Balancer Review and Opinion 2022 Är det en bluff?

I den här recensionen kommer jag att förklara vad Balancer är och om det är en bluff eller ett legitimt företag.

Balancer är ett DeFi-liknande protokoll Automatisk Market Makerdet vill säga, det är en automatisk decentraliserad market maker.

Vad är målet?

Underlätta utbytet av kryptovalutor genom att minska kostnader och glidningar, allt tack vare dess optimerade likviditetsförsörjning.

Hur uppnås detta?

Är du ny på kryptovalutor?

Är du ny på kryptovalutor?
Om du vill börja investera i kryptovalutor rekommenderar vi att du börjar köpa dina första tokens på Coinbase. Om du sätter in 100 euro genom att registrera dig på VÅR LÄNK, tjänar du ytterligare 10 euro!

Genom att använda algoritmer som effektivt allokerar poolmedel till varje verksamhet.

Med andra ord är grunden för driften av denna plattform likviditetsprogrammering. Likviditetsleverantörer placerar sina medel i poolerna och Balancers algoritm erbjuder dessa medel till alla som behöver köpa och sälja en viss valuta.

En sak som skiljer Balancer från andra MMA(Automated Market Makers) är att den inte har något tak på 50-50 för likviditetspooler. Vikten kan i detta fall variera, vilket ger mer flexibilitet till projektet. Det betyder att i ett mer ”traditionellt” DeFi-projekt måste användaren sätta in minst 50 % i Ethereum, medan det i Balancer inte behöver vara så och om du så önskar kan du sätta in 80 eller 90 % av alla tokens som stöds. .

Därför kan denna plattform användas som:

 • Likviditetsgivare i pooler (du blir en market maker)
 • Token trader (du använder poollikviditet)
 • Ekosystem för att tillämpa algoritmiska handelstekniker

Är balanseraren säker? Är det reglerat?

Tja, som du redan vet eller borde veta, är DeFi-världen en av de nyaste i världen, och därför är dess reglering långt ifrån de traditionella handelsmarknaderna som vi kan hitta.

Det vill säga att Balancer inte regleras av FCA, NFA eller sådana organ.

Vad jag kan hitta om det här företaget är att det är ett riskkapitalprojekt baserat i Estland som har drivits sedan 2019 av Mike McDonald och Fernando Martinelli, efter att ha samlat in pengar för 3 miljoner dollar från företag som Accomplice och Placeholder.

I princip verkar det vara en säker affär och det finns inget som tyder på att det kan behandlas som ett opålitligt projekt. Det är dock något som fokuserar på medellång sikt, så vi får vänta minst två år för att se hur projektet presterar.

På sin egen hemsida berättar de att det är ett företag i beta-tillstånd och att vi inte ska investera en massa pengar, så det borde räcka för nu för att veta att det inte är där vi ska lägga alla våra besparingar.

De berättar också att de utför rigorösa revisioner för att se till att deras system fungerar korrekt. Kom ihåg att detta är ett digitalt projekt som kan ha många systemfel, både vad gäller drift och svaghet inför hackerattacker.

Är Balancer en bluff?

För tillfället verkar det inte. Det ser ut som ett seriöst projekt, och jag tror uppriktigt att om det misslyckas kommer det mer att bero på dess riskkapitalkaraktär, eftersom det inte finns någon garanti för att det kommer att lyckas på marknaden.

Kanske kommer idén att fungera och om några år kommer det att vara en gigant på valutamarknaden eller så kan det gå fel och verksamheten kommer så småningom att stänga.

Vi får se.

Hur fungerar Balancer-pooler?

Pooler är likviditetspooler. För att det ska finnas denna likviditet måste det finnas användare som har lagt sina tokens eller krypton där. De är ansvariga för att tillhandahålla den tillgång som handlare kommer att begära från börsen.

På poolsidan kan vi se de likviditetsprojekt som skapats på plattformen. Vi har tre:

 • Shared (comparitos): Likviditeter kan läggas till dessa pooler men de kan inte ändras. Dess parametrar är fasta. De är designade för bulkåterförsäljning
 • Intelligent
 • Privat: i dessa kan bara skaparen av poolen lägga till eller ta ut likviditet från den
poolbalanserareDetaljer om en av de privata poolerna

Om vi ​​vill se vad som är egenskaperna hos varje pool behöver vi bara klicka och det visar oss sammansättningen av nämnda MMA-portfölj. De typiska sammansättningarna av dessa pooler som vi kan se är:

 • 50% WETH och 50% BTC
 • 80 % GNO och 20 % WETH
 • 67 % BAL och 33 % WETH

Om vi ​​vill lägga till likviditet klickar vi på en av dem och vi kan ange motsvarande token, där de kommer att ge oss andelen deltagande i nämnda pool.

Det antas att vi genom att delta i denna plan kan få avkastning.

A viktig detalj är att se bytena för varje operation. Vi kan göra detta om vi klickar på knappen “swaps” bredvid “Saldon”. På skärmen som visas kan vi se tokens funktioner och hur de genererar avgifter eller en växlingskommission.

balansräkningstransaktioner

Faktum är att om vi trycker på operationsknappen går vi till Etherscanpagedär de ger oss alla detaljer, med köpadressen och försäljningsadressen med motsvarande hash.

Som likviditetsleverantörer är vi intresserade av att göra många affärer, eftersom vi på så sätt kommer att få fler swapavgifter.

BAL-token

Efter den första framgången med hans Balancer-lansering uppmuntrades han att skapa sin egen token, kallad BAL, och därmed vara styrningen av denna plattform. På detta sätt kan användare som har denna token delta i framtida utvecklingar av projektet.

Att ha BAL är som att vara en investerare i det här projektetmed allt vad det innebär, från att delta i dess vinster till att vara delaktig i dess förvaltning. Med detta har någon som har en betydande mängd BAL-tokens att säga till om i framtida implementeringar av nya förändringar i kommissionsstrukturer, till exempel.

Dessa BAL-tokens distribueras till likviditetsleverantörer, antingen genom att skapa pooler eller genom att lägga till medel till projektet. På så sätt både nyttan, projektet och användarna. Detta kallas likviditetsbrytning, där gruvdrift innebär att tillföra likviditet till marknaden.

När pooler skapas erhålls dessa BALs genom att helt enkelt ta emot transaktionsavgifterna, som kommer att tillhandahållas i denna token. Ju lägre provisioner desto mer BAL kommer att tas emot, vilket belönar de som erbjuder låga handelskostnader för att locka fler deltagare till systemet.

Inledningsvis skapades 100 miljoner av dessa tokens, inklusive 25 miljoner för grundare och andra nyckelspelare, och 75 miljoner för att distribueras till nya deltagare.

Vad kan avkastningen vara på denna aktivitet att tillföra likviditet?

prestanda pool balanserareMöjlig årlig avkastning (APY) för olika pooler i Balancer

På sidan http://pools.vision/ vi kan se de senaste prestationsdata för varje pool på den här plattformen. Tänk på att APY är en uppskattning av den förväntade årliga avkastningen, men den tar inte hänsyn till andra faktorer som risker eller efterföljande förändringar i förhållandena.

Reservvåg

Utbytet ger oss möjligheten att handla kryptovalutor eller tokens. Så enkelt som det.

Att vara en decentraliserad växel ger oss möjlighet att arbeta med minskade byråkratiska kostnader då det inte finns några identitets- eller lokaliseringskrav etc. Det enda vi kommer att behöva är att ansluta en extern plånbok som t.ex Metamask och börja byta ut de valutor vi vill ha mot de vi har.

Vilka tillgångar eller tokens erbjuder den?

Vi har bland annat ETH, BAL, USDC. DAI, BTC, mUSD, MKR, PERP, YFI, wNXM, UMA, LINK, renBTC, BZRX, SRM, LEND, AAVE, UNI, DOUGH, COMP, RPL och många fler.

hemgjord kryptobalanserare

Handel liknar det som kan hittas på Uniswaptill exempel.

Vem använder detta utbyte?

 • Återförsäljare som letar efter bättre handelsvillkor
 • Arbitrajistsas letar efter ineffektivitet mellan detta och andra börser, både centraliserade och DEX
 • Handlare som behöver finansiering eller likviditet i specifika tokens

De provision som ska betalas beror på den vid varje given tidpunkt tillgänglig likviditet och provisions-/swapstrukturen i poolens likviditetssystem. Därför är det viktigt för plattformen att det blir mer och mer likviditet, eftersom det på så sätt blir mer konkurrens, bättre möjligheter att få bättre förutsättningar för handlare.

Våra åsikter om Balancer

Utan tvekan står vi inför ett annat av flaggskeppsprojekten i DeFi-världen.

Ett projekt som hotar att torpedera det klassiska systemet med centraliserade marknadsgaranter och hela det nuvarande finansiella ekosystemet.

Idén är ganska bra, med dess extra flexibilitet som tar bort 50% ETH-taket för andra liknande DEX.

Ur dessa MMA- eller Market Makers synvinkel presenteras ett system med många incitament, men det finns fortfarande arbete att göra och vi måste vänta och se hur det utvecklas. Vi är fortfarande för tidiga att bedöma åsikter om själva produkten.

Precis som med nästan alla dessa typer av projekt när de fortfarande är i ett tidigt skede är risken för hackning stor, och Balancer är inte främmande för detta, med känd några år 2020. Det är därför jag tycker att det är klokt att vidta alla försiktighetsåtgärder när man opererar på en sajt som denna eller liknande.

Om vi ​​vill veta hur projektet går kan vi följa priset på dess BAl-token eller kopplas till dess gemenskap på Discord, där det finns över 10 000 medlemmar, och växer.

Relaterade Artiklar

Back to top button