Bakterier: upptäckte de som producerar väte med hjälp av solenergi

En bättre värld, som består av män som inte utnyttjar sin omgivning för att nå sina mål. Det verkar vara en utopi. Ändå visar de senaste upptäckterna hur naturen är kapabel att ge vad mänskligheten behöver. Den senaste forskningen har identifierat gudar bakterie kunna producera väte utnyttjarsolkraft.

Denna otroliga studie visades av “biohybrid” system. De var forskarna av Nya universitetet Lissabon för att utveckla den. Denna sensationella upptäckt avslöjade förekomsten av bakterier som är verkliga ekologiska fabriker. Här är alla detaljer och hur det kan vara användbart i framtiden.

Här är de nya soldrivna vätefabrikerna: enkla bakterier

Desulfovibrio desulfuricans, Citrobacter freundii Och Shewanella oneidensis är namnen på bakterien som är föremål för denna upptäckt. Verklig soldrivna vätefabriker de komponerade de tre biohybridsystemen som utvecklats av de portugisiska forskarna.

“”.

Det var vad han sa Ines Cardoso Pereirakock för Bakteriell energimetabolismlab. Dessa ekologiska bakterier kommer att vara framtiden för direkt energiöverföring mellan mikroorganismer Och nanopartiklar. “” Har alltid förklarat Pereira.

Men bland alla bakterier var den som stack ut för sin produktionskapacitet Desulfovibrio desulfuricans. Den innehåller inte bara många mängderhydrogenasenzymmen det är kapabelt att producera dessa nanopartiklar som fångar ljuset. Vem vet om de kommer att vara användbara i framtiden för vätgasbilar. Faktum kvarstår dock att detta är en mycket viktig upptäckt som kan förändra framtiden inom energiområdet.

Relaterade Artiklar

Back to top button