Bakterier identifierade som har förblivit oförändrade i miljontals år

Enligt den darwinistiska evolutionsteorin kommer nya arter att utvecklas genom att ersätta de mer primitiva, mindre benägna för förändringar, vilket garanterar en verklig utveckling av alla arter. Men om detta var sant, hur kommer det sig att vissa forskare har hittat bakterier som praktiskt taget alltid har varit desamma i miljontals år, som om de gjorde uppror mot evolutionen?

Det är bara så kära läsare, det finns gudar bakterie som representerar verkliga “Levande fossiler” som visar sig bokstavligen oförändrad i 175 miljoner år. Exakt, du har rätt, nästan 200 miljoner år. Att rapportera detta enastående upptäckt är en studie publicerad i ISME Journal av en internationell forskargrupp koordinerad av Bigelow Laboratory for Ocean Sciences i USA. Specifikt forskarna upptäckte närvaron av dessa bakterier i underjordiska av olika kontinenter som lever genom att dra energi från de kemiska reaktioner som genereras av radioaktivt sönderfall av mineraler. Samtidigt är dessa mikroorganismer också kapabla till skydda deras DNA från mutationer.

Bakterier som gjorde uppror mot evolutionen: tolkningen av livets träd förändras

Dessa bakterier tillhör arten och tack vare sina extraordinära förmågor kunde de skriva om vår kunskap och förståelse för evolutionens mekanismer. Därför måste vi vara försiktiga när vi försöker tolkaträd av livet eftersom, som denna studie visar, vissa organismer sannolikt kommer att stöta på sprinta evolutionär. Å andra sidan finns det organismer som går framåt mycket långsammare. Det är det senare som verkligen lönar sig komplex upprätta den pålitlig molekylär historia.

Dessa bakterier, som anses vara riktiga levande fossiler, enligt forskarna, är som om de hade utvecklat gudar kraftfulla mekanismer som tillåter honom behålla sin genetiska kod. Kanske kan det vara en supereffektivt enzym involverad i replikeringen av DNA som i framtiden, vem vet, kan hitta tillämpning i bioteknik för sekvenseringden genterapi eller, återigen, för diagnostiska tester.

Relaterade Artiklar

Back to top button