AYANEO Next II, konkurrent till Steam Deck, kommer att finnas tillgänglig med Intel Arc eller Ryzen / Radeon 6000 från AMD

AyaNeo Nästa II © AyaNeo

AYANEO presenterar en atypisk bärbar konsol utrustad med ett dedikerat grafikkort; en ganska vågad satsning.

Sedan en tid tillbaka har AYANEO annonserat nya versioner och versioner av sin konsol med samma namn i en ganska frenetisk takt. Dess VD formaliserade nyligen AYANEO Next II. För att sticka ut från nuvarande bärbara konsoler har den här det speciella med att bära en dedikerad GPU; en funktion som normalt är reserverad för stationära/bärbara datorer. Fördelen: mer grafisk kraft.

AMD eller Intel-system

Företaget kommer att hämta från katalogen över mobila grafikkort Intel Arc Alchemist och AMD Radeon RX 6000. De exakta referenserna har ännu inte avslöjats. Givet de effektbegränsningar och termiska överväganden som en bärbar konsol ställer, förvänta dig naturligtvis inte en Radeon RX 6800M eller Arc A770M; AYANEO Next II kommer snarare att vara utrustad med referenser på ingångsnivå. Vi kan räkna med en Radeon RX 6400M eller till och med 6500M, eller Arc Alchemist A350M/A370M.

AyaNeo NextII © AyaNeo
AyaNeo Nästa II © AyaNeo
AyaNeo NextII © AyaNeo

© AyaNeo

När det gäller CPU:n planerar AYANEO att mobilisera Ryzen 6000 och Intel Alder Lake mobila processorer, utan ytterligare detaljer. Men uppenbarligen kommer företaget att erbjuda två versioner av AYANEO Next II, en 100% AMD, den andra 100% Intel.

Hur är det med storleken på konsolen, kylningen, autonomin?

Andra funktioner i konsolen har inte avslöjats. Men att installera ett dedikerat grafikkort i en bärbar konsol är en utmaning. Vi är därför nyfikna på att se hur AYANEO kommer att möta de utmaningar som denna integration medför, både när det gäller format, autonomi och kylning. I själva verket, förutom möjliga excentriciteter som skulle vara okända för oss, är alla bärbara konsoler som marknadsförs idag byggda kring en APU eller en SoC som kombinerar GPU och CPU inom samma chip.


Kom ihåg att AYANEO Next, först av namnet, lanserades först i början av året. Den har en AMD APU, i det här fallet Ryzen 7 5800U. Om vi ​​kan se denna första version som en konkurrent till Steam Deck så är det stor skillnad mellan priserna på de två konsolerna: inträdesbiljetten var satt till mer än 1000 euro (1200 nu), medan Valve-maskinen är tillgänglig från 419 euro. Notan för AYANEO Next II skulle logiskt sett kunna öka. Objektivt sett skulle den verkliga rollen som konkurrent därför kanske tillhöra AYANEO Air, vars priser ligger mer i linje med Steam Deck.

För närvarande är lanseringsdatumet för AYANEO Next II inte känt ännu.

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button