurformen som tillåter att förvandlas till många djur med sina egna styrkor och svagheter, och som kan konversera med spelets fauna.

Den nya klassen åtföljs av nya och många alternativ för dialog och interaktioner, vilket erbjuder ett brett utbud av möjligheter och nästan motiverar lanseringen av ett nytt spel.

Läs också:
No Man’s Sky: en ny uppdatering låter dig tämja djur

En spelsekvens värdig ett rollspel

För att illustrera de många förändringarna och ankomsten av den nya klassen, tacklade Swen Vincke sedan en lång sekvens av spel. En (nästan) perfekt orkestrerad syntes som presenterar de nya alternativen, nya besvärjelser och interaktioner som denna fjärde stora uppdatering medför.

Varning, denna sekvens äger rum ganska sent i den enda akten som finns i tidig access och involverar en särskilt slug chef. För att undvika att den här delen av historien blir bortskämd kommer vi att hålla de viktigaste delarna tysta. Allt som kan sägas är att Swen Vinckes smart uträknade plan inte riktigt går enligt plan och resulterar i ett lustigt nederlag för gruppen (eller ” TPK “för de nära vännerna).

Bredvid Baldur’s Gate 3Larian Studios återvände också till ett extremt omfattande brädspel i produktion relaterat till Gudomlighet Ursynd. Utvecklat av sina team i Dublin, är spelet fortfarande i Kickstarter-fasen med redan $1 845 411 till sitt namn, för ett ännu obestämt releasedatum.

Att komma tillbaka till våra kor, den fjärde stora uppdateringen till Baldur’s Gate 3 kommer komma ut ” så fort hon är klar “. Larian Studios ville göra den tillgänglig den här veckan, men otäcka buggar kom att omintetgöra dess planer. Teamet arbetar för att rätta till dem så snabbt som möjligt.

Här är allt du behöver komma ihåg från detta Panel från helvetet IItillgänglig i sin helhet i videon som introducerar denna riktigt långa artikel.

Källor: Youtube
, Larian Studios
, Kickstarter

Relaterade Artiklar

Back to top button