Ayn Loki, denna andra konkurrent till Steam Deck, kör Windows för ett löjligt pris

Ayn Loki © Ayn

Kommer vi att få se en återuppgång av mobilkonsoler? Lanserades för en månad sedan Steam däck från Valve emuleras redan. Och konkurrensen lovar att bli tuff för Gabe Newells företag.

Tillverkaren Ayn, som redan var ursprunget till Odin-konsolen som körs på Android och andra liknande enheter, tillkännager idag ett nytt utbud av prisvärda bärbara konsoler under Windows.

Den mest prisvärda Windows-konsolen på marknaden

Ayn säger det. I en kort video introducerar företaget oss kort för Loki: ” Den mest prisvärda bärbara Windows-konsolen som någonsin skapats. »

Maskinen, som ännu inte har något releasedatum, kommer i en pärlemorvit klänning och kommer att erbjuda en LCD-skärm med dimensioner nära Odins, lite mindre än 6 tum, i 1080p.


Det fullständiga tekniska databladet är ännu inte känt, men varumärket har redan kommunicerat om de olika konfigurationerna som kommer att vara tillgängliga för köp:

  • Loki mini: Intel Pentium 8500 eller AMD Mendocino, Intel UHD 12th Gen iGPU eller AMD RDNA 2, 64 GB lagringsutrymme ($299);
  • Loki: AMD Ryzen 6600U, 6-kärnig Radeon 660M, 64GB lagring ($499), 256GB lagring ($599), 512GB lagring ($699);
  • Loki Max: AMD Ryzen 7 6800U, 12-kärnig Radeon 680M, 512 GB lagring ($799).

Observera att personer som hade stöttat crowdfunding av Ayn Odin kommer att få en rabattkupong mellan 25 och 100 dollar. Dessutom förklarar videografen Taki Udon att SSD:n på dessa konsoler är borttagbar och därför kan bytas ut mot en modell med högre kapacitet efter behag.

Mot en boom inom bärbara konsoler?

I väntan på mer teknisk information och ett konkret lanseringsfönster, låt oss ta tillfället i akt att ta ett steg tillbaka och observera det aktuella läget på marknaden för handhållna konsoler.

Det är uppenbart att Nintendo Switch är enastående, med mer än 105 miljoner sålda exemplar hittills. Men Valves Steam Deck verkar ha återupplivat en marknad som lämnats i träda, eller åtminstone lämnats i händerna på ganska privata spelare som Ayn.

Det kinesiska varumärket har också AYA som sin främsta konkurrens. Tillverkaren har redan lanserat inte mindre än tre maskiner: AYA NEO, AYANEO 2 och AYA NEO Slide, med tekniska egenskaper nära Valves Steam Deck. För några dagar sedan presenterade AYA också NEO AIR: en bärbar konsol utrustad med en 5,5-tums OLED-skärm, en Ryzen 5 5000U-processor och M.2-lagring som når 2 TB för ett pris $549 inträde. Det finns andra enheter, som GPD Win Max eller One Gx1 Pro.

Ändå har denna marknad fortfarande allt att bevisa. Men avsaknaden av Steam Deck till åtminstone oktober 2022 kan gynna en tävling i bra form.

Om samma ämne:
Efter AYANEO 2 måste Steam Deck möta AYANEO AIR Plus, under AMD Mendocino

Källor: Gränsen, Liliputing

Relaterade Artiklar

Back to top button